Сирски увери: Русия не е напреднала и метър в Покровск

Операцията в Курск вървяла добре
Обновена: 6 сеп 2024 08:49 | 6 сеп 2024 08:16, Александър Попов
313
Сирски увери: Русия не е напреднала и метър в Покровск
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Олександър Сирски увери, че операцията в граничната руска Курска област върви добре, а армията на Русия не напредва към Покровск, предаде Ройтерс.

"През последните шест дни врагът не е напреднал с нито един метър в посока Покровск. С други думи нашата стратегия работи", каза Сирски в интервю за американската телевизия Си Ен Ен. Той добави, че ВСУ са регистрирали намаляване на интензивността на руския обстрел и настъпление и в други направления.

По-рано днес украинските власти съобщиха, че евакуирането на хора с влакове от Покровск е спряно в момент, когато руската армия е на по-малко от 10 километра от града, който е важен транспортен възел в източната Донецка област.

Украйна призовава своите западни партньори да й доставят повече оръжия и да позволят тяхното използване по-дълбоко навътре в Русия.

Днес Зеленски ще участва в среща в Германия на министрите на отбраната на държавите от т. нар. Контактна група за Украйна - държавите, които доставят оръжия на Киев - и ще призове по-конкретно за доставката на повече ракети с голям обсег и на средства за противовъздушна отбрана, съобщи списание "Шпигел", цитирано от Ройтерс.

Освен това се очаква украинският президент да посети по-късно този месец САЩ, където да представи на американския си колега Джо Байдън "план за победа".

Вашингтон е ключов съюзник на Киев, като му предостави военна помощ за десетки милиарди долари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от НОТИФИКАЦИИ
Боян Чуков: Води се Трета световна война на много фронтове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
27
 
2
 
! Отговори
Дъмбарски преди 1 седмица
Още една по мащабна успешна операция като тази в Курско, и дpиcнята наречена руски мир ще се пръсне по стените на домовете на всичките му любители.
241
1
 
11
 
! Отговори
ха ха ха преди 1 седмица
Казах, че нашият фаворит, така да се каже, беше настоящият президент г-н Байдън. Той беше оттеглен от надпреварата, но насърчи всички свои поддръжници да подкрепят г-жа Харис. Така че и ние ще направим същото, ще я подкрепим. Това е първото нещо. И второ, тя се смее толкова изразително и заразително, че това означава, че всичко е наред с нея. И ако всичко е наред с нея, тогава Тръмп е въвел толкова много ограничения и санкции срещу Русия, колкото никой президент не е налагал досега. И ако г-жа Харис се справя добре, тогава може би ще се въздържи от подобни действия.
240
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зеленски може да получи само ракети за нанасяне на удари по вътрешността на Русия, и то не стотици ракети, ами ограничени бройки, а ракетен удар има смисъл само ако е масиран. Сега надеждата е Русия да удари с ядрено оръжие Украйна, само това може да спаси запада. Западът ще каже, ами ето, направихме всичко за Украйна, помагахме, ама какво да се прави, диктатора Путин пусна атома, какво сега и ние всички ли да умрем, ами дайте сега да се обединим, са укрепим НАТО и ЕС, да укрепим долара.
239
0
 
13
 
! Отговори
Путин преди 1 седмица
Само Камала! Има много заразителен смях :))
238
1
 
5
 
! Отговори
До 243 преди 1 седмица
Петин каза че подкрепя Камила!
237
1
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 1 седмица
Когато някой немски Канцлер иска да стъпи на територията на Рамщайн му трябва официална покана от САЩ! На територията на Рамщайн е зацранено немското знаме! Същото важи за още 44 военни бази на САЩ в Западна Германия! В Източна Германия няма окупирана от САЩ територия..
236
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Освен това се очаква украинският президент да посети по-късно този месец САЩ, където да представи на американския си колега Джо Байдън "план за победа"." Никакъв мир не иска Зеленски, само победа, нищо по-малко. В такъв случай няма да получи нито едното, нито другото.
235
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нито един историк не може да обясни как един толкова малоброен народ, без икономика и без изградени държавни структури успя да завладее и покори целия свят, освен това в определен постави и основите на Руската империя. А днес не се уплашиха и не отстъпиха на европедерасляците и смешният им международен съд, подиграха се открито в лицето на целия запад и ги направиха за смях.
234
1
 
16
 
! Отговори
Берлин преди 1 седмица
Зеленски днес е на окупираната от САЩ от 80 години база Рамщайн..да проси още! Но нито от САЩ нито от Германия има какво да му дадат!Избори идат, а бюджета има повече дупки от украинския фронт в Донбас!
233
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Монголия абсолютно безкористно достави 500 000 тона месни консерви на войниците от Червената армия. А американският "Ленд-лиз", широко обсъждан в пресата, осигури доставките на 660 000 тона месни консерви, за които (заедно с военната техника и оборудване) Русия плащаше до 21 август 2006 г.
232
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Приходите на Русия от продажби на петрол и газ през август се увеличиха с 20% (до $8,7 милиарда) в сравнение с миналата година, - Bloomberg
231
0
 
6
 
! Отговори
До Христо Христов преди 1 седмица
Абсолютно! Никакво съжаление ако гласуваш Зелените и Социалисти а после останеш безработен и ти фалира фирмата!! Както поръчано, така е доставеноТъкмо ще имат повече време за протести срещу Десните ..
230
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Христо Христов - те всички на запад вярват, че могат да минат на електрички, и гласуват за зелените. Бербок има един предизборен клип преди години, даже в тубата го има, с две деца говори и казва, че иска да стане канцлер за да не умрат децата на 45 години от климатичните промени. Там са убедени, че скоро всичко ще раноти на вятърни перки, а те ще карата електрички и ще си ги зареждат от вятрърните перки и соларните панерли.
229
3
 
14
 
! Отговори
До 229 преди 1 седмица
Хаха каква опорка , че през ВСВ руснаците сами са се избивали, не бил добрия чичко Хитлер!Нещо като руснаците сами се обстрелват в АЕЦ Запорижие ;)
228
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сирски - Истина, истина ви казвам, честен пречупен кръст.
227
1
 
22
 
! Отговори
През ВСВ преди 1 седмица
След като Нацистка Германия убива 27 милиона граждани на СССР, Русия помага за обединението на Германиите, изтегля войската си! Търгува евтин газ и нефт за да направи немската икономика Номер 1 в Европа и по света!И кво прави Шолц??? Плюе на всичко и праща немски Леопард танкове в Русия и се хили до Байдън, когато той съобщява, че Северен Поток ще спре ( бъде взривен)!!
226
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украинците отиват на крака при Путин да им тегли куршума в Курска област. Може и да не напредва въобще.
225
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
През ВСВ сърцето на врага беше в Берлин, и Русия го унищожи в Берлин. Днес врагът няма определени географски координати, днес това не е европейския фашизъм, фашизма е само следствие, врагът днес е западния финансов капитал и главната цел на Русия в Украйна е именно неговото унищожение.
224
1
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До Анонимен//225 "морето от 16000 работници в залата и над 5000 отвън изригна" - туй море немски про'с'таци е гласувало за шолци и бербок. Дано да бъдат смачкани!
223
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До След ВСВ Германия избива 5 милиона руснаци с останалите 22 милиона великият генерал Жуков разминира минните полета.