Die Welt: Украйна е заплашена от големи териториални загуби до края на годината

Не се очаква скоро Киев да овладее инициативата
26 май 2024 11:02, Петър Бойчев
233
Die Welt: Украйна е заплашена от големи териториални загуби до края на годината
Снимка БГНЕС

Украйна е заплашена от "големи" териториални загуби до края на годината - според медиен доклад, толкова песимистични са настоящите разузнавателни доклади, пише Die Welt.

Новата, песимистична картина на ситуацията от западните разузнавателни служби относно войната в Украйна е приета отчасти с одобрение, отчасти със скептицизъм от германските депутати.

В оценката, с която разполага вестникът Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, се посочва, че "общата картина" за Украйна в момента се "помрачава" в резултат на руското превъзходство.

Родерих Кисеветер (Християндемократически съюз), заместник-председател на парламентарната комисия за контрол на разузнавателните служби, потвърждава, че Украйна има проблеми с боеприпасите и мобилизацията.

Той обаче заявява също така, че в момента се "разпространяват песимистични картини на ситуацията", очевидно с цел "да се внуши, че положението е безнадеждно и че военната подкрепа вече не е от полза". Целта е "фино, но жестоко" да се окаже натиск върху Киев да "отстъпи територия", предава Фокус.

В оценката на разузнаването се посочва, че не се очаква Киев да успее да "превземе инициативата“ през 2024 г. До края на годината Украйна вероятно ще претърпи "значително по-големи териториални загуби", отколкото през месеците след януари.

Руснаците използват артилерия много по-интензивно от украинците и най-вече Русия може "повече да компенсира" загубите си. Киев, от друга страна, не е в състояние да призове достатъчен брой нови войници "за компенсиране на загубите и създаване на резерви". Новите правила за мобилизация "ще влязат в сила едва в края на лятото", тъй като наборниците трябва първо да преминат обучение.

Според тази оценка очакваната загуба на територия от страна на Украйна е следствие от настоящата "отбранителна ориентация на украинските въоръжени сили и свързаното с това удължаване на бойните действия". Украйна иска да "запази персонал" и в момента "печели време, като се отказва от територия". Киев се надява, че това ще му даде "време да мобилизира и възстанови собствения си военно-промишлен комплекс. Въпреки това руските въздушни удари по военно-промишления комплекс могат да се превърнат в проблем.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия печели войната безусловно. Ще има нов световен ред, колкото и да не им се иска на колонизаторите.
84
2
 
11
 
! Отговори
Z преди 4 месеца
Ти да видиш
83
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не трябваше да ръчкате руската мечка...
82
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
През Втората световна война еврофашистите до последно водеха жестоки битки с Русия, не само в Берлин, в цяла европа се биха жестоко до последна капка кръв, въпреки че бяха загубили войната. И сега ще бъде така, ако не могат да се бият пряко защото нямат военно превъзходство, до последно ще пращат пари и оръжия на украинците да умират на фронта.
81
3
 
5
 
! Отговори
сравнението преди 4 месеца
Нострадамус-на07.11.2024 Киуеф ке приключи!Войната продължава заради московските и киуефските жидомасони,които искат да останат да грабят воюващите за ционистките сатрапи народи!Еднити *** ще преклонят глави и зад океана!До 07.11 има малко време!
80
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нищо не помогнаха на Украйна, 2 самолета, 4 танка и един БТР.....Подлеци! Големите ни съюзници и приятели!
79
2
 
16
 
! Отговори
Укропитек- Наивник преди 4 месеца
Как вааа ? Що териториални загуби? Нали печелехме? Нали света беше с нас? Запада ни нарина над 400 МИЛИАРДА евро помощи и оръжие и техника хиляди ЗАПАДНИ доброволци имаме в армията. Мъск ни дава безплатен интернет да пускаме селфита как размазваме руснаците. Русия нали беше под световна изолация и вече трета година нямали какво да ядат. И сега... загуби. Я някой тротинетка да напише нещо оКУРажително пратено от Сорос или Козяк, че съвсем ми скапахте деня. Поне някой храст не завладяхме ли днес?
78
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това е ясно на всички.Въпросът е защо продължават да изпращат милиарди и да умират хора вместо да се опитат да преговарят ?!
77
20
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 месеца
Винаги откакто съществува държавата Русия човешкия живот няма никаква стойност , не струва и две копейки, без достойнство , без никакви права и свободи, пълна цензура , преследване и репресии!Ето това българските русофили крачка по крача ще докарат в България, един неоправдан деспотизъм и диктатура , който мачка най-умните и будни хора, които винаги са настроени срещу всяка деспотична и агресивна власт!Агент Норман Касиди!ЦРУ!!!
76
2
 
19
 
! Отговори
Дрт Пъън преди 4 месеца
До Василев .Ти сигурно си падаш на главата много често. Каква парламентарна демокрация в Украйна? ... каква пазарна икономика и равни права? Преди вийната Украйна е обявена за НАЙ-КОРУМПИРАНАТА СТРАНА В ЕВРОПА. И то от Европейския Съюз. Бившия президент Порошенко, станал президент с помоща на Запада е съден за Държавна измяна и корупция в особено големи размери. Украинците идваха по нашето Черноморие да мият чинии и чистят тоалетни. Закон от 2018г. унищожи правата на малцинствата в Украйна.ФАКТ
75
0
 
8
 
! Отговори
До сомнамбул преди 4 месеца
До 66 Анонимен. Супер! Догодина лятото съм на море в Русия! По-конкретно - в гр. Одеса! . . . . И като се събуди в натовска униформа в най близкия бункер след въздушна тревога и наакано долно бельо! Може още отсега да си запазиш плажно место или направо ивица!
74
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
здравейте тролейбуси, как е в неделя събахлем, пак ли превземате Киев за 3 дня:))) ей това митрофанова нема ли да ви даде барем 1 почивен ден
73
28
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 месеца
Путин е по-голям сатрап от Сталин!До като Сталин е избил от глад седем милиона украинци, то Джуджето шовинист иска тотално заличаване на украинската държава народ,нация , икономика!Защото вижда смъртна опасност в Украйна като антируски проект!И какво е антируското в държавата Украйна!Парламентарна демокрация с пазарна икономика, всички народности равни в страната и ресурсите на тази страна се използват да вдигат стандарта на живот и благоденствие, както и интеграция на страната в ЕС и НАТО!ЦРУ!!
72
2
 
17
 
! Отговори
до Европеец преди 4 месеца
Каква война с Русия бе, олюв? Не съм чувал Боко, Кире, Молецът или Главчо да са обявявали война на Русия. И Урцула също не е обявявала война, защото е наясно какъв ще е завършекът.
71
1
 
13
 
! Отговори
КИРО преди 4 месеца
Когато откриваш топлата вода, а те чака леден душ.
70
25
 
1
 
! Отговори
Умнокрасив преди 4 месеца
Споко, красотата винаги побеждава. Защо путин толкова ненавижда Украйна - защото путин мрази красотата. Мрази я, и не може да се примири. "Само такива луди като путин са способни да убиват и тероризират хора по такъв долен начин" каза президентът Зеленски. Колкото и да се опитва това чудовище да унищожи красивата страна Украйна, няма начин да успее. Красотата не може да бъде победена. И въпреки днешната мъка, красотата ще ни спаси, а путинската грозотата няма да оцелее за дълго. Просто защото така е устроен животът - грозната русия няма никакъв шанс да спечели срещу красивата Украйна.
69
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В западната част няма нито руснаци, нито плододни земи, нито полезни изкопаеми, нито икономика, нито излаз на море. Там ще има само руски военни бази да гарантират военния извън блоков статут. Иначе да правят каквото искат, това и ЕС може да ги вземе да ги храни, нали искат много в ЕС. А и самите украинци казват, че там не са украинци, не само че тяма руснаци, ами няма и украинци.
68
3
 
21
 
! Отговори
Украйна побеждава преди 4 месеца
нали такъв беше лозунга? Как Давид побеждава Голиат може да четете само в библията! Действителноста е друга и тези, които я игнорират са със съмнителни когнитивни качества! Кога Украйна е имала държава? Някой може ли да напише колко украински царе, ханове, императори или други признаци на държавност е имала? Под формата за свобода се опитват да откъснат територии за да се разпарчетоса Русия, не че я обичам, но все пак в културно или техническо отношение е трудно да си представиш света без Русия!
67
3
 
18
 
! Отговори
Украина преди 4 месеца
Няма вече такава държава
66
21
 
2
 
! Отговори
Европеец преди 4 месеца
Сега най-важното е икономиката на ЕС да мине на военни релси, европейците да се мобилизират и да започнем усилена подготовка за войната с Русия.