Зеленски: Ще е срам, ако Америка или Европа загубят от иранските "шахеди" или руските изтребители

Необходима е политическа воля на Запад, за да се осигурят необходимите доставки
Обновена: 4 мар 2024 07:31 | 4 мар 2024 07:30, Елка Василева
466
Зеленски: Ще е срам, ако Америка или Европа загубят от иранските "шахеди" или руските изтребители
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова западните партньори на Украйна да проявят политическа воля и да осигурят на Киев необходимите военни доставки, в противен случай светът ще се изправи пред "една от най-срамните страници в историята", предаде Ройтерс, като цитира вечерното видеообръщение на украинския държавен глава.

Зеленски отправи призива си в момент, когато пакетът от мерки на САЩ за предоставяне на военна и друга помощ остава блокиран поради разногласия в Конгреса.

Още по темата
Миналия месец се навършиха 2 години от началото на войната. Руските сили постигнаха известни успехи по протежение на 1000-километровия фронт, въпреки че линиите на бойните действия не са се променили почти никак през последните месеци.

Явно разгневеният Зеленски заяви във видеообръщението си, че светът трябва да "реагира твърдо", за да гарантира, че войната ще се превърне в "безнадеждно" начинание за лидера на Кремъл Владимир Путин, който иска само "война и смърт".

"Те трябва да бъдат накарани да усетят максимално, че има сила, която унищожава тези, които унищожават живота. Ние можем да гарантираме това. Всеки от нашите партньори знае какво е необходимо", каза той. "Основното нещо е политическата воля, за да се осъществи това, да се осигури нивото на доставки, което ще помогне", каза той.

"Ако това не се случи, ще се превърне в една от най-срамните страници на историята, ако Америка или Европа загубят от иранските "шахеди" (дронове) или руските изтребители", предупреди Зеленски. Според него Украйна "чака доставки, които са жизнено необходими, и ние чакаме по-специално американско решение. Подкрепата е наистина необходима."

Зеленски призовава все по-настоятелно Конгреса на САЩ да одобри помощта за Украйна, отбелязва Ройтерс. Камарата на представителите на Конгреса на САЩ е подложена на натиск да приеме пакета за национална сигурност на стойност 95 млрд. долара, който увеличава помощта за Украйна и Израел, както и за Индийско-Тихоокеанския регион.  Той беше приет от Сената със 70-29 гласа миналия месец, но председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън възпрепятства внасянето на законопроекта за помощта за гласуване в Камарата.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
0
 
20
 
! Отговори
Наххално преди 2 месеца
Зеленичко в носленцето с беличко.
358
3
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
Истината е, че конгресмена блокиращ американската помощ за Украйна е..... партньо на оръжейния завод Тула!!! Внася от тях на ниски цени руски оръжия и ги продава скъпо на свободния американски пазар!!! Гледа си печалбата човека, пука му за укри и други балъци.
357
1
 
26
 
! Отговори
Манолски преди 2 месеца
Демек пак сме от грешната страна на историята в един кюп с укрофашистите и евроджендърите
356
1
 
29
 
! Отговори
истина преди 2 месеца
Този човек и тези които седят зад него и му дърпат конците не се поучиха от историята - Руснаците започват зле всяка война и постепенно влизат в час, след което е невъзможно да бъдат спрени - Украйна изпусна времето когато трябваше да търси мир, сега вече никой не може да им помогне.
355
1
 
16
 
! Отговори
НА ГРАНИЦАТА преди 2 месеца
НА ДЕЛИРИУМА Е ТОЯ. ТОВА Е ДЪРТ ВЕЙДЪР - ТЪМНАТА СТРАНА. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ ЗАГУБИ. ТОВА ГО ПОБЪРКВА.
354
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поне си призна едно: "никоя държава сама не може да понесе този ад". Довчера руснаците едва се държаха, нямаха ресурс, били първобитни, били немотивирани, санкциите щели да ги задушат, а сега: "никоя държава сама не може да понесе този ад." Да не говорим, че руснаците ги щадят, защото ги приемат като руснаци. Ако действаха като израелците, не знам с коя дума щеше да замени "ад". Болно човече.
353
23
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Според руската пропаганда, всеки ударен жилищен блок е бил пълен с войници на НАТО. Също според руската пропаганда, ако войници на НАТО отидат в Украйна, ще има ядрена война. Руската истина се пише на коляно според нуждата.
352
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не знаех че Америка и Европа се бият със Русия
351
2
 
22
 
! Отговори
Дядо от село преди 2 месеца
Срам ще е само за теб Зеленчо! Няма да въвлечеш света във война , заради твои грешки!
350
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никакви пари и никакви оръжия могат да помогнат, ако Русия започне да удря по укротерористите както Израел в Газа. В момента тази измислена държавичка, която вече остава без население, съществува единствено благодарение на милостта и благородството на Русия и на Владимир Путин.
349
2
 
20
 
! Отговори
Руската федерация преди 2 месеца
Притежава изключително по опасни оръжия от атомните,които са на автоматичен режим и се изстрелват сами от прецизен компютър със сензори за само насочване към целта на заплаха и нямат никакъв блокаж за спиране.Кой разбрал,разбрал.КОЙ не разбрал ще го информират в CNN.
348
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отново Европа може да е театър на войната, а народите и - пушечно месо за постигане на англосаксонските интереси.
347
3
 
20
 
! Отговори
Деди преди 2 месеца
Този Зеленодрешко не разбира ли, че еврозеленчуците и краварите изобщо не им пука какъв пердах яде - било то от рашки, от перси или от кимчета! Гьостерицата с която го налагат е винаги чапата за да усети повече боя.
346
2
 
24
 
! Отговори
Русия, преди 2 месеца
драги, произвежда боеприпаси и оръжия 7 пъти повече от ЕС. Какво да говорим повече?! Не знам какво мокри мечти имат натовчетата, ама... някак не е реално да се мечтая ЕС и Америка да печелят нещо, което... някак си... няма как да се случи. Освен да продължат с мечтите и сънищата...
345
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Иранските Шахеди се наричат Герани 100% руско производство
344
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще е срам. . . Единствено означава че него хич няма да го е срам, както остава и без промиле срам за причинените щети на Украина, загубата на на 200 000войнишки и живота, опропастяването на >300 000 000 000$, тонове и тонове оръжие и боеприпаси, овесването на милион укр нахалитета и причинявайки на Запад 3D инфлация докато жена му си купува златно диамантени бижутета. АНАТЕМА!
343
3
 
17
 
! Отговори
Ванката преди 2 месеца
Зелката знае, че е пътник без билет. Повечето западни анализатори твърдят, че ВСУ ще издържи до есента. Но що ли си мисля за парад на 09.05 в Киев? Вземат ли Одеса и мачът приключи.
342
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Човекът който погуби Украйна и народа и , не е Русия, а Зеленски
341
16
 
4
 
! Отговори
Ivanoff преди 2 месеца
Щом Украйна вече трета година държи руското асвабаждение, ясна е работата.
340
26
 
5
 
! Отговори
didid преди 2 месеца
мурZZилки, къде е втората армия в света с най-страшните и точни оръжия? Добре че има чукчи да попълват редиците и да търчат напред без да питат. От Космоса си личи че при един конфликт с руzzия НАТО ги сгъва. русите филки имат предимство единственно и само в числеността.