Зеленски: Ще е срам, ако Америка или Европа загубят от иранските "шахеди" или руските изтребители

Необходима е политическа воля на Запад, за да се осигурят необходимите доставки
Обновена: 4 мар 2024 07:31 | 4 мар 2024 07:30, Елка Василева
466
Зеленски: Ще е срам, ако Америка или Европа загубят от иранските "шахеди" или руските изтребители
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова западните партньори на Украйна да проявят политическа воля и да осигурят на Киев необходимите военни доставки, в противен случай светът ще се изправи пред "една от най-срамните страници в историята", предаде Ройтерс, като цитира вечерното видеообръщение на украинския държавен глава.

Зеленски отправи призива си в момент, когато пакетът от мерки на САЩ за предоставяне на военна и друга помощ остава блокиран поради разногласия в Конгреса.

Още по темата
Миналия месец се навършиха 2 години от началото на войната. Руските сили постигнаха известни успехи по протежение на 1000-километровия фронт, въпреки че линиите на бойните действия не са се променили почти никак през последните месеци.

Явно разгневеният Зеленски заяви във видеообръщението си, че светът трябва да "реагира твърдо", за да гарантира, че войната ще се превърне в "безнадеждно" начинание за лидера на Кремъл Владимир Путин, който иска само "война и смърт".

"Те трябва да бъдат накарани да усетят максимално, че има сила, която унищожава тези, които унищожават живота. Ние можем да гарантираме това. Всеки от нашите партньори знае какво е необходимо", каза той. "Основното нещо е политическата воля, за да се осъществи това, да се осигури нивото на доставки, което ще помогне", каза той.

"Ако това не се случи, ще се превърне в една от най-срамните страници на историята, ако Америка или Европа загубят от иранските "шахеди" (дронове) или руските изтребители", предупреди Зеленски. Според него Украйна "чака доставки, които са жизнено необходими, и ние чакаме по-специално американско решение. Подкрепата е наистина необходима."

Зеленски призовава все по-настоятелно Конгреса на САЩ да одобри помощта за Украйна, отбелязва Ройтерс. Камарата на представителите на Конгреса на САЩ е подложена на натиск да приеме пакета за национална сигурност на стойност 95 млрд. долара, който увеличава помощта за Украйна и Израел, както и за Индийско-Тихоокеанския регион.  Той беше приет от Сената със 70-29 гласа миналия месец, но председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън възпрепятства внасянето на законопроекта за помощта за гласуване в Камарата.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 17. Абе не говори непрекъснато за интелекта на другите бе пропаднал. Гледай твоя си. Голям интелект се извъди и ти.
18
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато осъзнаеш че дори и с кока и без филма свършва
17
4
 
14
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
До ТвърдоАми отивай и я спирай клавиатурен плъх. Но като изкараш два часа в окопите ще бягаш защото така правят меките китки.
16
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До "писна ми !!" - а ти тоалиращо същество, като погледна в чинията видя ли личицето си? Ей много идейни сте вие копейките, идейни ама на простотии. То при такова ниско ниво на интелект, какво да очакваш!?!
15
3
 
37
 
! Отговори
До Твърдо преди 2 месеца
Не блъскай клавиатурата, а на гарата в Украйна!
14
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нещо се чува, че прехвалените западни танкове гърмят като пуканки
13
3
 
37
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
Когато си отворен трябва да понесеш последствията от своите действия а не да просиш като ромка. С какво другите са му длъжни. Имаш възможност воюваш нямаш възможност подписваш мир. Ама дайте. Ама кой ще плаща. Но тоя наркоман загорчи толкова Украйна в заеми че вече те нямат връщане. И сега всички които са солидарни с него да работят по пет месеца за него. Да му дават заплатите си.
12
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как върви прословутата контраофанзива?
11
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе то по-добре засрамен и жив отколкото горд, но умрел.
10
56
 
10
 
! Отговори
Твърдо преди 2 месеца
Прав е Украинският Президент! Кремълската клика трябва да бъде спряна вовеки! И светът отново ще стане справедлив и мирен! Историята се повтаря - Украинците се сражават за същото, за което и ние сме си давали живота през вековете! Слава на борците за свобода!
9
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво иска този ....Отглеждаме по хотели стотици хиляди нахални украинци докато пенсионерите ни измират от глас и без лекарства. Изпращаме снаряди без пари, подарихме им всичко от военните складове..
8
3
 
34
 
! Отговори
Public enemies преди 2 месеца
Ям здрав бой а мама и тати не искат да ме защитят.
7
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеленски отказа мира и вкара народа си във война. Сега реве, че господарите му го изоставят.
6
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Cpaм e, чe Eвpona nokopнo npиkлekнa нa aнrлo-aмepиkaнckитe имnepckи мepaци и ce ocтaви нa HПO-тa им cвoбogнo ga cи мaйgaнocвaт и nognaлвaт oтнoвo вoйни в Eвpona...
5
5
 
51
 
! Отговори
писна ми !! преди 2 месеца
Стига със Зеленски !!! Отварям вратата на тоалетната , и го виждам вътре !
4
4
 
53
 
! Отговори
вече сте загубили преди 2 месеца
но още не сте го разбрали поради умствена бариера която ви пречи да видите по далече от носа си, и защо Европа и Америка, нали Украйна воюва с Русия, и няма нищо срамно от това да загубите от по силния и умния, това е нормално.
3
4
 
58
 
! Отговори
да преди 2 месеца
не знам дали е срамно за америка и запада, ама ти си най безсрамния просяк в историята!
2
5
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз сега не разбрах, Русия с америка и Европа ли воюва или с Украйна.
1
9
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всяка сутрин ни натрапвате омразата на този антихрист наркоман, който съсипа държавата и прати на смърт народа си!!!