Година след MH17 – светът скърби, заподозрени – няма

Среща с украинска жена, очевидец на ужасяващата катастрофа
17 юли 2015 20:45,
238
Година след MH17 – светът скърби, заподозрени – няма
Кухнята, където Инна намира тялото. Кадър: BBC

Година след трагичния полет MH-17, БиБиСи отиде до Украйна и се срещна с хора, станали очевидци на ужасяващата самолетна катастрофа, отнела 298 живота.

Своят разказ за деня, който никога няма да забрави, споделя Инна Типунова от украинското село Росипное.

Да преживееш шока

Още по темата

На 17 юли м.г., 60-годишната жена била със свои приятели в селото, когато чули силен звук. Помислили си, че са бомбардирани. Инна веднага изтичала вкъщи. Още като влиза в двора си вижда нападали керемиди от покрива.

Тогава нейният син излиза от къщата с думите: ''Майко, има труп в кухнята!''. Жената реагирала с думите ''Как така труп? Откъде се е взел!?''

Влязла в кухнята и видяла огромни отломки мазилка, паднали на пода. А върху тях – тялото на непозната жена.

Тя била една от 298-те пътници на фаталния полет на малайзийските авиолинии MH17, който преди година беше свален над Украйна.

"Това е нечия дъщеря. Тя има свои роднини, свое семейство. Това е трагедия за нейното семейство, невъобразима болка за тях. И ще я носят цял живот", споделя днес Инна през сълзи.

Жената се чуди – с какво са навредили тези невинни хора? "Те не са се били с никой, не са убивали никой!", възкликва тя. Единствената им вина е, че са били на този полет.  Според нея обаче виновните за кончината на всички на борда ще получат наказанието си по един или друг начин.

Инна споделя, че и до ден днешен си спомня картината ярко, точно какъвто е бил образът пред очите ѝ преди година. "И навярно ще е така до края на живота ми", допълва украинката.

Междувременно продължава разследването на инцидента

Международен екип, ръководен от холандски екип, се е заел с разследване на катастрофата. Пред БиБиСи ръководителя на екипа Фред Вестербеке коментира, че са разгледани "милиони" интернет страници и десетки хиляди снимки и кадри, свързани с падналия самолет, проведени са и разпити на 140 свидетели но... все още няма официално заподозрени и обвинени за ужаса в небето над Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
5
 
! Отговори
до 182 преди 9 години
Изглежда сте си сипали "демократичен втвърдител" в кафето тази сутрин.
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да живее България!Нека да гледаме нашите български интереси както правятгърци и унгарци.Нито САЩ, нито Русия ще мислят за нас ако ние не мисле за себе си.
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самолета е свален на Украинска територия.Всички отговорности за това носи Украйна.Ако украинците не могат да носят отговорност за престъплениятаслучващи се на тяхната държава да се махат от управлението на тази държава.
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самолета е с променен маршрут в последния момент от украинскитедиспечери. Изтъква се като причина лошото време.Путин и Русия нямат никаква сметка да свалят самолети, Русияима ресурса без никакви проблеми да вкара войски и за 24 часа да завземе жалката Украйна. Проблема е, че след това трябва да изхранва40 милиона търтея. Коя държава в света може да поеме 45 милионачовека като бреме?
52
4
 
9
 
! Отговори
Ти си кух тъпак: преди 9 години
Целият святзнае, само българските *** не знаят, че руснаците са свалили самолета. За руснаците е практика да избиват невинни и след това да отричат. За военното престъпление край Катин рашките отричаха 60 години. Сега отново се готвя да отричат половин век. И използват *** си по цял свят да им помагат. Но ще има трибунал и Путинистан ще бъде осъден.---------------------------------------Да бе Путин шахматния играч ще свали самолета за да даде повод на САЩ да поставятядрени ракети
51
1
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
До Анонимен 157 Тъй като всички ракети от този тип се взривяват пред самолета и той влиза и с неговата скорост в осколките. НЕ ЗНАМ ЗА КАКВИ ИЗВОДИ ГОВОРИШ.Но като доста некомпетентен лаик най- добре да се скриеш . Малограмотен *** дето си мисли че като нещо го пише с печатни букви е истина.
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В космоса има стотици спътницина различни държави,най-вече съсшпионска мисия!А там,където има военен конфликтгъстотата им е най-голяма!И кък мислите че няма запис оттова как и с какво е свален самолета?!Да,да,ама не!А защо не се казва истината?!Защото не е ТАЗИ КОЯТО Е НУЖНАна медиите унас!А каква е нужна за нашите"проатлантически" медии - навсичке е ясно!Това е!
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 160Наистина ли вяраш ,че ще осъдят прасенко ?
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 163Русия от втория ден задава този въпрос и няколко други ... но кака психо не чува .
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 169Ти ли си целия свят ? Аз и още 7,5 милиарда жители на тази планета сме на друго мнение . *** на лекар наполеончо .
46
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ ---ЧЕ РУСНАЦИТЕ СВАЛИХА БОИНГА И СА УБИЙЦИТЕ НА ТЕЗИ НЕВИННИ ПЪТНИЦИ.ТОВА Е АБСОЛЮТЕН ФАКТ И НЕ ПОДЛЕЖИ НА КОМЕНТАРИИ ---ИЗОБЩООООООООООО.....!СЪД--- ЗА И НЕГОВИТЕ ГЕНЕРАЛИ!!!!!=======================================Цял свят знае, че парите за здравеопазване в България са недостатъчни.Най-много страдат психично болните, които вместо да се лекуват пишат глупости по форумите.
45
0
 
15
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
"...че са разгледани "милиони" интернет страници и десетки хиляди снимки и кадри...: - а нещо като анализ на отломките и на шрапнелите няма ли? Джен Псаки ли прави разследването? Руските генерали поискаха незабавна проверка на по серийни номера на всички ракети "Бук" на хохлите, но им отказаха. Странно...
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от Алмаз-Антей искат следствен експеримент с ракета 9М38М1 по накой изписан боинг та да се видят разликите от нанесените поражения!Холандците мислите ли че ще се навият?
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 158изводите са: явно ти бега географията!
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Светът скърби и виновникът е извистен. Като му дойде времето ще го видим в Хага.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Терористи убийци !
40
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 157: "А ракетите свалили бонга са поразили отпред и отдясно...". Извода е, че ракетите са изстреляни от руска територия.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още в първите анализи стана ясно че ракетите на БУК атакуват догонващо целта отгоре.А ракетите свалили бонга са поразили отпред и отдясно...Изводите са ваши!
38
14
 
4
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Статията е много благоприятна за троловете. Ще могат да правят много изказвания и ще се увеличи притока на Рубли към България.
37
10
 
4
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Аз знаете съм радетел за подобряване на социалните условия на троловете. Всички *** трябва да се изправят като един и да поискат по-високо заплащане поради обезценяване на Рублата. Освен това вследствие на глупостите които пишат, страда тяхното добро име. При това положение бившите партийни и комсомолски секретари и техните деца ще могат да подобрят начина си на живот, който ако съдим по постовете е доста окаян. Освен това в България ще се увеличи потока от чужди /Руски/ инвестиции. Драги тр