Украйна пренася военния конфликт на руска територия

Множество нахлувания в Белгородска и Курска област
15 мар 2024 13:33, Петър Бойчев
228
Украйна пренася военния конфликт на руска територия
Снимка БГНЕС

Руската армия заяви, че от 12 март насам е отблъснала множество нахлувания на бойци от Украйна, извършени в навечерието на президентските избори в Русия, предаде Франс прес.

Украинските власти се заканиха да пренесат конфликта на руска територия в отговор на бомбардировките на Русия над украински градове, извършени след началото на нашествието преди повече от две години.

"От 12 до 14 март войските предотвратиха всички опити на украинските бойци да проникнат на територията на Белгородска и Курска област на Руската федерация. Нападенията на частите на украинските въоръжени сили бяха отблъснати", съобщи руското министерство на отбраната.

Отговорността за тези сухопътни атаки, придружени от удари с дронове, поеха няколко въоръжени групи, базирани в Украйна. Те твърдят, че са съставени от антикремълски настроени руснаци, решени да свалят режима на Владимир Путин.

Според министерството на отбраната последното нападение е извършено вчера около 16,30 ч. местно време (13,30 ч. по Гринуич). Руската армия е била принудена да използва артилерия и въздушни бомбардировки, за да отблъсне нападателите, които заявиха, че засилват атаките си в навечерието на президентските избори, които се произвеждат от 15 до 17 март.

Очаква се на изборите руският президент Владимир Путин да бъде преизбран за нов мандат. До участие не бяха допуснати никакви опоненти, а основните критици на Кремъл са или мъртви, като Алексей Навални, който почина в затвора при мистериозни обстоятелства, в затвора или са били принудени да емигрират, отбелязва АФП. В Русия евентуални критики срещу нашествието в Украйна се наказват със затвор, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Медийната профашистка пропаганда на Иво Инджев и джуджето с юмручето от Офанзива достигна нови висоти. Хитлер направил грешка, че не използвал антиболшевишия потенциал във войната. В речите си Хитлер използва антиболшевишкия потенциал, повтаря, че се бори срещу болшевизма и освобождава Русия от болшевизма, но няма кой да го чуе. Запада не го чуваше и твърдеше, че Хитлер е нападнал Русия, даже не Съветския съюз. Продължава профашисткото хвалене на Бандера, Власов. Иво Инджев е болен от фашизъм.
173
3
 
9
 
! Отговори
Дарк преди 2 месеца
Впрочем армията на Власов се предава на американците по примера на СС войските,но те я дават на Сталин вярвайки,че ще имат справедлив процес,но Сталин като научил почервенял и изпил бутилка водка почти на екс и казал само едно изречение - "Ще им осигуря процес за смъртна присъда на Власов и генералите му,а останалите в ГУЛАГ".
172
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Освободиха цяла Украйна и сега почват да превземат Русия хахах Вместо да концентрират силите си в това да освобождават съгражданите си от окупираните територии, те се насочват към руски. Явно не им пука особено много за населението в окупирана Украйна. Всъщност и до 2022-а не им пукаше особено много за тях. Доколкото си спомням доста често ги бомбеха с това-онова.Какво говори фактът, че се насочват към руски територии - че на фронтовата линия не могат да пробият и сантиметър - безсилие му викат!
171
21
 
8
 
! Отговори
тоти преди 2 месеца
Още нищо не са видели Путиновците ,ще има много да съжаляват!!Робите не знаят що е то експоприяция на експлоататорите !!! !!!
170
22
 
9
 
! Отговори
Ха ха, преди 2 месеца
...да живеят Курската и Белгородската републики! А Джуджето ще става все по малко, и по-малко!
169
9
 
19
 
! Отговори
Укроеничарите преди 2 месеца
са се пренесли при бандерата си. това последно дойде като новина.
168
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От самото начало конфликта се води на руска територия.
167
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имаше опит но ги изпепелиха
166
9
 
19
 
! Отговори
Крико преди 2 месеца
Е видяхме как го пренася , в одеса кацна един искандер м
165
7
 
13
 
! Отговори
Дарк преди 2 месеца
Аз пък съм чел за Руска освободителна армия през ВСВ под командването на Вермахта поставила си за цел освобождаването на СССР от Сталин и комунистите.РЕЗУЛТАТ : Командващият генерал Власов с девет от генералите са разстреляни по заповед на Сталин,а личният състав от 130000 войни и и офицери е изпратен без съд по заповед на Сталин в ГУЛАГ в Сибир.Нито един не умира като свободен гражданин.
164
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички украинци трябва да се убиват като ***, включително и в България.
163
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-добрата самоотбрана е нападението!!
162
8
 
19
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Добър опит, ама слабо-само двестатина "безсмъртни" хохлендъра се възнесоха при Бандера. Следващия път повече.
161
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пренася чушки....
160
11
 
25
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Доста сте назад с новините. Ситуацията още от снощи е овладяна. Като цяло в опита си да покажат някаква слабост на руската армия преди изборите, нещата се получиха в обратна посока. Стотици украински войници станаха курбан последните 2-3 дена и не постигнаха нищо повече от това да влезнат 500 метра навътре след границата.
159
10
 
23
 
! Отговори
Случайна Случайност преди 2 месеца
Съвсем случайно Макрон заговори за изпращане на натовски войски в Украйна... Още по случайно западните държави отказаха.... но не и България. Абсолютно случайно медиите ни не спират да вадят "доказателства че след Украйна НИЕ сме били следващите. А дори още по-случайно преди година БЪЛГАРИЯ ПРИЕ ЗАКОН ЗА МОБИЛИЗАЦИЯТА. Без "никакъв умисъл" въпреки че нямаме задължителна военна служба от десетилетия.... РУСОФОБИТЕ ДА СЕ ГОТВЯТ ЗА ВОЙНА. Русофилите "случайно" ще бъдат пропуснати....
158
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Укропитеците пак са се разцвърчали. Нали щяхте да ходитте да се биете срещу русия? Какво стана? Айде чемодан - вокзал - украйна че на всички им писна 5 рапундела да развалят тона на цяла България.
157
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйна пренася военния конфликт на руска територия --- Значи Украйна от жертва става агресор. Сега "запада" ще трябва да праща военно оборудване на Русия. хаххахаххахахаххахахахаххахахаха
156
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 146 - А вместо парад във Москва преди 2 години и Крим преди 10 години, почнаха да се заравят около Киев. Шо тъй бе?
155
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Одеса горить.