Зеленски: Ще е срам, ако Америка или Европа загубят от иранските "шахеди" или руските изтребители

Необходима е политическа воля на Запад, за да се осигурят необходимите доставки
Обновена: 4 мар 2024 07:31 | 4 мар 2024 07:30, Елка Василева
466
Зеленски: Ще е срам, ако Америка или Европа загубят от иранските "шахеди" или руските изтребители
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова западните партньори на Украйна да проявят политическа воля и да осигурят на Киев необходимите военни доставки, в противен случай светът ще се изправи пред "една от най-срамните страници в историята", предаде Ройтерс, като цитира вечерното видеообръщение на украинския държавен глава.

Зеленски отправи призива си в момент, когато пакетът от мерки на САЩ за предоставяне на военна и друга помощ остава блокиран поради разногласия в Конгреса.

Още по темата
Миналия месец се навършиха 2 години от началото на войната. Руските сили постигнаха известни успехи по протежение на 1000-километровия фронт, въпреки че линиите на бойните действия не са се променили почти никак през последните месеци.

Явно разгневеният Зеленски заяви във видеообръщението си, че светът трябва да "реагира твърдо", за да гарантира, че войната ще се превърне в "безнадеждно" начинание за лидера на Кремъл Владимир Путин, който иска само "война и смърт".

"Те трябва да бъдат накарани да усетят максимално, че има сила, която унищожава тези, които унищожават живота. Ние можем да гарантираме това. Всеки от нашите партньори знае какво е необходимо", каза той. "Основното нещо е политическата воля, за да се осъществи това, да се осигури нивото на доставки, което ще помогне", каза той.

"Ако това не се случи, ще се превърне в една от най-срамните страници на историята, ако Америка или Европа загубят от иранските "шахеди" (дронове) или руските изтребители", предупреди Зеленски. Според него Украйна "чака доставки, които са жизнено необходими, и ние чакаме по-специално американско решение. Подкрепата е наистина необходима."

Зеленски призовава все по-настоятелно Конгреса на САЩ да одобри помощта за Украйна, отбелязва Ройтерс. Камарата на представителите на Конгреса на САЩ е подложена на натиск да приеме пакета за национална сигурност на стойност 95 млрд. долара, който увеличава помощта за Украйна и Израел, както и за Индийско-Тихоокеанския регион.  Той беше приет от Сената със 70-29 гласа миналия месец, но председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън възпрепятства внасянето на законопроекта за помощта за гласуване в Камарата.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наркомона почна да споменава за поражение.Отделно статии от фронта няма,значи руснаците здраво са ги натиснали .
338
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зелка ама те и сега Шахедите ви правят разногледи бе.... А между другото,кво стана нали лани обмисляше да обявиш война на Русия?
337
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Президентстването на нещото на снимката е изключително срамен период в историята на Украйна.
336
3
 
35
 
! Отговори
123 преди 2 месеца
Този не разбра ли вече, че е прочетен вестник.
335
3
 
34
 
! Отговори
уточнение преди 2 месеца
Наркоманя Зельо още не знае, че Европа и Америка не са във война с Русия.Дори смелите укропитеци не смеят да обявят война на Русия !!!Може би защото знаят че ако обявят война ,ще имат до 10 минути животец!
334
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Градският съвет на Никопол (Украйна) преименува улица "Павлоградская" в чест на нацисткия военнопрестъпник, съучастник в Холокоста, изпълнител на наказателни акции срещу цивилни, командир на 31-ви батальон Шуцманшафт СД, ръководител на колаборационистките части във Вермахта и дивизия СС Галиция Пьотр Дяченко.
333
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Един боен момент от фронта: Танкисти от групировката "Днепър" унищожиха опорен пункт на зомбираната по натовски стандорт биомаса в района на Запорожие. Екипажите на танковете Т-80БВ стреляха с право целене. Координатите на целта и корекцията на огъня бяха извършени от екипажи на безпилотни летателни апарати. Руските военни използваха метода "танков карусел(кръг, въртележка)", което позволи да се стреля с повишено темпо и да се унищожи максимално количество. Има и видео но може и сами да си намерите, колкото искате видеоклипове.
332
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Франция предложи НАТО да изпрати войски в Украйна. Началникът на ГШ на френските ВС Тиери Буркхард изпрати предложение до колегите си от НАТО да обмислят разполагането на войски на алианса на територията на Украйна, но получи отрицателен отговор, съобщава Politico, позовавайки се на информация от бившия американски постоянен представител в НАТО Иво Даалдер. Даалдер уточни, че тази идея е била изказана няколко седмици преди френският президент Еманюел Макрон публично да спомене подобна възможност.
331
1
 
19
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Въпреки това, отбелязва статията, Сирски все още не е внесъл никаква яснота по този въпрос. NB: Мене ако питаш, най-вероятно са при ония 31000 от брътвежите на зефюрера. И пак ако ме питаш, най - вероятно им получават заплатата и ги водят на отчет.
330
1
 
23
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Украинските власти не могат да обяснят къде са и какво правят 700-те хиляди мобилизирани във ВСУ. Това пише американското издание Washington Post. В статията се посочва, че липсата на ясна мобилизационна стратегия е причината за освобождаването на Валери Залужни от поста главком. "Новият главком Сирски беше натоварен от властите да извърши преглед на ВС, за да намери повече боеспособни войски - след като кабинетът на Зеленски обяви, че от милион вече мобилизирани само около 300 хиляди са на фронтовата линия", пише вестникът.
329
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеленски да не подценява Иран нито никого.
328
1
 
8
 
! Отговори
нищо ново преди 2 месеца
Избягаха, като бити *** от сирийските овчари! Всеки ще ги млати тези!
327
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чернокосото фашистко джудже се нас ра!
326
1
 
18
 
! Отговори
тя преди 2 месеца
Ти си най- голям срам ! Само искаш ,искаи айде спри се !
325
1
 
19
 
! Отговори
тя преди 2 месеца
спри да нареждаш и даваш определения ! Жалък пижо !
324
1
 
20
 
! Отговори
Дам... преди 2 месеца
За всички хора със здрав разум е прозрачно ясно, че с укрорайха е вече свършено! Въпросът сега не е дали, а как ще бъде разделена територията на сегашна Украйна. Така че някой от главните спонсори на Зеленко следва да му обясни, че е време вече да капитулира!
323
1
 
12
 
! Отговори
мдааа преди 2 месеца
Съществуването на 404 зависи само от подаянията изпросени от наркомана. Каква война иска да води, след като и пенсиите им плащаме ние? Няма снаряди, няма оръжия, няма пари. Има само ДАЙ, ДАЙ, ДАЙ. Докога смятате, че това ще продължи? Колкото по-рано поискат примирие, толкова по-добре за Украйна или каквото там е останало от нея.
322
1
 
10
 
! Отговори
Британски учЕн преди 2 месеца
Срам не срам ще го преживеем.
321
25
 
1
 
! Отговори
Фибуначи преди 2 месеца
Щом Путин заговори за ядрено оръжие значи Украйна победи. Трябва да се сяда на масасата вече. 6000 ядрени оръжия, от които 1500 в бойна готовност под контрола на едновластен диктатор. Няма как да има пълна победа....
320
1
 
9
 
! Отговори
ТЕ преди 2 месеца
Ауропата и Краварите са си направили добре сметката, но твоят баланс ще е само от рупането на корабийките и подскоците по Майдана и проклятието на изамения народ. Няма да мине много време и ще те питам какви още дрънканици ще съчиниш.