Украйна си иска спешно обещаната ПВО

Призова съюзниците си да ускорят доставките
29 авг 2024 23:15, Александър Попов
163
Украйна си иска спешно обещаната ПВО
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова днес своите съюзници от ЕС да ускорят доставките на обещаните системи за противовъздушна отбрана, съобщи Ройтерс.

"Предадох усещането за спешност по отношение на доставката на вече обещаната военна помощ, включително системи за противовъздушна отбрана. Оценявам готовността на колегите ми да предприемат необходимите стъпки за ускоряване на тези доставки", написа Кулеба след днешната неформална среща с външните министри от страните членки на ЕС в Брюксел Кулеба в "Екс", цитиран от Укринформ. На срещата беше обсъдено главно продължаването на военната помощ на блока за Украйна.

Кулеба отбеляза, че ЕС е важен стълб на коалицията, подкрепяща Украйна, и приветства намерението на редица страни членки на блока да откликнат на призива на Киев и да се застъпят за отмяна на ограниченията за използване на западни оръжия по всички законни военни цели в Русия в двустранните си разговори с другите държави, които са част от тази коалиция.

"Благодарен съм също така на страните членки на ЕС, които обещаха да увеличат усилията си и да предоставят допълнително оборудване и ресурси за украинската енергийна система", написа той.

Украинският външен министър подчерта, че Украйна изпълнява задълженията си по пътя към членство в ЕС, включително историческата ратификация на Римския статут на Международния наказателен съд.

"Разчитаме на подкрепата на страните членки, за да придвижим преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС с добри темпове. През последните 2 години и половина ЕС показа решителност, като затвърди глобалната сила на Европа. Когато работим заедно, имаме силата да насочваме историята към мир, сигурност и справедливост. За тази цел се договорихме да работим за нови смели стъпки през предстоящия политически сезон", отбеляза още Кулеба./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
41
 
! Отговори
Искали преди 2 седмици
Те друго освен искане и нареждане ако някой не им даде, не знаят. Държат се сякаш цял сеят им е длъжен да им дава пари и оръжие. Нон стоп укоряват, поучават, дават зор и тн. По тях о искане НАТО прави срещу а те не са член на НАТО! По тяхно искане неумните политици от ЕС наляха и наливат милиарди в страна не член на ЕС, смъкнати от гърба на европееца, оня козел борел пък настоявал да им дадат право да стрелят където поискат. Май никой не цели скорошен мир. Май се търси по голям проблем
103
1
 
39
 
! Отговори
Влади преди 2 седмици
Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, украинец. Така се степенува вече...бляк
102
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Даа, трябват им да свалят F16
101
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хи хи, обещаното 3 години го чакат. Правило на обещаващия.
100
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
толкова ги съжалявах в началото,пуснах украинци в апарт.в центъра под наем доста под пазарн.нива,че като почнаха да искат,дай тенджери,дай телевизор,помогни за ремонта на колата,за личен лекар.смени климатика,и после оставиха мръсно ,потрошено.неблагодарни,нахални
99
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Полша иска този на снимката да бъде обявен за персона нонграта. Защо? Виж последното му изказване за волинската peзня.
98
2
 
25
 
! Отговори
Хи хи преди 2 седмици
Гусин Дагуебa защо реве така ?? Искал си бил, ми нека да си иска, колкото си иска, ха ха !
97
1
 
21
 
! Отговори
Обективен преди 2 седмици
Украинска ПВО Patriot е свалила " ..с приятелски огън.." собствения си самолет F16 оня ден. Това е заявила депутата от върховната рада на Украйна Марьяна Безуглая. От Пентагона са казали,че не могат да потвърдят информацията.
96
2
 
33
 
! Отговори
Лейди ДумДум преди 2 седмици
Мръсни украински просяци! Искате оръжие ,за да стреляте по жени и деца! В Ютуб има клипове на зверствата ви! Последното ви геройство е три дечица гръмнати от упор! Ще отговаряте! Тя Мечката забавя,но не забравя!
95
2
 
11
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
Наистина, очаквах да падне някой Ф16 заради амортизацията, но не и толкова скоро, веднага след първата бойна мисия. Не че е лош самолет, добър е. Но ние разкарахме нашите МиГ 29 с 10-12 години по-млади и ползвани много по-малко по разбираеми за България причини, а хвалим старите Ф16, макар и с нова авионика. Да, ако стееля от Полша и по него не стрелят, става, руснаците ще берат ядове.
94
2
 
21
 
! Отговори
Black Metal преди 2 седмици
Димитро да го кулЕБА с меките, малки и тесни розови устнички, притворени като в очакване да поеме...още помощ. Съвсем скоро, ще поеме обаче един Искандер в Незалежния си отвор на юг от кръста.
93
1
 
27
 
! Отговори
Й преди 2 седмици
Проклети да сте избихте си децата
92
1
 
9
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
Значи...ако наистина Патриот е стрелял по Ф16, то е логично шефа на пилотите да е обучен за противоракетни маневри. А това е голямо претоварване. Дали ракетата го е свалила или сам се е разрушил самолета от претоварването, няма да разберем.По-скоро ще замажат положението и щр изкарат или пилота виновен( няма го, Бог да го прости) или някаква техническа причина, като повреда в системата свой-чужд. Но кикога няма да разберем точната причина за падането на самолета.
91
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този си е чист Натурален Копанар Румънец! Но живеещ в Украйна! И били " братя" на руснаците? Бегайте бе!!
90
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Долни просещи твари! Искате Искате Искате? Русия ще ви го " даде"!!!
89
2
 
4
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
Пак че спомена Скот Ритър, но той точно това каза за Патриотите в иракската война. Първо, че не работят добре в автоматичен режим и второ, че свалят свои, а пропускат чужди ракети. Е, явно е прав педофила, както един идддиииот се опита да го изкара. Слушайте сега Скот, как ще унищожи с критика Патриотите, хаха.
88
3
 
19
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
Аз ако съм на мястото на украинските пилоти, ще откажа да летя на Ф16. То щом началника им гушна букета, какео остава за редовия пилот.
87
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Изключителен резил ЗРК патриот е свалил ф16 в украйна . Това е офицялно заявление от Безуглая
86
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дъpтите пенсии ги яд че животът се изнизва, и затова искат още братска украинска кpъв! ПФУ!
85
3
 
18
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
Писах ли ви аз толкова време, че тия Ф16 са с микропукнатини в корпусите и подлежаха на скраб в държавите си? Писах лии ви, че при някоя рязка маневра корпуса може и да не издържи? А честити ви Ф16, произведени около 1980. И още ще падат, ако украинците не мирясат и не разберат, че тоя самолет не става за водене на въздушен бой, дори за противоракетни маневри, каквито вероятно е правил тоя самолет.