Украйна пренася военния конфликт на руска територия

Множество нахлувания в Белгородска и Курска област
15 мар 2024 13:33, Петър Бойчев
228
Украйна пренася военния конфликт на руска територия
Снимка БГНЕС

Руската армия заяви, че от 12 март насам е отблъснала множество нахлувания на бойци от Украйна, извършени в навечерието на президентските избори в Русия, предаде Франс прес.

Украинските власти се заканиха да пренесат конфликта на руска територия в отговор на бомбардировките на Русия над украински градове, извършени след началото на нашествието преди повече от две години.

"От 12 до 14 март войските предотвратиха всички опити на украинските бойци да проникнат на територията на Белгородска и Курска област на Руската федерация. Нападенията на частите на украинските въоръжени сили бяха отблъснати", съобщи руското министерство на отбраната.

Отговорността за тези сухопътни атаки, придружени от удари с дронове, поеха няколко въоръжени групи, базирани в Украйна. Те твърдят, че са съставени от антикремълски настроени руснаци, решени да свалят режима на Владимир Путин.

Според министерството на отбраната последното нападение е извършено вчера около 16,30 ч. местно време (13,30 ч. по Гринуич). Руската армия е била принудена да използва артилерия и въздушни бомбардировки, за да отблъсне нападателите, които заявиха, че засилват атаките си в навечерието на президентските избори, които се произвеждат от 15 до 17 март.

Очаква се на изборите руският президент Владимир Путин да бъде преизбран за нов мандат. До участие не бяха допуснати никакви опоненти, а основните критици на Кремъл са или мъртви, като Алексей Навални, който почина в затвора при мистериозни обстоятелства, в затвора или са били принудени да емигрират, отбелязва АФП. В Русия евентуални критики срещу нашествието в Украйна се наказват със затвор, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
26
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 2 месеца
За два дни има близо 1400 бандери гласуваха с бюлетина 200...Козяшките вувузели бият главички на жълтите павета от мъка.
133
24
 
7
 
! Отговори
Уйдурмов преди 2 месеца
Таваришите както винаги викат това е йерунда, обаче патакламата не стихва вече три дни. Гледах едно видео публикувано от холопи на путин - гледат през джама как покрай къщата им минава танк с украиснкото знаме и си шепнат какво е това. Представяте ли си какъв майтап е кремълския nоcepко две години ги убеждава, че всичко е по план, че армията му са герои и мощно денацифицират, а ти виждаш през джама се вее знамето на врага. Толкова низши могат да бъдат само руснята и почитателите им.
132
19
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Нещо се случва в Белгородската Народна Република, май референдум ще правят?
131
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоро нашите русофилски мъ.ршляци ще гледат като Тодор Живков на 10 ноември. толкова са заслепени от руската пропаганда, че не вижда как РуZия рухва.
130
4
 
36
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 2 месеца
Шум и дандания покрай президентските избори в Русия; нищо повече. Ще отшуми. Всички опити на укрите за навлизане в Русия са били отблъснати. Със значителни жертви сред укропитеците.
129
0
 
33
 
! Отговори
Дзивко преди 2 месеца
Само вижте колко навътре Украйна прави укрепления, демек до там ще се дръпне, щото фронта си върви бавно, някой да се замисли, дали руснаците смятат да отстъпят при толкова пари вкарани вече във възстановяването на вече завладяна територия, сега интригата е дали Одеса ще стане руска, вероятно да, ще видим
128
26
 
5
 
! Отговори
А? преди 2 месеца
До Аз Значи, трябва да слушаме руската "истина"? Ако питаш Песков, колко загинали имат във войната? Той каже двама. И това са двамата, които пушиха цигари на флагмана.
127
7
 
33
 
! Отговори
до Наблюдател преди 2 месеца
Имат самолети и бомби - ползват ги! Защо да не ги ползват? Така утрепаните бандеовци са много повече. А, тези които са се опитали да избягат, руснаците са ги натикали в минното поле! Със сигурност трудно се бяга през минно поле.
126
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тъй тъй :) Скоро и до Камчатка ще стигне укро армията, с тия блестящи победи досега. :))
125
4
 
33
 
! Отговори
Христо преди 2 месеца
Русия не е отблъснала а е унищожила всички нахлувания на нейна територия.Украинското ръководството търси евтин пиар и отклонява вниманието от кашата в Укрия.
124
4
 
22
 
! Отговори
Зеленски към Путин преди 2 месеца
Е аз бате нали нямам пари и , каквото ми кажат това правя
123
3
 
19
 
! Отговори
На тия, преди 2 месеца
Дето още пропискват "слава хохландии" препоръчвам да изгледат великия филм на зельо "Слуга народа", сериал 2, серия 4 , сниман е 2016 г. Цялата истина за любовта на украинците към родината той лично я изиграва. При това талантливо, признавам му го, макар че не го понасям.
122
3
 
28
 
! Отговори
Путин преди 2 месеца
Зеленски ти къде бе?
121
15
 
0
 
! Отговори
Крундел преди 2 месеца
ростр0лбригадата отново си прави взаимно виртуална дедовщина под всяка подобна новина...а уж не били против лгхдтв+ ...тъжна и жалка картинка, точно като калната психиатрия под открито небе, маскирана като недоимперия на злото версия 2.0, която защитават по-пламенно от коренните и жители...
120
4
 
21
 
! Отговори
Дзивко преди 2 месеца
Много шум за нищо, 500 човека загуба за пр акция, всичките такива дрг ги занулиха още на границата, на Сирски в укр. армията му викат касапина
119
5
 
21
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Ако слушаме уРкаинската ... и Европейската пропагандЖа Русия вече трябваше да се е предала...... Добре че все още имаме очи и уши и не слушаме уРките
118
8
 
25
 
! Отговори
Укроеничарите преди 2 месеца
ги пратиха при бандерата.
117
7
 
28
 
! Отговори
хъ хъ хъъъ преди 2 месеца
"пренася как да не пренася... срешу 1500 убити и ранени за 15 минути! Това определено е мнооого гоуема "победа" на укрите! Със сигурност малкият зелен шмъркалник е дтпуснал някое килце от личните си запаси. да "ободри" гладиаторчетата преди руснаците да ги сготвят с чушкопеците! Опс, пардон... със "Солнцепек"...моя грешка извинете
116
10
 
24
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 2 месеца
Фашистите пак нападнаха Русия! За трети път! Резултата от първите два ги знаем! Вставай страна отромная!
115
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Престъпкенияа на укровермахта ще бъдат наказани, както и нацистите от другите държави, които им помагат.