Руска медия: Експлозивите за Крим са били натоварени в България

Коментар на български представители
10 окт 2022 23:29, Росен Стойчев
93
Руска медия: Експлозивите за Крим са били натоварени в България

Споменаването на България като част от "маршрута" на камиона-бомба, взривил се в събота на Кримския мост, повдигна въпросът има ли "българска следа". Както бе оповестено, камионът е отпътувал от България за Грузия, минал е през Армения, върнал се е в Грузия и оттам през Северна Осетия, Краснодарския район в Южна Русия към Крим, съобщи Bulgaria ON AIR.

Ръководителят на руската следствена служба Александър Бастрикин не даде почти никакви подробности - нито дали България е само транзитна държава или има отношение към експлозията, нито кога камионът е отпътувал за Грузия.

Още по темата

Според изданието "Комерсант" крайната дестинация на камиона-бомба била Симферопол, където на 7 октомври - рождения ден на Путин, трябвало да достави палети с опаковъчно фолио. Но по някакви причини отпътуването е било забавено. А руският военен кореспондент Алкександър Коц спекулира, че в палетите имало добре укрити още в България експлозиви. Нито едно от тези твърдения няма официален източник. А споменаването на България предизвика реакция у нас.

Пред "Новините ON AIR" говорителят на служебния кабинет Антон Кутев заяви, че правителството не е предприело конкретни действия, но потвърди, че службите работят.

Темата предизвика и отзвук сред партиите. От БСП настояха президентът Румен Радев спешно да възложи на българските служби разследване на случая с камиона бомба. А лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изключи версията за "българска следа" в експлозията на Кримския мост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: медиярусиякоментар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
20
 
21
 
! Отговори
Без упойка преди 1 година
Лъжете се.При руски удар Бг ще се разпадне за часове.На втория ден НС ще гори,а военните ще вземат властта и вероятно ще екзекутират всички партии,медии и социолози..Българите са русофили и ще минат на страната на Русия.Това дето искаше Путин в Украйна и не сработи,ще проработи тук.Реално украйниците са били за Нато,а не ние.Ние сме приети случайно.Просто в пакет.
26
1
 
6
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
До 30 шиби риби. Ааа, не. Не е Бургас. Възраждане, БСП и Му-нчо ги чакат на Камчия. Мястото е подготвено още от Станишев като продадоха земята там. Който е ходил ще разбере за какво става дума. Има и плоча от нощните вълци на педя човек.
25
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахах, камион, натъпкан с експлозиви, обикалял из сума ти държави и никой не го проверил и сканирал. ДОООБРЕ!!! Тия на какви наркотици са в рашистан!?
24
7
 
14
 
! Отговори
До преди 1 година
Чакал ги бил да нападнат.Ти знаеш ли,че само една ракета да падне и да убие хора и народа ще скочи да излови и обеси всички политици,журналисти и социолози дето са за война с Русия.Вие май не сте учили история.Това ще стане.
23
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Твърдо стоя за управление на ПП, но с оглед на последните събития, вече съм на път да се съглася на коалиция с Герб, само за да може страната твърдо да се идентифицира като евроатлантическа и да имаме гърба на Нато, защото този кремълски психопат като нищо ще ни нападне, съдейки с каква лекота замесва името на БГ. А русофилите сами му дават повод с фашистки партии като Възраждане, с които бутат страната пак в лапите на руската мечка хищник
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде го камиона да се види щот не е паднал на дълбоко точно под двойно спуснатото под наклон платно крепящо се на двете опори подпряли го в двата края като счупвайки се падало и с двата края се заклещило в тези крайни за него опори на които било поставено,окачено,а на тази по средата опора на що се подпирало на нея само се прегърнало,но не се счупило като под собствената си тежест щом се освободило самото платно от двете крайни опори що е било окачено,а морето е плитко,че да се не види с МПС-та
21
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без доказателства, становища, съд, присъда осъждат. Ето затова не искаме нищо общо с Русия. Нека атакуват, чакаме ги с нетърпение, рушлямите!
20
7
 
15
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Нищо чудно. България е разграден двор и всеки прави каквото му скимне. Освен това наливаме оръжия в Украйна от самото начало по поръчение на САЩ. А и сме натовци, а това ни прави автоматично враг.
19
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито на бг политиците.Вече са на мушката на Русия.Лошото е че ще го отнесе народа.Я да питаме народа иска ли война с Русия.Щото всички се радваха ,че народа гласувал за евроатлантическите партии.Хубаво,ама дали от тия гласували са наясно,че Борисов и сие са марионетки.Дали турците от Дпс искат война, дали и колко от ПП са русофоби за война.За костовистите е ясно,те са с жълти книжки от малки.
18
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много удобно обвинение от руските фа..шшисти!!!
17
4
 
7
 
! Отговори
черната работа пак . преди 1 година
ЗА нас ! Сега Русия трябва да ни нападне и ние после пък ше превземем Москва !
16
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забележете само как нареждат България до Грузия, Северна Осетия, Краснодарския район ....!!Все страни влизащи в бившия СССР - и до тях - България, която Русия винаги е считала за своя територия, макар и извън съюза. Това е отвратително и нагло обвинение! Единствената страна от ЕС, която Путин счита, че може безнаказано да употребява за лични цели!
15
14
 
4
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Щом предаваме братята и им взривяване мостовете, с перо ли да ми галят? Разбира се, че ще отвърнат
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костовистка работа.Мафия отвсякъде.
13
9
 
5
 
! Отговори
Нино Корнелов преди 1 година
И как камион с експлоазиви минава българската граница.Вариант 1 : Митничаря взема 100 евро и пуска 1 тон експлоазив.Вариант 2 : Нинова звъни, това е военна помощ за украйна. Пуснете я. Извод : Вече сме съучастници с терористи.
12
2
 
8
 
! Отговори
До адмирации преди 1 година
Така ли? Ще ни атакуват ли? Хахахахаха. Много гладък мозък си.
11
17
 
9
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
До сега гледах първий канал, за жалост, това е факт! За жалост, там се говореше как фашизма в Европа, не подмина и Болгария и как участваме като страна в конфликта. Това е много лошо, тъй като вече сме потенциална жертва на някоя ракета, като най-уязвими са Добрич и Варна, около 1000км
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен7Споко бе Сега само Брендо ще може да търгува с Украйна и да праща тирове.
9
10
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 година
Хайде,давайте да светнем с уранова светкавица и да се приключва с тази агония! Рестарт на човечеството трябва!
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Камене, дали помниш всичките имена, с които си трролил за пари? Ахмак.