Die Welt: Украйна е заплашена от големи териториални загуби до края на годината

Не се очаква скоро Киев да овладее инициативата
26 май 2024 11:02, Петър Бойчев
233
Die Welt: Украйна е заплашена от големи териториални загуби до края на годината
Снимка БГНЕС

Украйна е заплашена от "големи" териториални загуби до края на годината - според медиен доклад, толкова песимистични са настоящите разузнавателни доклади, пише Die Welt.

Новата, песимистична картина на ситуацията от западните разузнавателни служби относно войната в Украйна е приета отчасти с одобрение, отчасти със скептицизъм от германските депутати.

В оценката, с която разполага вестникът Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, се посочва, че "общата картина" за Украйна в момента се "помрачава" в резултат на руското превъзходство.

Родерих Кисеветер (Християндемократически съюз), заместник-председател на парламентарната комисия за контрол на разузнавателните служби, потвърждава, че Украйна има проблеми с боеприпасите и мобилизацията.

Той обаче заявява също така, че в момента се "разпространяват песимистични картини на ситуацията", очевидно с цел "да се внуши, че положението е безнадеждно и че военната подкрепа вече не е от полза". Целта е "фино, но жестоко" да се окаже натиск върху Киев да "отстъпи територия", предава Фокус.

В оценката на разузнаването се посочва, че не се очаква Киев да успее да "превземе инициативата“ през 2024 г. До края на годината Украйна вероятно ще претърпи "значително по-големи териториални загуби", отколкото през месеците след януари.

Руснаците използват артилерия много по-интензивно от украинците и най-вече Русия може "повече да компенсира" загубите си. Киев, от друга страна, не е в състояние да призове достатъчен брой нови войници "за компенсиране на загубите и създаване на резерви". Новите правила за мобилизация "ще влязат в сила едва в края на лятото", тъй като наборниците трябва първо да преминат обучение.

Според тази оценка очакваната загуба на територия от страна на Украйна е следствие от настоящата "отбранителна ориентация на украинските въоръжени сили и свързаното с това удължаване на бойните действия". Украйна иска да "запази персонал" и в момента "печели време, като се отказва от територия". Киев се надява, че това ще му даде "време да мобилизира и възстанови собствения си военно-промишлен комплекс. Въпреки това руските въздушни удари по военно-промишления комплекс могат да се превърнат в проблем.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
12
 
3
 
! Отговори
Колелото преди 4 месеца
Се върти....и каквото и да правиш като си от обречените част от историята все губиш. Същото е и за баните руснаци...ако победят Украйна....това са неимоверно много разходи за окупация, нов подтик за обединение на целия свят срещу агресора русия,увеличените на разходите вза военни цели и рублата от 35 ст, стана на две ст, а след година две и 0,02 ст. Ако пък загуби русия, путин ще отиде на ешафода ....при всички случай русия губи,света печели ....
144
4
 
8
 
! Отговори
Няма нищо верно! преди 4 месеца
Авторът Петър Бойчев не за първи път си позволява да публикува свободни съчинения, както са му наредили! Публикуваното няма нищо общо нито със статията, нито с оценката, която цитира! Това е тотална дезинформация! Не се оставяйте да ви манипулират!
143
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Беларус са зле, защото нямат война и сащокрация. Украйна е добре, защото е свободна да загива и да се смалява.
142
4
 
18
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 4 месеца
До Анонимен 159: Тя, ракетата, която уби двама полски трактористи наистина беше украинска зенитна ракета. Зелянски два дена л'ъга, че ракетата била руска, но след като и дядо Байден му каза, че "като се има в предвид траекторията и, това е много малко вероятно" накрая млъкна. И случаят изчезна от медиите.
141
3
 
16
 
! Отговори
Помним..помним... преди 4 месеца
До Помнете! Ти като последна дуупка на соросоидния кавалл не четеш други източници на информация и вероятно инструкциите от Козяк до теб ще достигнат последни. Пентагона вече го заяви в прав текст а Байдън го потвърди.АМЕРИКАНСКИ ВОЙСКИ НЯМА ДА БЪДАТ ИЗПРАЩАНИ В УКРАЙНА и САЩ няма по никакъв начин да участва в конфликта със жива сила. Каквото оръжие продадат на Зеленски това ще е.НЯМА да има директен сблъсък САЩ - Русия.САЩ не го искат.А още в Риад казаха че Русия ще си запази Донецк и Луганск.
140
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
какво Пентагона, САЩ никога няма да воюва с Русия, те винаги са били съюзници, Байдън каза, американски войници няма да бъдат изпратени в украйна, а когато Полша поиска активирането на чл. 5 след убийството на двамата поляци, каза ракетата е украинска, ама зеленски казал, това не е доказателство и още, чл. 5 означава всеки член на НАТО да се включи по собствено желание както може, така че да си създадат коалиция на желаещите.
139
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ми нещо нищо не дума пентагона.
138
24
 
6
 
! Отговори
Помнете! преди 4 месеца
Обожателите на военнопрестъпника Путин да не забравят, че последната дума в Украинската война ще бъде на Пентагона.
137
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Що, досега да не са и малки загубите.
136
5
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 месеца
Това беше ясно от самото начало, само на шепа индоктринирани психопати, наследници на бившата соц. номенклатура у нас все още има се привижда хохленска победа ;)
135
19
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 4 месеца
до008 Че кво ни е дереджето бе кАпейка?:):):)Гледай по новините довечера да видиш какво чудо е пак по магистралите кога цяла България се прибира от почивката за празниците:):):)Аз този път пропуснах мега задръстванияте,че снощи бяхме на бал на сина на един приятел.В Джанъм направихме мазаляк до по светло:):):)Ти,ако нещо си недоволен от живота в България бегай при Вовата в Русия бе,кво правиш тук като не ти харесва?:):):)
134
6
 
20
 
! Отговори
България над всичко преди 4 месеца
победата може да е пирова за Русия, но поражението за Запада в тоя конфликт ще е пълно и позорно хахахахахахаха.. цяло НАТО от богати западни държави, победено от една Русия хахахахахахаха
133
5
 
14
 
! Отговори
вгз преди 4 месеца
Окрайна ще загуби територии до края на годината, без значение от американската и европейска помощ. Вижте колко внимателно американосите изчислиха кога да дадат следващата помощ и колко да я забавят. Сега неминуемо Русия ще набие Окрайна. А това тласка европейците към опит вече по друг начин да спрат руското настъпление. Забележете обаче как европейските армии имат основно американско оръжие. Тоест, когато / ако решат да го използват и свърши, американосите ще продават на Европа.
132
1
 
6
 
! Отговори
Кравар преди 4 месеца
Ноу шит?
131
0
 
6
 
! Отговори
008 преди 4 месеца
До 146. И ти на Баце ли се кефиш? То затова сме на това дередже заради такива като Баце, Кокорий и Кирил.
130
3
 
28
 
! Отговори
Чери00 преди 4 месеца
Абе много сте луди да си помислите че някой от ЕС или САЩ ще отиде да се бие за Украйна след експиримента на Франция и помитането на Чуждестранния легион!Това е Русия бе байно, не е Уганда и тя знае какда се бие и да побеждава!
129
9
 
8
 
! Отговори
истина преди 4 месеца
Запада се прецака сам, трябваше да се преговаря когато Украйна беше постигнала някакъв превес, но за съжаление някой хора си въобразиха невъзможни неща без да погледнат историята. Русия започва зле всяка война и после постепенно с цената на много жертви успява да влезе в час и да направи обрат. Сега за Украйна единствения сценарии е да влязат войски на НАТО - Полски за да запазят това което ще остане от нея.
128
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
мобилизацията била причината, колко още трябва да загинат, вече и старците са включени, жените и децата ли ще мобилизират вече и за какво?
127
22
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 4 месеца
Нашите *** още не могат да се примирят,че в България никога вече няма да се върнат времената от комунизма и социализма и големия и малкия брат:):):)Сега на изборите пак ше ги натикаме в ъгъла!Само ГЕРБ на Баце ше има повече% от кАпейкаджиските Възраждане/БКП и Мая/Ваня:):):)
126
3
 
18
 
! Отговори
Бизнесмен от Ню Йорк преди 4 месеца
Украйна и без туй загуби вече доста територии. Още малко територии и украински животи не е проблем. Стига да върви бизнеса.