Руска медия: Експлозивите за Крим са били натоварени в България

Коментар на български представители
10 окт 2022 23:29, Росен Стойчев
93
Руска медия: Експлозивите за Крим са били натоварени в България

Споменаването на България като част от "маршрута" на камиона-бомба, взривил се в събота на Кримския мост, повдигна въпросът има ли "българска следа". Както бе оповестено, камионът е отпътувал от България за Грузия, минал е през Армения, върнал се е в Грузия и оттам през Северна Осетия, Краснодарския район в Южна Русия към Крим, съобщи Bulgaria ON AIR.

Ръководителят на руската следствена служба Александър Бастрикин не даде почти никакви подробности - нито дали България е само транзитна държава или има отношение към експлозията, нито кога камионът е отпътувал за Грузия.

Още по темата

Според изданието "Комерсант" крайната дестинация на камиона-бомба била Симферопол, където на 7 октомври - рождения ден на Путин, трябвало да достави палети с опаковъчно фолио. Но по някакви причини отпътуването е било забавено. А руският военен кореспондент Алкександър Коц спекулира, че в палетите имало добре укрити още в България експлозиви. Нито едно от тези твърдения няма официален източник. А споменаването на България предизвика реакция у нас.

Пред "Новините ON AIR" говорителят на служебния кабинет Антон Кутев заяви, че правителството не е предприело конкретни действия, но потвърди, че службите работят.

Темата предизвика и отзвук сред партиите. От БСП настояха президентът Румен Радев спешно да възложи на българските служби разследване на случая с камиона бомба. А лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изключи версията за "българска следа" в експлозията на Кримския мост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: медиярусиякоментар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже не е сигурно, че взрива на моста е причинен от този камион...
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната партенка.
45
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея въобще не са в ред. Ще натоварят камион с експлозиви който ще пресече четири граници за да им взриви тъпия мост. Това си е тяхна вътрешна работа, има много хора които не са съгласни с режима в кремъл.
44
11
 
8
 
! Отговори
Хамериканец преди 1 година
Всички предатели ще ги сполети участта на Юда,бъдете горди и спокойни,нито Турци,нито Сърби,нито Гърци са забравили България,само народа се промени за грош на хамериканците ..*** си продадоха.
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще предадем Сюлейман Паси и Плювето да дадат показания в Москва. Повече не можем да помогнем.
42
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо трябва да се коментират руски медии?Кой им вярва изобщо?Те руските медии цитираха и Путин като казваше,че няма да нападне Украина и какво се случи?!
41
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
E, yбедихте ли се, че Русия ще ви вкара във войната независимо колко сте и *** ..ботушите. Поне да си бяхте запазили честта пред съюзниците.
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взрива не беше от камион. Това е ясно на всеки с функциониращи очи и коефициент на интелигентност над 50 единици.
39
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашките тестваха моста,не става.Така си намериха повод за още спец операции " нетерористични",но пък за моста било " тероризъм" виж ти!А унищожаването на инфраструктурата на Украйна и жилищните сгради чужда собственост са" освобождение".Странна деформация.
38
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако изобщо е имало експлозиви, ще са били на моста и са използвали момента когато минават петролните композиции ,а камиона просто се е случил там.Защото горивото е много по сериозно като мощност отколкото един експлозив от камион.Това си е вътрешна работа и нашите да не се излагат и плащат хората,а да отстояват позиция.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските служби цитират БГ само като маршрут, а нашите вече пре.пи.ка.ат.Доколкото виждам сами се набиват.Абе какви експлозиви какви камиони- бомби ,не виждате ли вагонна композиция с горива на моста.Ако е имало теч ,колко му е и хвърлена цигара.Как камион с експлозиви на ферибот и ако се разлюлее този ферибот ,има и постоянни вибрации,пътя е дълъг.А ферибота край Корфу как се запали от багажното от цигари и останали шофьори в кабината.Та 10 дена ще обикаля 5 държави с експлозиви,я стига.
36
3
 
8
 
! Отговори
взвд преди 1 година
ех вие помагачи на тероризма и нацизма
35
17
 
27
 
! Отговори
SS преди 1 година
Само една ракета да удари в населено място в Бг или военно летище и ще настане хаос ! Общественият ред ще се срине за часове ! Тогава ще видите на практика колко струват държавните хрантутници и колко са кадърни ! А разните ,,експерти" които авторитетно говорят по медиите ще се изпокрият .
34
4
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Българина е тарикат по природа. С един изтърбушен камион на 1млн. километра срутихме гордостта на Путин. Обзалагам се, че каросерията е била закърпена с канап, тел и "свински опашки" :)))
33
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега разбирам, че когато преди години в Брюксел издигнаха знамето на България като новоприет член на НАТО и звучеше химна, сълзите и вълнението на Соломон Паси не са били театър ...
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокуратурата е установила, че кюлчетата в шкафчето на Борисов не били за него самия, а за заплати на руските работници, строили "Южен поток". Представяте ли си какъв позор е това!
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе един път сме се представили добре, излиза.
30
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ни интересува какво има да каже Борисов. Глас на мутренските времена, недепутат, егоцентрик и крадец. Вън от България, изчадие!
29
0
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
И следващата новина е че кримския мост е най пазения във света обект- хайде моля ви се с вашите новини!! Всичко се върти около македонците те за това се отделиха от сърбите и ни освиркаха химна!! Дрън дрън та пляс. Бегония
28
1
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
До Без упойка........Хубаво,но къде ги родните военни,годни да извършат преврат?