Зеленски се похвали, че е свален руски изтребител-бомбардировач Су-25

Руското зло не признава Великден, заяви президентът
5 май 2024 06:01, Петър Бойчев
210
Зеленски се похвали, че е свален руски изтребител-бомбардировач Су-25
Снимка БГНЕС

Украинската противовъздушна отбрана е свалила руски изтребител-бомбардировач Су-25 над Донецка област, Източна Украйна, съобщи в традиционното си видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски:

"През изминалото денонощие руските терористи са използвали 8 ракети от различни типове и почти 70 управляеми авиационни бомби срещу пограничните ни селища и позиции на фронта. Дори навръх Великден не намалява желанието на руското зло да руши. Искам специално да поздравя 110-а механизирана бригада за това, че свали още един руски Су-25 над Донецка област".

Ройтерс уточнява, че в изнесената информация липсват повече подробности, а информацията не е потвърдена от друг източник.

Агенцията припомня, че Донецка област е една от четирите части на Украйна, които Русия обяви, че е анексирала, като отбелязва, че по-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу е казал, че руската армия тази година е установила контрол върху 547 квадратни километра от анексираните територии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: Великденсу-25Зеленски
Още от Русия
Руска ракета падна... върху руски град
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щом с това се хвали значи нещата са много зле. Последната седмица руските сили напреднаха с 10-12км и повече в някой райони, урки масово или бягат или се предават.
147
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Невероятни човешки истории от Украйна излизат на показ в нета напоследък, за терора на Киевската нацистка власт над цивилното население и стрелбите, потресаващи преживяни истории. Германия и Франция имат вина, че не спазиха договорките от Минските споразумения, а самите Мински споразумения бяха подписани, защото народа не искаше Киевската нацистка хунта и власт, народа отвътре беше срещу тях, руснаците само помагаха на населението, които са руснаци по произход и са един народ.
146
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Видях как местни хора, стискаха руските войници, плачеха от радост и ги молеха да не ги изоставят, защото умират от страх от нацистката Киевска власт, населението в Украйна си иска в Русия, другите са им чужди и се страхуват от тях, защото в сърцата им е Русия, а не Зеленски, олигарсите и Киевската хунта, кръвта вода не става! Видях сълзи на радост, но и се оглеждаха от страх , все още не можеха да повярват, че са освободени от Киевските нацисти, преживяната травма е страшна и голяма.
145
6
 
11
 
! Отговори
Турчин преди 3 седмици
Немците мислеха, че с данъците си плащат за безопасността на своята страна, а се оказа, че със негодното си въоръжение финансираха украсата на Москва за 9-ти май
144
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В България нямаше ли майдан? 10 ноември 1989? В Румъния?
143
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Спокойно, когато Русия ни освободи ще се запознаем всички в конлагера. Как се казвате?
142
6
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Су-25 нито е изтребител, нито бомбардировач, още по-малко изтребител-бомбардировач. Съветски самолет за авиационна поддръжка на сухопътните части, щурмови самолет или само щурмовик. В употреба от поне 40 години. По настоящем на въоръжение и във ВСУ. Не знам кой с какво се хвали, но поне журналистите за три години война не научихте ли образците въоръжение поне? А ако главнокомандващият Зеленски не знае кое оръжие какво е, значи украинците са го закъсали!
141
4
 
11
 
! Отговори
Смех преди 3 седмици
Зельо ще не се хвали колко негови сънародници загубиха живота си, подстрекавани и пожертвани от американците за пари?! Не за свобода, за пари! Войната можеше да свърши преди година и половина и много хора да бъдат спасени. Та тоя свален самолет е като трофей на малоумието и корипцията. Може Зельо да си го закачи в хола на стената!
140
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нямам обяснение, защо не се подписа мирен договор, а се стигна до воюване и смъртта на маса невинни славяни и други хора, след като и Киевската нацистка власт и Зеленски знаеха много добре, че са нежелани и никой не ги иска в Украйна, насила хубост не става.
139
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нацистката Киевска хунта едвам е удържала армията по време на Майдана през 2014 г., защото не само народа, не само полицията, но и армията е искала да изгонят превратаджиите , които сътвориха Майдана в Киев! Само една много малка групичка хора в координация с хора от ЕС и ЦРУ, са били за този Майдан и са се опитвали да го извършат, никой в Украйна не ги е подкрепял някога, народа не ги иска! Тази нацистка власт, се задържа на зомбиране с лъжлива пропаганда, страх, насилие, терор над населението.
138
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна трябва да се прибира в родината си Русия, кръвта вода не става, украинския народ иска в Русия, не иска Зеленски и нацизъм!
137
6
 
17
 
! Отговори
Зеленски, върви си! преди 3 седмици
По време на Майдана и след това, народа на цяла Украйна се вдигна на протести в големите градове и области, гледах кадрите, Одеса беше само един от тези разбунтували се градове, властта на Киевската хунта, беше на косъм да се провали, народа никога не е желал тази нацистка власт и чакаше руснаците да им помогнат и ако руснаците бяха помогнали на местните веднага, Киевската хунта нямаше никакъв шанс, НИКАКЪВ, въпреки терора, лъжливата нацистка пропаганда, народа в Украйна не ви иска, НЕ ВИ ИСКА!
136
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Достойно е да уважаваш чужда страна, предателство е да я обичаш повече от своята!
135
6
 
11
 
! Отговори
т34 преди 3 седмици
С всеки изминат ден руснаците напредват на Запад.Терорестияния акт в Москва в концертната зала озлоби руснаците до краен предел.Спасение за Украйна няма да има.
134
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До АнонименЯ список вам дам, тех каторие руских не любят. Делйте все, что с ним хотите!
133
3
 
12
 
! Отговори
Ха ха преди 3 седмици
С буркан краставички ли са го свалили?
132
3
 
13
 
! Отговори
Пепи Еврото преди 3 седмици
Да не е го свалил под въздействието на белото.
131
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако искате да лазите на колене, сега е момента. Ако се обърнете на Запад, ще го получите от Изток, ако се обърнете на Изток, ще го получите от Запад. Но на Изток няма вазелин.
130
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мълчите, ***, щото не знаете как да се подпишете на руски под хонорара си!
129
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Когато Българи говорят, руснаци трябва да мълчат!