Черните кутии на Боинга са в Украйна, започва разследването

САЩ: Русия да съдейства за примирие със сепаратистите
Обновена: 19 юли 2014 15:19 | 19 юли 2014 07:44,
122
Черните кутии на Боинга са в Украйна, започва разследването
Снимка: Reuters

Черните кутии на малайзийския пътнически самолет, който катастрофира в Донбас, се намират в Украйна. Това съобщи вчера украинският министър на външните работи Павло Климкин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Кутиите са намерени, и се надявам, че ще бъдат предадени на правителствената комисия", каза той в интервю за украинската "Обществена телевизия".

Още по темата
"Те са на територията на Украйна".

Климкин отбеляза, че в състава на комисията, която ще разследва обстоятелствата около катастрофата, са влезли представители на Международната организация за гражданска авиация (ИКАО), Холандия и Малайзия, а също така и експерти от САЩ - страната производител на самолета.

Франция постави двама свои експерти на разположение на украинските власти и предлага технически средства за участие в разследването на обстоятелствата около разбиването на малайзийския пътнически самолет в Украйна, който вероятно е бил свален от ракета, предаде Франс прес.

"Бюрото по разследвания и анализи (БРА) за сигурността на гражданската авиация посочи двама експерти, които са готови да участват в международно разследване", се казва в съвместно изявление на френския министър на външните работи Лоран Фабиюс и държавния секретар на транспорта Фредерик Кювилие. "БРА е готово да постави техническите средства на лабораторията си на разположение на разследването, по-специално за разчитането на бордовите записващи устройства" (черните кутии), добавиха те.

Германия също ще се включи в работата около разбилия се Боинг 777. Германската криминална полиция ще изпрати двама свои специалисти от Комисията по идентификация, които заедно с представители на други страни в най-скоро време би трябвало да започнат работа на мястото, където се е разбил самолетът.

Великобритания заяви вчера, че е все по-вероятно сепаратистите в Източна Украйна да са свалили самолета "Боинг-777" на "Малейжа еърлайнс" с 298 души на борда, предаде Ройтерс.

Според думите на говорител на премиера Дейвид Камерън доказателствата сочат, че сепаратистите са свалили пътническия самолет с ракета земя-въздух, изстреляна от Торез, в район в Източна Украйна под контрола на проруските сепаратисти. Той добави, че десет британски граждани, които са били на борда, са загинали.

По думите на говорителя Обединеното кралство ще изрпати в Киев специалисти, които да окажат помощ в разследването на обстоятелствата около авиокатастрофата, предаде ИТАР-ТАСС.

Междувременно вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън и президентът на Украйна Петро Порошенко настояха вчера Москва да повлияе на проруските сепаратисти да участват в примирие и да предоставят на разследващите достъп до сваления малайзийски пътнически самолет на украинска територия, предаде Ройтерс.

„Русия трябва публично да призове сепаратистите да сложат оръжието си и да предоставят незабавен достъп на международните и украинските разследващи", се посочва в изявление на Белия дом за разговора между двамата лидери.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
evropeiski i amerikanski razsledva6ti specialisti 6teli da pomagat v razsledvaneto.Te6ko i gorko im,ne znaqt s kakvi hora si imat rabota
88
0
 
0
 
! Отговори
Нели Тонева преди 10 години
До Анонименедин от малкото здравомислищи.
87
11
 
1
 
! Отговори
666 - СОЛ ИНВИКТУС преди 10 години
РУСИЯ ? НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!Шеф на ФСБ гражданина на Израел - Михаил Фрадков !Министър председател - Давид Аронович Мендель МЕДВЕДЕВПрезидент Шаломов Эпштейн ПутинКаква Русия какви пет лева !!В Донецк се бият знаейки, че зад тях не стои нито руското ФСБ, нито пък Шаломов , камо ли Аронович Мендель!!ТЕ СА ОБРЕЧЕНИ !! СЪЖАЛЯВАМ, НО ТОВА Е ИСТИНАТА !!
86
0
 
15
 
! Отговори
пенко преди 10 години
Винаги съм бил слаб по физика,но мисля така: 10 000 м височина ,скорост 800км/ч ,място на изстрелване /предварения/на ракетата, удар, взривяване ,разпадане -понижаваща се скорост на параболично падане и голямо разпръскване на парчетата. Мисля ,че ако са го извършили сепаратистите трябвада паднат /парчетата в Русия. Растоянието държано от сепаратистите е късо.може би споделям глупост ,но взривен самолет от 10000м , ще се разпръсне на много по-голяма площ -всички парчета са с различно тегло.
85
0
 
8
 
! Отговори
пенко преди 10 години
Преди не много време четох американски "отзив"- " До последно -преди истрелването на ракетите смятахме , че са талибани. Въобще не знаехме, че е сватба. Мнаго се извиняваме на роднините !" - това съм го прочитал поне 4 пъти. Да му мислят хората на земята!
84
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опълченците и руснаците им е станало безинтересно Украинците да ги обстрелват с Катюши по модерните им Град и Ураган ,самоходни гаубици танкове артирелия БМП и миномети .Няма го коледното настроение с Фойерверките. И хоп гениална идея - Свалят пътнически самолет и идват НАТО ООН и други главорези с най модерно оръжие за масово унищожение и празника започва . ТЕЗИ ХОРА(ОПЪЛЧЕНЦИТЕ) НЕ СА САМОУБИИЦИ ! НО ТЕЗИ КОИТО СА ДОШЛИ ДА "ОСВОБОЖДАВАТ" ДОНЕЦ И ЛУГАНСК СА ПРОФЕСИОНАЛНИ УБИИЦИ
83
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обърнете внимание как пропагандната машина превръща провокацията с бойнга(ужасна трагедия, моите съболезнования) в ситуацията Франц Фердинант!
82
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оппааа, изчезналия преди няколко месеца самолет на Малйзийската компания се намери паднал в Украйнаааа.
81
16
 
5
 
! Отговори
Факти преди 10 години
И така ... за да се спре с глупостите и брътвежите е добре да се чете. Откакто има нет нещата трудно могат да останат "покрити". Боинг 777 на Малайзийските авиолинии е свален с 2 ракети земя-въздух изстреляни от подвижния зенитен комплекс "БУК М1" разположен в територия контролирана от сепаратистите на т.нар. Донецка Народна Република. Действието е напълно умишлено и не става дума за грешка, тъй като тези ракети имат система за самоунищожение при грешка. Изводите всеки може сам да направи.
80
1
 
25
 
! Отговори
Защо без Русия преди 10 години
Тъй като, според предварителните изказвания на Западни представители, виновни са Русия и "сепаратистите+, едно е ясно, че следствието така ще протече, че те да бъдат обвинени. В такъв случай се налага експерти и от Русия, за да има обективност. Само че Запада не е склонен към подобно развитие, защото ще лъсне голата истина, че Укрите са изстреляли ракетите. Опълченците предварително да допускат медии от всички страни, които обективно да кажат истината на цял свят.
79
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Направо съм безкрайно учуден , защо тези *** изпращат тези лаици от БРА,ИКАО и други клтати....циАми пратете феномена о.з пожарникар да свърши зялата тази работа.И не е лошо да вземе за парите от командировката и няколко безработни герберчета, който и без това нямат друга работа , освен ежедневно да ни зариват с глупостите си.
78
20
 
6
 
! Отговори
Слава Украiнi преди 10 години
Za6to primirie s teroristi, da se uni6tojat zaedno s rusia zaedno za da e po spokoen sveta
77
4
 
1
 
! Отговори
нпо преди 10 години
Добре,че се събудихте,че от тия минуси ме заболя тиквата
76
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За едни е кениеца,за друг- путинеца.Въпрос на вкус,казало кучето и си облизало ***.
75
31
 
26
 
! Отговори
dp преди 10 години
Куп слабоумни просъветски постове с нацвъкани плюсове все от един автор под разниимена, аман от тъпота бе, кого ще излъжеш.Кой е свалил самолета няма никакво съмнение, че Путин е зад него също е повече оточевидно - то не бяха "катастрофирали" въртолети с неудобни му губернатори (поне 5,изгубил съм им бройката), самолетът с полския елит и т.н. и т.н.Неясно е *защо* го е направил, по аналогия с досегашните на борда трябвада е имало някой, който да му е бил цел.
74
27
 
28
 
! Отговори
Проста сметка преди 10 години
И как стана самолет който прелита над Украйна, малко преди да навлезе в Русия, го удря "про-руска" ракета.По прости изчисления след като е летял на 10000м височина, обикновено със скорост около 900км/ч,трябва частите му да са прелители още около 10-12км след удара,т.е. да отидат още повече при сепаратистите,и накрая черните кутии попадат в Украйна ?!?, а сега де, нещо не се връзва.Значи ще имаш оборудване да свалиш самолет на 10000м,а ще оставиш да ти вземат черните кутии за да те разконспирират
73
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един от обвинените за търговия с органи е олигархът Коломойски, който обработва общественото мнение,защото е собственик на половината медии-същински Дебелян.
72
27
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да се учудя ако янките са натъпкали един бойнг трупове и са го изсипали в полето.И едното имат и другото на разположение (6о% от убитити укроси се водят изчезнали, даже и търговия с органи се завъртя)Освен това Прасенко се похвали (не се стърпя) са изненада е стана ама да видим за кого.
71
19
 
25
 
! Отговори
притежател на телефо преди 10 години
Шпионските спътници с лекота разчитат заглавията на вестниците по уличните лавки което означава че който трябва вече знае какво е станало Обаче това е категорично много пластов сценарий с американско-израелски привкус и цели дълги и засукани обсъждания които са във вреда на Русия И все пак е интересно как няма нито един заснел димната 10000 метрова колона
70
35
 
38
 
! Отговори
тт преди 10 години
Абе,кои сте вие ,та да нареждате на Русия какво да прави бе?