Украйна пренася военния конфликт на руска територия

Множество нахлувания в Белгородска и Курска област
15 мар 2024 13:33, Петър Бойчев
228
Украйна пренася военния конфликт на руска територия
Снимка БГНЕС

Руската армия заяви, че от 12 март насам е отблъснала множество нахлувания на бойци от Украйна, извършени в навечерието на президентските избори в Русия, предаде Франс прес.

Украинските власти се заканиха да пренесат конфликта на руска територия в отговор на бомбардировките на Русия над украински градове, извършени след началото на нашествието преди повече от две години.

"От 12 до 14 март войските предотвратиха всички опити на украинските бойци да проникнат на територията на Белгородска и Курска област на Руската федерация. Нападенията на частите на украинските въоръжени сили бяха отблъснати", съобщи руското министерство на отбраната.

Отговорността за тези сухопътни атаки, придружени от удари с дронове, поеха няколко въоръжени групи, базирани в Украйна. Те твърдят, че са съставени от антикремълски настроени руснаци, решени да свалят режима на Владимир Путин.

Според министерството на отбраната последното нападение е извършено вчера около 16,30 ч. местно време (13,30 ч. по Гринуич). Руската армия е била принудена да използва артилерия и въздушни бомбардировки, за да отблъсне нападателите, които заявиха, че засилват атаките си в навечерието на президентските избори, които се произвеждат от 15 до 17 март.

Очаква се на изборите руският президент Владимир Путин да бъде преизбран за нов мандат. До участие не бяха допуснати никакви опоненти, а основните критици на Кремъл са или мъртви, като Алексей Навални, който почина в затвора при мистериозни обстоятелства, в затвора или са били принудени да емигрират, отбелязва АФП. В Русия евентуални критики срещу нашествието в Украйна се наказват със затвор, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като вярвате на лъжи......
193
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новини от паралелна вселена.. ВСУ устроиха провокация на фронт колкото България по дължина със 2500 човека - колкото са приблизително и доброволците от белгородска област .. Резултата го видяхме в телеграм :D:D.. Украйна гласува за Путин днес. А със обстрелите по белгородска област мотивираха руснаците още повече да гласуват за Путин!!!
192
3
 
1
 
! Отговори
Янчо Колев преди 1 месец
Руснаците са сбъркани по рождение. Като видях днес опашката пред руското посолство от хора чакащи с часове да гласуват за Путин, направо онемях. Ако Путин спечели в Украйна ще трябва да защитава (като предлог за инвазия) и тези над 50 000 руснака живеещи в България и да ги приобщи към РФ заедно с нас, или само тези по Черноморието.
191
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ох, баня, ох, кеф!
190
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бе, не съобщавайте такива инфарктни новини, че Копейкин ще вземе да хвърли топа преди Путин. Сакън!
189
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Убий руснак - спаси човек! Убий копейковец - спаси българин!
188
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ехааа! Майтап Украйна да превземе Русия! Ще е голям бъзик!
187
3
 
6
 
! Отговори
Мухаха преди 1 месец
Ами време беше да отбележат някакви победи и напредък... До сега ЕДИНСТВЕНО В интернет медиите бележеха победи. и то посолството отпусне по някой лев да плати на русофобчетата да се активизират.... ахахахаха . 400 МИЛИАРДА ЕВРО прибра Зеления комик от западните донори и все още укърите само геройски отстъпват.... Упс, те вече съобщоха че от "преносителите" .. дори и кокали не са останали а оцелелите бързичко са се "пренесли" обратно на все по-малката украинска територия.
186
6
 
6
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
Само така, отдавна трябваше да го пренесе!
185
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хах копейките от 3 години вече обясняват как всичко свършило, как е сега вече укрите ше видели. 3 год вече започнаха ве копейки и ги слушаме тия бълнувания. Самая могучия се бие с 30% от украйна ве копейки. Единственото което не може да им се отрече на ушанките е че наистина си преоборудваха 80% от черноморския флот в подводен хахха Да живей путинарко и пак да си го изберат. НАТО направи добро разрастване по негово време. Даже пиянката Елцин не можа да го постигне това.
184
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как така пренасят. Пак ни лъжете. Нали путинарко преди година съобщи, че урките са демилитаризирани и че е отворил войната НАТО да не се разширява. И ква стана тя копейки?
183
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко свърши. Купчини трупове на xoxли, руснаците ги доубиват с Ланцети. Труповете летят. Подпалени танкове, брадлита, епичен провал. Руснаците са знаели две седмици преди нападенията.
182
1
 
12
 
! Отговори
Така е ...пренася се преди 1 месец
Четем в KPИТИЧНО...В случай на широkомащабнонастъпление на pyckama армия, америkанците nреgлагаm столицата на Уkрайна оm Киев ga бъge преместена в Лвов, Wea-pons and Str-ategy nue За moвa, kamo се noзoBaBa На изявление на бившия помощниk Заместниk-министър на отбраната на САЩ Стивън Брайън
181
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво!
180
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според мен на този етап Украйна не е в състояние да пренесе нищо на руска територия освен евентуално срамни въжки. Ресурса на Украйна едва стига да задържа фронта да не се срине. Трябват и 500 000 човека, а глупавите са на привършване. Мунициите от доста време са кът и единствено разпутицата ги спасява за момента. Но тя не е вечна. Помоща от САЩ е хумористична и ще отива на комика от Украйна. Ще му дадат по-малко от милиард. За сравнение картинка на самолети е някъде към 2 милиарда за 8 бр.
179
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тероризмът война не печели.
178
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия укровъшки се молят за бой и ще си го получат троен. Жалка история. Спирайте, предавайте се, спасете си живота и утрепете Зеления, дето ви прати да ставате пържоли. Беше ми мъчно за укрите, но си заслужават съдбата. Не е като да нямат опции.
177
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За пострадалите около изборите граждани Кицо Петкан е изпратил тави с Баклава, шербет и тулумби с кратко писмо - Нека пак се опитат да ви ударят ще видите колко шербет ще ги залеем та осите и пчелите на Украинс да ги избъцат къде, как и колкото си требе за да ослепеят, оглушеят и им за затворат задницитезамръсни движениясуйфгъза.
176
4
 
5
 
! Отговори
От Ръководство преди 1 месец
Съобщение от Изборния Щаб: Всички цивилни и военни преминали границата в първия изборен ден са гласували с ориганлните си СССР-ски Паспорти, Дипломи за Средно, Висше и ПейЧДитно образование. След гласуването отново под строй и с букети от пролетни цветя същите 30 000 пристиганли - всичките 30 000 високо образовани са се завърнали в УКР. . . . . Заявиха от РЪКОВОДСТВОТО
175
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
или руснаци ще маршируват в Киев или украинци ще маршируват в Москвамежду братя близнаци няма милост