Зеленски: Ще е срам, ако Америка или Европа загубят от иранските "шахеди" или руските изтребители

Необходима е политическа воля на Запад, за да се осигурят необходимите доставки
Обновена: 4 мар 2024 07:31 | 4 мар 2024 07:30, Елка Василева
466
Зеленски: Ще е срам, ако Америка или Европа загубят от иранските "шахеди" или руските изтребители
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова западните партньори на Украйна да проявят политическа воля и да осигурят на Киев необходимите военни доставки, в противен случай светът ще се изправи пред "една от най-срамните страници в историята", предаде Ройтерс, като цитира вечерното видеообръщение на украинския държавен глава.

Зеленски отправи призива си в момент, когато пакетът от мерки на САЩ за предоставяне на военна и друга помощ остава блокиран поради разногласия в Конгреса.

Още по темата
Миналия месец се навършиха 2 години от началото на войната. Руските сили постигнаха известни успехи по протежение на 1000-километровия фронт, въпреки че линиите на бойните действия не са се променили почти никак през последните месеци.

Явно разгневеният Зеленски заяви във видеообръщението си, че светът трябва да "реагира твърдо", за да гарантира, че войната ще се превърне в "безнадеждно" начинание за лидера на Кремъл Владимир Путин, който иска само "война и смърт".

"Те трябва да бъдат накарани да усетят максимално, че има сила, която унищожава тези, които унищожават живота. Ние можем да гарантираме това. Всеки от нашите партньори знае какво е необходимо", каза той. "Основното нещо е политическата воля, за да се осъществи това, да се осигури нивото на доставки, което ще помогне", каза той.

"Ако това не се случи, ще се превърне в една от най-срамните страници на историята, ако Америка или Европа загубят от иранските "шахеди" (дронове) или руските изтребители", предупреди Зеленски. Според него Украйна "чака доставки, които са жизнено необходими, и ние чакаме по-специално американско решение. Подкрепата е наистина необходима."

Зеленски призовава все по-настоятелно Конгреса на САЩ да одобри помощта за Украйна, отбелязва Ройтерс. Камарата на представителите на Конгреса на САЩ е подложена на натиск да приеме пакета за национална сигурност на стойност 95 млрд. долара, който увеличава помощта за Украйна и Израел, както и за Индийско-Тихоокеанския регион.  Той беше приет от Сената със 70-29 гласа миналия месец, но председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън възпрепятства внасянето на законопроекта за помощта за гласуване в Камарата.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
379
2
 
11
 
! Отговори
Всичко е относително преди 2 месеца
Срам за Америка и Европа, слава за Ким Чен Ун! По-глу.па.вите губят, по-умните печелят. Така е суровата действителност.
378
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо не мобилизират евреи,а само укри и то насила?Да спират тази война!Не е човешко това да ги ловят като *** и да ги карат в месомелачки!Още в началото на войната даже заваряваха капаците на танковете,за да не бягат.Вие нормални ли сте това да го продължавате?!Всички,които са гласували за Зелето са го направили,защото им е обещал мир и да спазва Минските споразумения,а той ги е нарушил и със закон е забранил мирните преговори.Срам е да се подкрепя лъжата!
377
0
 
10
 
! Отговори
Прав е Зеленият преди 2 месеца
Америка и Европа ще се изложат пред чужденците. Но това е животът, той ще продължи и след този срам.
376
0
 
10
 
! Отговори
С просия преди 2 месеца
Не се печели война. Може малко храна и пиене да се изкара, но Зеленски явно е доста скромен интелектуално, меко казано.
375
2
 
12
 
! Отговори
Байчо преди 2 месеца
Незнам ама на Шипка имаше стотици хиляди и всеки 3-ти носеше Българско знаме, а всеки 5-ти Българско и Руско. Много ама много млади. Аз се учудих чак, че имаме все пак такъв дух.
374
5
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
До Ванката.... Зелката знае, че е пътник без билет. Повечето западни анализатори твърдят, че ВСУ ще издържи до есента. Но що ли си мисля за парад на 09.05 в Киев? Вземат ли Одеса и мачът приключи. ------''''--------- Ванка, благодаря ти! Винаги се намира някой като тебе да каже хубав виц и да разведри обстановката :)))))))
373
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Чико Какви помощи да въщат и какви загуби на европейската икономика бе, нещастен п дал
372
0
 
12
 
! Отговори
Чико преди 2 месеца
Интересно ми е ако спечелят как ще върнат тези помощи, как мислят да компенсират тези загуби на Европейската икономика. Не е само да се реве нито Европа нито Америка трябва да носи отговорност за войната на този просяк. Не трябваше нито украинци нито руснаци да страдат зариди него.
371
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега е момента,*** да идете на фронта, да докажете че сте (еврогейове. евроатлантици)
370
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Клоунзеленски зачеркна държавата си
369
0
 
18
 
! Отговори
войната НАТО РУСИЯ преди 2 месеца
ОТ ТОВА ПО ГОЛЯМО ПРИЗНАНИЕ ЧЕ ВОЙНАТА Е МЕЖДУ НАТО И РУСИЯ НЯМА ! ГОТВЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ ЕВРОАТЛАНТИЦИ СКОРО ПО ЗАПОВЕД НА МАКРОН И ШОЛЦ ЩЕ ОТИДЕТЕ И ВИЕ И ДЕЦА ВИ НА ФРОНТА ДА НАТУРИТЕ УКРАЙНИНИТЕ НА РУСИЯ
368
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Одеса е руски град. Киев също.
367
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зе клоунът да вномава с емоциите, защото наближава 50. Застрашен е от инфаркти и инсулти. Ако е ваксиниран, може и тромб да се появи.
366
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кока чули съдът в сащ е свалил обвинения от Тръмп ,че получиш милиарди и оръжия на върба в петък
365
0
 
24
 
! Отговори
Руснак преди 2 месеца
Хахахахахаа наркомана просяк се опитва да им действа на психиката на кравароеврогейските донори ,дай денги,дай денги че лошият Путин ще ни бие и нас и вас !!!!
364
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бе бягай ве
363
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще е срам ако продължават да те подкрепят и да ти набутват пари и оръжие. Отдавна трябваше да те оставят на кучетата *** мръсен!
362
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Признание с кои воюва Русия а укрофашгите са косвени жертви 3⁷
361
0
 
25
 
! Отговори
Факт е вече преди 2 месеца
Безсилието на НАТО блесна, като слънце. А кървавият клоун Зеленски продължава да се изказва некомпетентно и да повтаря като папагал, докато народът на Украйна измира в името на едно огромно НИЩО.
360
0
 
13
 
! Отговори
Нетаняху преди 2 месеца
За вас, наглюри!