Украйна с превес в морето: Русия остана със само 7 десантни кораба

Западът отчита значителни проблеми на руския флот
Обновена: 25 мар 2024 09:38 | 25 мар 2024 09:05, Петър Бойчев
397
Украйна с превес в морето: Русия остана със само 7 десантни кораба
Снимка БГНЕС

След унищожаването на големите десантни кораби на Черноморския флот на Руската федерация "Азов" и "Ямал" в Черно море останаха само 7 десантни кораба на Руската федерация, пресметнаха от Defense Express.

Отбелязва се, че в резултат на ракетната атака на 24 март руските сили са останали само 7 кораба-амфибия в Черно море и това включва онези ВДК (Големи десантни кораби от проект 775), които са прехвърлени от Балтийския и Северния флот в навечерието на нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 г.:

1 кораб от проект 11711: "Петър Моргунов" (Северен флот на Руската федерация)

2 кораба от проект 1171 "Тапир": "Николай Филченков" и "Орск" (и двата от Черноморския флот на Руската федерация)

4 кораба от проект 775: "Королев" и "Калининград" (и двата от Балтийския флот), "Георгий Победоносец" и "Оленегорский Горняк" (и двата от Северния флот).

В публикацията се отбелязва, че самият руски Черноморски флот вече официално разполага само с два десантни кораба, които са част от проект 1171 "Тапир" и всъщност са най-старите в Черноморския флот. В същото време повреденият по-рано десантен кораб на Черноморския флот на Русия от проект 775 "Минск" и аналогичният проект "Оленегорский Горняк" от Северния флот все още са в процес на ремонтиране, предава Фокус.

Отделно от това анализаторите обръщат внимание на унищожаването на комуникационния център на Черноморския флот на РФ. Те твърдят, че извеждането от строя на главния комуникационен център може да доведе поне временно до значителни проблеми с управлението на целия ЧФ на РФ като обединение на стратегическо ниво.

"Тъй като тук става дума както за "хоризонтално" (т.е. кораби и други компоненти), така и за "вертикално" управление: в резултат на промяната в командната верига Черноморският флот вече не се отчита пред щаба на Южния военен окръг на Въоръжените сили на Русия в Ростов, а пред Москва с "посредничеството" на главнокомандващия на Черноморския флот. С други думи, на Кремъл почти директно", се посочва в статията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
1
 
2
 
! Отговори
Мдаа преди 1 месец
Масква завьот !
283
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сата НАТО Ъхъ. И как ще преминат тези десантни кораби през минните заграждения? И на малките деца вече е ясно, че тази война се води по друг начин. Времето на морските битки и десанти отдавна отмина, сега xoxлите просто ще пукнат от глад и мизерия без ток и вода. Да не говорим, че и гумените им лодки вече са на решето. Накрая сами ще вдигнат копитца.
282
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лошо за руските моряци гмуряци! Стават пехотинци.
281
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този руски резил,който се случва в Черно Море е без аналог в цялата история на човечеството.
280
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
окрите па са се наадрусали и фантазират, че са потопили руски кораби... жалка история.
279
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"ти луд ли си или на лудия шапката носиш хахаха, та, викаш, руснаците останали кажи, речи без флот???" - Руският флот наброява 780 единици.
278
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Настъпаха котето... Всеки път след като украинците ви овъглят някоя безаналогова свръхзащитена мишена, следва пропагандно "унищожение" на Патриоти :))) Вече се изтъркахте и ставате за смях.
277
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес, около 10:00, в Куеф са поразени два ЗРК "Patriot" в района на летище Жулияни. В одесска област се е изключила аварийно ТЕЦ, в Николаевска област е поразена подстанция, а в Лвовска област гори обект на газопреносната мрежа.
276
9
 
7
 
! Отговори
Настъпаха котето... преди 1 месец
Руснаците пуснаха на ход Цирконите. Два пейтриъта са поразени. НАТО са притеснени.
275
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв превес? Украинските терористи постоянно тероризират руския флот, и руснетата изтеглиха остатъците да ги крият! Черно море е вече свободно!
274
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пирова победа на Запада. Нищо общо няма украйна.
273
5
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Освен сичко друго, част от тия транспорти са дръпнати от Балтика и Северния им флот и вече не могат да се върнат, щото Босфора им е затворен. Тука че им е гроба.
272
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 264 С това унищожените Патриоти станаха 9. При доставени 3 в Украйна. :)))
271
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рептилоидът Путин освен да мята ракети по цивилни сгради от разстояние,друго не може. И пищи прав под голямата маса в бункера от отчаяние и злоба.
270
4
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
"Не виждам смисъл да се удрят десантни кораби на пристан." ----///----- Аз виждам. *ура ми ше превозат до Одеса и/или Поморие, а не десант...
269
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Кравар Евроатлантик Яко, но когато си си продал душата на Сатанаил като руските пропагандисти, всичко ще говориш, независимо колко нелепо е.
268
1
 
2
 
! Отговори
Б.Б. преди 1 месец
По принцип защо българина не си е ратай ? Аз мисля че това е народ който трябв да мъде мачкан за облагото на такива като мен !? Не разбирам !
267
10
 
4
 
! Отговори
Кон преди 1 месец
Добре Русия с 7 кораба, обаче за Украйна изобщо не се споменават кораби. С какво имат превес в ЧМ, с рибарски лодки ли?
266
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сата НАТО Тия другаре напълно нарочно се правят на неразбрали и си личи колко ги боли. Тук темичката има повече коментари от тая за атентаторите и 5 пъти повече от тая за Сатаната влязъл да пали свещи, та не е като да не си личи какво им е. Сега, отделна тема е, че тия кораби не са най-важните цели в Черно море, но истината е, че постоянното им потапяне и атакуване показва все по-нарастващия потенциал на Украйна да се противопоставя на РЧФ, а това хич не е "по плана".
265
4
 
7
 
! Отговори
Не е лесно преди 1 месец
25 пъти по-малка държава без авиация и флот да ти унищожи флота,барабар с флагмана.