Украйна пренася военния конфликт на руска територия

Множество нахлувания в Белгородска и Курска област
15 мар 2024 13:33, Петър Бойчев
228
Украйна пренася военния конфликт на руска територия
Снимка БГНЕС

Руската армия заяви, че от 12 март насам е отблъснала множество нахлувания на бойци от Украйна, извършени в навечерието на президентските избори в Русия, предаде Франс прес.

Украинските власти се заканиха да пренесат конфликта на руска територия в отговор на бомбардировките на Русия над украински градове, извършени след началото на нашествието преди повече от две години.

"От 12 до 14 март войските предотвратиха всички опити на украинските бойци да проникнат на територията на Белгородска и Курска област на Руската федерация. Нападенията на частите на украинските въоръжени сили бяха отблъснати", съобщи руското министерство на отбраната.

Отговорността за тези сухопътни атаки, придружени от удари с дронове, поеха няколко въоръжени групи, базирани в Украйна. Те твърдят, че са съставени от антикремълски настроени руснаци, решени да свалят режима на Владимир Путин.

Според министерството на отбраната последното нападение е извършено вчера около 16,30 ч. местно време (13,30 ч. по Гринуич). Руската армия е била принудена да използва артилерия и въздушни бомбардировки, за да отблъсне нападателите, които заявиха, че засилват атаките си в навечерието на президентските избори, които се произвеждат от 15 до 17 март.

Очаква се на изборите руският президент Владимир Путин да бъде преизбран за нов мандат. До участие не бяха допуснати никакви опоненти, а основните критици на Кремъл са или мъртви, като Алексей Навални, който почина в затвора при мистериозни обстоятелства, в затвора или са били принудени да емигрират, отбелязва АФП. В Русия евентуални критики срещу нашествието в Украйна се наказват със затвор, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За престъпленията на американския башибозук в Украйна, все някои други са виновни... я "мечкари", я "***", или ...извънземните?
113
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйна не съществува ппдебил.
112
4
 
4
 
! Отговори
Чичо Гецо преди 2 месеца
Като признава Крим за руски!
111
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нато пренася военния конфликт във Европа
110
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поредните глупости от сорта че Путин умрял и ракетите свършили. И поредният ппдебилски ник на тролещия. Наблюдател, бягай да одрискаш и флагман, аз съм ти надзирателя. Накрая ще си в затвора и ще ти припомня глупостите ти.
109
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Навсякъде е руска територия. Какви глупости се пишат не е ясно.
108
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Крайно време беше!
107
6
 
15
 
! Отговори
до IQ 0,00314 преди 2 месеца
До Стига бе - Е стига бе! Не си ли виждал книжките на Америка за Украйна комиски и друг гарбидж- как е подменено съзнанието на няколко поколения укроеничари? На краварите това им се признава - майстори психари са ! Даже си обърнаха половета за да подведат Русия, ама там не им се получи!
106
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Правилна тактика, да пренесеш конфликта на руска територия, тоест да видят путинофилите какво е да те нападнат, обаче дали имат ресурсите... това е въпроса :))) Иначе не съм изненадан, че има руснаци, които се бият срещу Путин, все пак не всички рашки са крепостни селяни и осъзнават какво зло е джуджа :)))
105
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако швабата им беше дал Таурус сега над Москва щеше да има фойерверки. Нищо, все някой ще им даде ракети с голям обсег. Чехия и Швеция вече работят по въпроса.
104
8
 
20
 
! Отговори
Кайма преди 2 месеца
Напишете какво става с нахлуващите.
103
18
 
11
 
! Отговори
.!. преди 2 месеца
путинофилията яко я тресе тука! сега се молят тръмпя да спечели изборите! инак така им ритат задните части, че че главната им путин не им дава пари за да лъжат по форумите! направи сметка колко е велика самая могучия! а ребята пак ви го натаковат ама вие си го искате де признайте си! :)
102
6
 
11
 
! Отговори
Горящ Абрамс преди 2 месеца
Ето го клипчето от белгородска област poiskinfy/24703 Купчина зеленчуци!
101
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зе се опитва да пренесе военния конфликт на руска територия, но неговата армия за 3 дни загуби 1 500 души, 18 танка и 23 бронирани машини, като така и не успя да премине руската граница.
100
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пренася грънци! Пиар-акции.
99
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали нямаше нищо обезпокоително ве к0пейки? Вчера ни обяснявахте че всичко било приключило за часове пък то от една седмица все по сериозно става?
98
3
 
3
 
! Отговори
Baron Wolfgang преди 2 месеца
Тия па олигоф,рени се избиха... Пък жените им рускини и украинки си чешат сливите из цяла Европа...
97
0
 
6
 
! Отговори
До 96 преди 2 месеца
То във всяка държава е така. Има германци които не понасят Шолц, французи - Макрон, американци Байдън и т.н. Но са още на власт и те, нали? Не е важно кой не ги понася, а колко. Щом мнозинството ги е избрало, те ще си будят докато народа не реши друго.
96
5
 
15
 
! Отговори
табелата е ей там преди 2 месеца
ХА ХА ХА! Урките със клипчетата даже се издъниха яко - намериха им мястото в Украйна дето са снимали :):)
95
8
 
22
 
! Отговори
Аре по-сериозно! преди 2 месеца
Укрите направо са избутали руската армия до Чукотско море и ги давят, нали! А Зеля шмърка бело върху старото бюро на Путин