Украйна с превес в морето: Русия остана със само 7 десантни кораба

Западът отчита значителни проблеми на руския флот
Обновена: 25 мар 2024 09:38 | 25 мар 2024 09:05, Петър Бойчев
397
Украйна с превес в морето: Русия остана със само 7 десантни кораба
Снимка БГНЕС

След унищожаването на големите десантни кораби на Черноморския флот на Руската федерация "Азов" и "Ямал" в Черно море останаха само 7 десантни кораба на Руската федерация, пресметнаха от Defense Express.

Отбелязва се, че в резултат на ракетната атака на 24 март руските сили са останали само 7 кораба-амфибия в Черно море и това включва онези ВДК (Големи десантни кораби от проект 775), които са прехвърлени от Балтийския и Северния флот в навечерието на нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 г.:

1 кораб от проект 11711: "Петър Моргунов" (Северен флот на Руската федерация)

2 кораба от проект 1171 "Тапир": "Николай Филченков" и "Орск" (и двата от Черноморския флот на Руската федерация)

4 кораба от проект 775: "Королев" и "Калининград" (и двата от Балтийския флот), "Георгий Победоносец" и "Оленегорский Горняк" (и двата от Северния флот).

В публикацията се отбелязва, че самият руски Черноморски флот вече официално разполага само с два десантни кораба, които са част от проект 1171 "Тапир" и всъщност са най-старите в Черноморския флот. В същото време повреденият по-рано десантен кораб на Черноморския флот на Русия от проект 775 "Минск" и аналогичният проект "Оленегорский Горняк" от Северния флот все още са в процес на ремонтиране, предава Фокус.

Отделно от това анализаторите обръщат внимание на унищожаването на комуникационния център на Черноморския флот на РФ. Те твърдят, че извеждането от строя на главния комуникационен център може да доведе поне временно до значителни проблеми с управлението на целия ЧФ на РФ като обединение на стратегическо ниво.

"Тъй като тук става дума както за "хоризонтално" (т.е. кораби и други компоненти), така и за "вертикално" управление: в резултат на промяната в командната верига Черноморският флот вече не се отчита пред щаба на Южния военен окръг на Въоръжените сили на Русия в Ростов, а пред Москва с "посредничеството" на главнокомандващия на Черноморския флот. С други думи, на Кремъл почти директно", се посочва в статията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руският бот със сто коментара за мокри сънища се опитва да замаже резила,а то се размирисва още повече.
303
3
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
"Времето на морските битки и десанти отдавна отмина" -----///------ Верно ли, бе? Колко отдавна? От вчера сабаале ли?
302
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ХХХ до 282 Всички тия събития НАКУП не представлявт и 1/10 от руските загуби в Украйна. Всъщност, в Русия никой не смее да преброи наистина какви са загубите, а и едва ли ще може. Ще могат да разберат, че нещата са катастрофални, когато излсъкат складовете останали от СССР и от последната ставаща за нещо техника.
301
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руският флот потъна в украинския триъгълник! Повече няма да минават оттам, ще обикалят през Магелановия проток!
300
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Петре, къде ги четеш тия измишльотини бре, дали след някой друг ден ще си прочетеш смехориите, които си творил..
299
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 294 Значи когато стане 0-0 още ще имате накъде да пишете :))))
298
5
 
12
 
! Отговори
Да си припомним преди 1 месец
Панцердивизиите на Путин бяха разбити край Киев,Харков,Лиман,Херсон,Суми. Флотът в Черно Море вече фигурира само на теория и оцелелите гемии се крият по пристанищата дълбоко в тила.Следващата стъпка на Украйна е получаването на авиация и унищожаването на рускофашисткото Луфтвафе.
297
8
 
4
 
! Отговори
ХХХ до 282 преди 1 месец
Не знам за тоя "руски резил" ама не руснаците ядоха папалягата във Виетнам .....да не забравяме и Пърл Харбър .......аааааа и това ....че случайно един брадясал пещерняк успя някак си да събори кулите близнаци :) Хаххахахааааа тоя брадясал катожник май не беше руснак !
296
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 284 "Времето на морските битки и десанти отдавна отмина" Е после КАК да не ги уважаваш украинците, накараха руските пропагандисти да обявят РЧФ за ИЗЛИШЕН :))) Другаре, не се ограничавайте само с констатации, кажете коя друга част от руската армия скоро ще се окаже излишна :))))
295
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докллкото разбирам, руснаците воюват с подстанции?
294
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко ли трябва да си сбъркан, за да напишеш такива новини...а пък ако и си вярваш на това, вече е синдром...
293
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
как 0 е с превес над 7 ???
292
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само така, укрите даже напредват-ама към полската граница...С всеки изминал ден жънат успехи.
291
2
 
10
 
! Отговори
Йелоу сабмариин преди 1 месец
Украйна с превес в морето, но Русия с превес на дънуту!
290
2
 
9
 
! Отговори
Ти да видиш преди 1 месец
Рускофашисткият Черноморски флот стана по-малък от Българския.
289
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да де, армията на рашките е унищожена напълно-като се почне от Мариупол, през Волноваха, Лисичанск, Соледар, Артемовск, Авдеевка, Орловка, тоненькое, скоро и Часов яр-успехите на укрите са повсеместни. След някой друг месец дано остане нещо от територията й с тези " крупни успехи".
288
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даскала по история на тая работа и викаше разпределение на труда. Едните праат кораби, другите ги потапят! Добре сработена организация! Брао!
287
2
 
7
 
! Отговори
Голям майтап преди 1 месец
Рускофашистките есминци лазят по дъното на Черно море ,а руските ботферми дращят в несвяст,че всичко е по плана на великия геостратег Вова.
286
8
 
0
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Превеса в морето не е ясен. Ясно е само, че щом Украйна е с ИДИЛ, скоро ще е ислямизирана с джамии и чаршафи на жените.
285
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
271 Абсолютно подкрепям, Да не се забравя какво ни мисли нацистка русия- видно от казаното от пьотр толстой юли 2023 г- че след Украйна, следват България и Румъния, и че кремъл ще заповяда на всички руски граждани по Черноморието ни, да вдигат митинги за присъединяване на Варна и Бургас към русия и отнемането им от България. И това при започнала руска военна агресия в България...Затова ВСЕКИ МОРСКИ или друг вид съд, който може да послужи на руснаците за тази цел, ДА СЕ ПОТАПЯ.