Украйна с превес в морето: Русия остана със само 7 десантни кораба

Западът отчита значителни проблеми на руския флот
Обновена: 25 мар 2024 09:38 | 25 мар 2024 09:05, Петър Бойчев
397
Украйна с превес в морето: Русия остана със само 7 десантни кораба
Снимка БГНЕС

След унищожаването на големите десантни кораби на Черноморския флот на Руската федерация "Азов" и "Ямал" в Черно море останаха само 7 десантни кораба на Руската федерация, пресметнаха от Defense Express.

Отбелязва се, че в резултат на ракетната атака на 24 март руските сили са останали само 7 кораба-амфибия в Черно море и това включва онези ВДК (Големи десантни кораби от проект 775), които са прехвърлени от Балтийския и Северния флот в навечерието на нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 г.:

1 кораб от проект 11711: "Петър Моргунов" (Северен флот на Руската федерация)

2 кораба от проект 1171 "Тапир": "Николай Филченков" и "Орск" (и двата от Черноморския флот на Руската федерация)

4 кораба от проект 775: "Королев" и "Калининград" (и двата от Балтийския флот), "Георгий Победоносец" и "Оленегорский Горняк" (и двата от Северния флот).

В публикацията се отбелязва, че самият руски Черноморски флот вече официално разполага само с два десантни кораба, които са част от проект 1171 "Тапир" и всъщност са най-старите в Черноморския флот. В същото време повреденият по-рано десантен кораб на Черноморския флот на Русия от проект 775 "Минск" и аналогичният проект "Оленегорский Горняк" от Северния флот все още са в процес на ремонтиране, предава Фокус.

Отделно от това анализаторите обръщат внимание на унищожаването на комуникационния център на Черноморския флот на РФ. Те твърдят, че извеждането от строя на главния комуникационен център може да доведе поне временно до значителни проблеми с управлението на целия ЧФ на РФ като обединение на стратегическо ниво.

"Тъй като тук става дума както за "хоризонтално" (т.е. кораби и други компоненти), така и за "вертикално" управление: в резултат на промяната в командната верига Черноморският флот вече не се отчита пред щаба на Южния военен окръг на Въоръжените сили на Русия в Ростов, а пред Москва с "посредничеството" на главнокомандващия на Черноморския флот. С други думи, на Кремъл почти директно", се посочва в статията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
364
1
 
26
 
! Отговори
ПРЕВЕС В ТЕРОРИЗМА преди 1 месец
УКРАЙНА ИМА ЕДИН ПРЕВЕС И ТОЙ Е В ИЗВЪРШВАНЕ НА ГНУСНИ ТЕРОРИСТИЧНИ АКТОВЕ ДРУГ ПРЕВЕС НЯМАТ И НЯМА ДА ИМАТ
363
1
 
20
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 месец
Русия загуби 4 кораба от началото на войната и това се дължи на некадърния адмирал Виктор Соколов който бе уволнен преди месец.И все пак Украйна няма нито един кораб в черно море. Скоро няма да има и излаз на черно море. За какъв превес ми говорите? Само лъжи и дезинформация !!
362
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако се броят и руските лодки и катери то превеза е също руски... и то огромен защото всичко що е на Волга е и в черно море
361
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама, че глупава статия... В България нямаме и 1 десантен кораб ... А украинските големи десантни кораби отдавна са потопени... Сега имат само лодки и малки катери
360
0
 
8
 
! Отговори
Гларус небесен преди 1 месец
Огромен превес на Украйна в Черно море! Русия останала със седем десантни кораба, всъщност са 10, а Украйна не е загубила нито един. По простата причина че НЯМА нито един и то не само десантен но и какъвто и да е било кораб. На това му се вика превес!
359
1
 
7
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 месец
След терористичният акт,съдбата на полвинметровият наркоман е предрешена.Путин бил диктатор.А туй *** наречено президент на украйна,просто най демократично забрани изборите.Предполагам всички са виждали,как наркоманчето прави мобилизация по улици и Молове.
358
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна е с превес единствено в терористичните актове ! Надмина и най терористичната Хамас с свойте терористични изпълнения
357
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е,как държава с 0 ще е с превес?Като ги пишете такива хората ще ви сметнат за луди.Махайте я тази война!Подклаждате я нарочно като наливате милиарди,за да обедняват обикновените хора във всички държави.
356
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахаха, колко имало на укрите?
355
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
според американските сателитни снимки и двете Strom Shadow са пропуснали целите си - ударили са доковете до корабитe -----///------ Каквото и да са ударили в Севастопол, се е файда.
354
5
 
5
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
А на Украйната десантните кораби къде са?Да не би и те да превозват зърно.Аз така,просто питам,защото един анонимен "юнак" по-долу е написал,че сега изнасят повече зърно от преди.
353
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е, че демилитаризираха Украйна. Давайте все така.
352
5
 
3
 
! Отговори
ЛГБТ+ преди 1 месец
Ние харесваме Бойко, Асенчо, Кирчо... Те са като нас, но още не са се оперирали, за да станат мацки като нас. И ДПС после ще ги Обича!
351
3
 
5
 
! Отговори
Че преди 1 месец
То като си върнат изконната руска земя, корабите стават техни. Какъв е проблемът?
350
9
 
13
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Украйна изнася повече зърно по море отколкото изнасяше преди войната, ама не го казвайте на русофилите, че няма да могат да спят.
349
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държава без никакъв флот - с превес в морето над Рашистан ахахахахахах )))))) Закривай ))))
348
6
 
17
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Както всички се убедихме,на Украйна не и трябват кораби за да е фактора който е одговорен,руските кораби да гърмят,като пуканки в микровълнова. Освен,че ни радва,това искрено ни забавлява!
347
6
 
12
 
! Отговори
РадеВ преди 1 месец
Русия е най-великата демократична дамаджанхирия.
346
3
 
14
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Според руската пропаганда, Украйна е нацистко-еврейска държава, управлявана от нацисти-евреи. Освен това Украйна е и клон на ИДИЛ и уважава ислямските ценности! Даже, пак според руската пропаганда, такава държава нямало.
345
15
 
10
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Украйна няма как да има превес в морето: 1. МРК и Патрулни кораби РФ може да достави в Черно Море по вътрешните си водни канали. 2. МРК могат и от реките, вътрешните водни канали и от Каспийско море да стрелят с Калибри по цели в цяла Украйна. 3. РФ както и стана с дроновете ще намери противодействие на морските камикадзета(САЩ заради атаки от Араби с лодки си дооборудваха корабите с анти дронови сиситеми нали?). 4. Няма да се Учудя ако Украйна загуби излаз на Море ако продължава с безумията...