Украйна с превес в морето: Русия остана със само 7 десантни кораба

Западът отчита значителни проблеми на руския флот
Обновена: 25 мар 2024 09:38 | 25 мар 2024 09:05, Петър Бойчев
397
Украйна с превес в морето: Русия остана със само 7 десантни кораба
Снимка БГНЕС

След унищожаването на големите десантни кораби на Черноморския флот на Руската федерация "Азов" и "Ямал" в Черно море останаха само 7 десантни кораба на Руската федерация, пресметнаха от Defense Express.

Отбелязва се, че в резултат на ракетната атака на 24 март руските сили са останали само 7 кораба-амфибия в Черно море и това включва онези ВДК (Големи десантни кораби от проект 775), които са прехвърлени от Балтийския и Северния флот в навечерието на нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 г.:

1 кораб от проект 11711: "Петър Моргунов" (Северен флот на Руската федерация)

2 кораба от проект 1171 "Тапир": "Николай Филченков" и "Орск" (и двата от Черноморския флот на Руската федерация)

4 кораба от проект 775: "Королев" и "Калининград" (и двата от Балтийския флот), "Георгий Победоносец" и "Оленегорский Горняк" (и двата от Северния флот).

В публикацията се отбелязва, че самият руски Черноморски флот вече официално разполага само с два десантни кораба, които са част от проект 1171 "Тапир" и всъщност са най-старите в Черноморския флот. В същото време повреденият по-рано десантен кораб на Черноморския флот на Русия от проект 775 "Минск" и аналогичният проект "Оленегорский Горняк" от Северния флот все още са в процес на ремонтиране, предава Фокус.

Отделно от това анализаторите обръщат внимание на унищожаването на комуникационния център на Черноморския флот на РФ. Те твърдят, че извеждането от строя на главния комуникационен център може да доведе поне временно до значителни проблеми с управлението на целия ЧФ на РФ като обединение на стратегическо ниво.

"Тъй като тук става дума както за "хоризонтално" (т.е. кораби и други компоненти), така и за "вертикално" управление: в резултат на промяната в командната верига Черноморският флот вече не се отчита пред щаба на Южния военен окръг на Въоръжените сили на Русия в Ростов, а пред Москва с "посредничеството" на главнокомандващия на Черноморския флот. С други думи, на Кремъл почти директно", се посочва в статията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бе досега не знам руснаците да са ползвали десантни кораби па тоя превес отде го зехте...
343
15
 
9
 
! Отговори
АХМАТ СИЛА преди 1 месец
Усраина с превес в морето ,нищо че няма нито един кораб
342
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оо каква невероятна пижеда. 2 години и свиване на икономината им с 50%, загуба на стотици хиляди млади мъже и потопили цели 6 кораба, който бяха пред пенсиониране... Оооо уууу... Добре, че на Русия и свършиха танковете и ракетите, нали????
341
12
 
6
 
! Отговори
разсъждаващ преди 1 месец
До анонимен 326,Какъв превес те гони ве, укрите нямат нито един кораб! Англетата щяха да им доставят един, ама осъзнаха, че може и да не достигне до Одеса! Като цяло излиза, че корабите в съвременните бойни действия са доста оязвими и доста слабоефективни! Относно Ф-16, не се ли лъжа, на укрите не им остана нито едно действащо военно летище! Откъде ще излитат същите, се чудя аз! При условие, че излитат и кацат на граждански такива, последните стават легитимна цел за руснаците!
340
10
 
17
 
! Отговори
Обективната Истина преди 1 месец
Русия е по-слаба от НАТО (имам предвид икономически и военно и всякак)
339
7
 
0
 
! Отговори
Стига мътил глупости преди 1 месец
До 332. агент Мъдлър ЦРУ. Голташка Русия е слаба, Нато рулз. Ще ги убием тея. . . . . . . . . . . . От обущаря на ЦРУ лъскач на обувки, един от малкото оживели лоботомирани! Пояснение специално за Мъдлър ЦРУ - не е похвала! Познай какво може да бъде?
338
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще ви го кажа ясно и директно Украйна ще победи Русия когато Крим стане украински (когато цъфнат налъмите) догодина по това време авторите на подобни статии ще им е много трудно да измислят заглавия. Очаквам 12 купени дислайка, ако не ги видя ще се почувствам все едно лъжа че Украйна има превес в морето без кораби. Също Украйна има космически превес, ядрено превъзходство, производствен и икономически превес, а ръководството на Украйна и най-вече зеленчука има тотален ментален превес.
337
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Никола Стефанов Мне. Едната е пропуснала, другата е уцелила. Затова го влачат на буксир към сух док.
336
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нато бърка в дюпето на анална Русийка.
335
13
 
4
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 месец
"След унищожаването на големите десантни кораби на Черноморския флот на Руската федерация "Азов" и "Ямал" в Черно море" - само че според американските сателитни снимки и двете Strom Shadow са пропуснали целите си - ударили са доковете до корабите.
334
16
 
8
 
! Отговори
Dido преди 1 месец
Ха-ха, какъв превес, кви пет лева..Украйна няма нито един кораб :)Още се чака оня дето щяха да го дават същите тези британци.Сигурно по суша ще го прекарат :)
333
14
 
5
 
! Отговори
До Малкия от НАТО преди 1 месец
НАТО е създадено, като алтернатива на вършавския договор и за борба с Русия. Никога няма да приемат Русия в НАТО, защото тогава от кого "ще ни пазят" и как ще ни продават оръжия за милиарди? А, да забравих, ще ни пазят от лошите Иранци, на които им е през *** за нас.
332
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какво са им тези десантни кораби, като не могат никъде в Черно море да правят десант с тях? Ако можеха да напраевят десант в Одеса, досега да го бяха направили. Сега са си изтеглили корабите дори и от Крим, защото вече и там не е безопасно.
331
16
 
7
 
! Отговори
До 326 преди 1 месец
С нетърпение чакам да се появят Ф-16, за да се развенчаят и те, като супер пупер оръжия. Ще падат от небето здраво, дано им доставят повечко. Не е коректно само Леопарди и Абармси да горят, трябва и малко летяща скраб. Относно потопените кораби, така е, потопиха им не е един или два, май са около 14-15, сега ще ги стимулират да си построят нови...
330
4
 
6
 
! Отговори
Малкия от НАТО преди 1 месец
За съжаление Руската Федерация изгори всички възможности да влезе в ОСД(бел.ред. познато у нас като НАТО, книж. NATO)
329
7
 
13
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Голташка Русия е слаба, Нато рулз. Ще ги убием тея.
328
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро турския флот (НАТО) ще бъде най-големия в Черно море.
327
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Кога ще е десанта в Одеса" - Одеса не смеят да я приближат, защото бреговата охрана там им потопява корабите. Флагмана им направи тази грешка да приближи Одеса и сега е подводница.
326
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хоризонтално, вертикално, според американците към днешна дата, укрите са потопили общо 4 кораба и 4 са повредили, които сега се ремонтират, на останалите 18 нищо им няма! може да продължавате да се пените :)))
325
10
 
19
 
! Отговори
Дрисльо преди 1 месец
Днес май още една руска гемия е трансформирана в подводница. Подводният флот расте всеки ден. Като под вода им върви на руснаците.