ISW: Руските войски настъпват по цялата фронтова линия

Инициативата е върната след контраофанзивата на Украйна
27 фев 2024 11:43, Петър Бойчев
174
ISW: Руските войски настъпват по цялата фронтова линия
Снимка БГНЕС

Руските войски са си върнали инициативата по цялата фронтова линия в Украйна и са в състояние да водят настъпателни действия когато и където си поискат. Това се казва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава УНИАН.

Анализаторите подчертават, че руснаците са си върнали инициатива след контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), което започна през юни 2023 година. Сега, както предполага институтът, командването на силите на Москва ще може да определя времето, мястото и мащаба на бъдещите настъпателни операции на територията на Украйна.

В същото време експертите подчертават, че ако ВСУ активна отбрана по цялата линия на фронта през 2024 година, то самите те ще се откажат от стратегическата инициатива в полза на  Руската федерация. Войските й ще могат да маневрират с резерви и да определят как и къде да разпределят ресурсите, принуждавайки Украйна да предприема отбранителни действия, докато Москва запазва стратегическата инициатива.

Анализаторите предполагат, че украинските войски биха могли да лишат Русия от тези способности, ако имат достатъчно способности да проведат свои собствени настъпателни операции тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 83 Е дай някакъв линк да прочетем за тия три дни тролей или така са те научили във фермата за тролеи да си пробутваш украинските проститии Е ядец тук не е Урколандя,а България и ние имаме глави на раменете,а не тикви
93
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
New York Times потвърди, че ЦРУ е участвало в обучението на група шпиони, убили "Моторола" и "Гиви". "Оказа се, че убийците (на Арсен Павлов) са били членове на Пето управление, обучена от ЦРУ шпионска група. НРС на Украйна дори раздаде възпоменателни лепенки на участниците, всеки с избродирана думата "Лифт", британски термин за подемник. Според The NYT тази група е участвала в убийството на Гиви.
92
1
 
19
 
! Отговори
Рашист преди 2 месеца
Запасил съм се с фойерверки. Такава заря ще спретна когато рашките развеят знамето над Радата в Киев. Новогодишната заря пасти да яде ;))). Не знам колко близо е този ден, но ще настъпи.
91
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само Путин ще ни спаси от евтиното украинско зърно и ще залови Брендо.
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Един мъж в Украйна може би беше толкова нетърпелив да стане водач на Ейбрамс, че военните комисари трябваше да го изпратят в болница, като по този начин спасиха живота му. Жителка на Николаевска област съобщи, че баща й е бил бит във Врадиевския ТЦК. Съобщението със снимката е публикувано от местни ресурси.
89
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Иван Охлобистин поздрави бойците, които унищожиха първия Abrams. Актьорът също така написа, че награда от 10 милиона рубли за унищожаване на НАТОвска техника скоро ще бъде изпратена на героите.
88
15
 
12
 
! Отговори
путинизация и КРАХ преди 2 месеца
Докато все още има дишащи руснаци - съдбата им е предначертана - Всички на фронта , без значение пол и възраст.....
87
1
 
16
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Забравят, че Путин не е наивен, целите на Русия никога не са се променяли и няма да се променят. Никакви празни приказки от кокаиновите лидери на ЕС няма да променят нищо, време е да започнат да слушат Путин, да бъдат възрастни и да признаят поражението си", каза италианският журналист. Вчера западните лидери, макар и косвено, показаха разбирането си за неизбежността на участието на Русия в преговори за разрешаване на конфликта.
86
1
 
21
 
! Отговори
;;; преди 2 месеца
Мама ви и проС_та.Цялото ЕС и НАТО беше направено за смях.Пътека направиха до Украйна изсипали се все глА_маци .Нашия *** Размахва меч и дава акъл. Не си играйте на руска рулетка ***-оти.
85
2
 
15
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
"НАТО блъфира": италиански журналист за думите на Макрон за изпращане на войски в Украйна. Анджело Джулиано коментира изявлението на френския президент, че ЕС обсъжда изпращането на войски в Украйна. Макрон, каза, че Западът "ще направи всичко, за да попречи на РФ да спечели". "Единственото обяснение е, че НАТО загуби, трябва да преговаря и да не губи лицето си. Това е моментът НАТО да се опита да окаже огромен натиск върху Русия, като блъфира в последния момент.
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трофеен украински катер служи на Русия. Един от артилерийските катери по проект Гюрза-М - "Акерман", построен в завода на Петро Порошенко, пленен от руските войски като трофей в Бердянск през пролетта на 2022 г., е превъоръжен и сега се "изпробва" в залива на Севастопол. Като част от руския флот катерът получи ново име "Разбойник" - в чест на платно-витловия кораб, построен в средата на 19 век в Архангелск. През 1878 г. таково име в руския флот носи още един крайцер.
83
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аре стига толкова. Да се приключва вече. Украиските туристи от черноморието да се прибират по родните места.
82
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ко стаа с Крим, с Крим ко стаа? Руски ли е?
81
0
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 2 месеца
НАТООООООВЦИ , ПРЕДИ ДА КОМЕНТИРАТЕ ПРОЧЕТЕТЕ ЗАГЛАВИЕТО НА НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДАТА И ЦЕНЗУРА !!! И СЛЕД УНИЩОЖАВАНЕ НА ДЕСЕТКИ ФРЕНСКИ ВОЙНИЦИ , МАКАРОНА СЪБРА ЛИДЕРИ ОТ СКАПАНАТА ЕВРОПА ЗА ДА ИЗПРАЩАТ ВОЙСКИ !!! СЪГЛАСИЛИ СА СЕ ТРИМА И ЕДИНИЯ Е БЪЛГАРИЯ !!! ПОЗОРА Е ПЪЛЕН !!!
80
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
здравейте тролейбуси, днеска колко пъти ще взимаме Киев за 3 дня?
79
0
 
21
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 месеца
Мирни преговори ли?! Хаха. Да ако дадат Киев, Харков, Одеса, Херсон , Лвов без бой. Инак има да чакат.
78
21
 
5
 
! Отговори
Юруш другаре !!! преди 2 месеца
Тия дето са за Русия - да си хващат влака за фронта, че на любимия им Путин не му стигат балъци за наторяване на украинската земя. С кеф ще им платим еднопосочните билети и за подарък - по един черен чувал .
77
0
 
15
 
! Отговори
Реалността е една преди 2 месеца
В Хага вече тестват микрофоните и клетките в които ще се озоват новите фашисти от ЕСССР... фон ДерЛайнен и други подобни.
76
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те затова и писнаха от фашистка ЕсЕс да спасяват другарите си нацисти от Украйна. Макрон се разпищя, Шолц се заозърта като п;е;д;ал в турско кафене, а Урсула почна да раздава чужди пари, като че ли са нейните!
75
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поредната грозна гавра с българското "демократическо" общество.