Белият дом увери: САЩ нямат намерение да ескалират конфликта в Украйна

Не дават с техни оръжия да се удрят цели в Русия
29 май 2024 06:58, Александър Попов
119
Белият дом увери: САЩ нямат намерение да ескалират конфликта в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белият дом уверява, че администрацията на САЩ не се стреми към ескалация на конфликта в Украйна под каквато и да е форма, предаде ТАСС.

На редовния брифинг за журналисти говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер беше помолена да коментира изказването на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който предложи съюзниците от алианса да преразгледат въпроса дали Украйна трябва да може да нанася удари със западно оръжие по военни обекти, разположени на международно признатата руска територия.

Още по темата
"Много сме благодарни на нашите съюзници от НАТО, повече от 50 държави, които успяха да се обединят и да подкрепят Украйна в борбата ѝ за собствената й суверенна територия. Просто не разполагам с нищо извън това. Честно казано, не искаме тази ситуация в Украйна да ескалира под каквато и да е форма", отговори Жан-Пиер.

Според нея високопоставени служители от администрацията на Вашингтон "ясно са заявили американската позиция относно използването на военна помощ“, предоставена на Киев.

Изпълнителната власт на САЩ, продължи говорителката на Белия дом, смята за важно одобряването от Конгреса през април на допълнителни бюджетни кредити за помощ на Украйна, за да може Киев "да продължи да защитава своята демокрация“. "Искаме това да продължи“, добави говорителката на Белия дом.

"Смятаме, че Украйна трябва да разполага с всичко необходимо за самозащита. Това е нашата позиция".

Белият дом отхвърли молбите на украинския президент Володимир Зеленски за прекратяване на ограниченията за Киев да използва оръжия, доставени от САЩ, за нанасяне на удари по руска територия.

„На този етап няма промяна в нашата политика. Ние не насърчаваме и не позволяваме използването на оръжия, доставяни от САЩ, за нанасяне на удари на територията на Русия", заяви на брифинг говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби, цитиран от Ен Би Си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: САЩВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите управници са доволни с потупаване по рамото без да мислят какво вършат
70
3
 
24
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 месец
Едно говорят, но друго вършат. По - точно насъскват другите да го вършат, а те си измиват ръцете като Пилат.
69
2
 
17
 
! Отговори
емо преди 1 месец
празни приказки на един дебилен старец.
68
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние като организатор на така наречената асам блеята на Нато сме превърнати в мишена а това е безотговорно меко казанно.
67
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Страна в която ще има избори за парламент само след седмица става домакин на збирка на Нато не стига че правителството е служебно а ми провежда подобна збирка. Това ме тревожи. Нато и САЩ са ми ясни но проблема е в това че ние с лека ръка сме в тая сррамна позиция .
66
3
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
естествено че нямат намерение само ще изпращат оръжие което вече ще удря пообекти в русия ние ви вярваме вие сте идол на честността и лицемериетоубии-ци по генезис
65
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На всеки 80-100 години Западът се заиграва с Русия, за да стои още толкова години нассрран и да си ближе раните
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напъпно прав е Сега за това че Столтенберг и Блинкен използват реч на омраза но също така и Урсула и прибалтика а също така украйна и Зеленски и натаняху.
63
3
 
21
 
! Отговори
Дрт Пъън преди 1 месец
Стандартна краварсска практика. Започват нещо... и като стане напечено и побягват със 200. После започват друга война. Отново рев и високопарни прокламации ... продават оръжия, обещават... и после се сгушват кат пръъъднали . Китай вече ги е усетил . А и Тайван сигурно знае че помощ от САЩ няма да дойде ако китайците решат да анексират. Ей го живия пример с Хонконг. Британски... британски и изведнъж - китайски. Намериха си оправдание наглосаксонците и се ометоха. Така ще е и със Тайван. Гаранция.
62
0
 
11
 
! Отговори
Йенс преди 1 месец
Каза вчера, че може да стрелят по вътрешността. И последно - при две противоположни твърдения, отговорността е на изпълнителя, т . е. който е на фронта да се оправя.
61
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахха..добре!След като ваксинирахте 80% от света и се оказа че има странични ефекти и то доста!Сега трябва да има война, иначе трябва се отговаря пред света!
60
1
 
12
 
! Отговори
БОЛГЪ преди 1 месец
"демократите" янки дудъл, отдавна са се качили на ЕСКАЛАТОРА! всъщност самите янки са ескалаторана напрежение в цял свят посредством НАТО,БАТО,ГАТО и Еб-аго!
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първи април мина прЕатели!
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
наливат бензин в огъня ,ама нищо,нищо не правят..
57
5
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАьъ7112136860 преди 1 месец
До 74! Нито един народ от СССР не е чист. Руската империя и СССР са реално етническо и генетически отражение на османската империя. Грузинците са тюрки и носят същата кръвчица като тази на Путин,Зеленски и Ердоган. Нито Грузия,нито Армения са критерий за честност. И Грузия,и Армения са инкубатори за производство на роми,които периодически от векове наред играят на бежанци и нахлуват в земите ни. САЩ нямат контрол в Грузия.Конъролът в Грузия е на СССР и Анкара.
56
0
 
6
 
! Отговори
Гербераст преди 1 месец
До хайдеНяма да се запиша да ходя на фронта в Украйна, щото знам, че вожда ги плъзга янките да не влезе в магнитски. А, авера му да излезе от магнитски. Да бегат там десносектантите. Все пак бабите и дядовците им са били итернационалисти. А Сорос им е вожд.
55
2
 
7
 
! Отговори
хайде преди 1 месец
ГЕРБерите, ДПСарите,*** записвайте се доброволци да спасите Украйна. Асен Агов, Бочко, Шишко , Ококорения и Простотото с Еленка да водят пред всички в окопите.
54
1
 
12
 
! Отговори
у лево преди 1 месец
НАТО са лицемери и окупатори.
53
1
 
6
 
! Отговори
интересно преди 1 месец
Куба, Виетнам, Корея, Ирак, Афганистан, Либия и Сирия. Кое е общото между тези държави? САЩ ги демократизират и им помагат. Сега Украйна също ще се добави в списъка. Всяка от тези държави са били приятели с Русия преди това.
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 82 ОМБР - никой не избира САЩ и Запада. Те си избират кой да ги обича! Затова няма Шенген и свободни визи за щатите! Да живее НЕНО!!!