ISW: Руските войски настъпват по цялата фронтова линия

Инициативата е върната след контраофанзивата на Украйна
27 фев 2024 11:43, Петър Бойчев
174
ISW: Руските войски настъпват по цялата фронтова линия
Снимка БГНЕС

Руските войски са си върнали инициативата по цялата фронтова линия в Украйна и са в състояние да водят настъпателни действия когато и където си поискат. Това се казва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава УНИАН.

Анализаторите подчертават, че руснаците са си върнали инициатива след контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), което започна през юни 2023 година. Сега, както предполага институтът, командването на силите на Москва ще може да определя времето, мястото и мащаба на бъдещите настъпателни операции на територията на Украйна.

В същото време експертите подчертават, че ако ВСУ активна отбрана по цялата линия на фронта през 2024 година, то самите те ще се откажат от стратегическата инициатива в полза на  Руската федерация. Войските й ще могат да маневрират с резерви и да определят как и къде да разпределят ресурсите, принуждавайки Украйна да предприема отбранителни действия, докато Москва запазва стратегическата инициатива.

Анализаторите предполагат, че украинските войски биха могли да лишат Русия от тези способности, ако имат достатъчно способности да проведат свои собствени настъпателни операции тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ура братя мачкайте нацистите по целия свят ние сме с вас
73
0
 
7
 
! Отговори
мда преди 2 месеца
Е те затова се готвят за преговори в Швейцария ....
72
0
 
22
 
! Отговори
мда преди 2 месеца
Е то това беше ясно че ще стане още преди две години.....аз още чакам да видя как Украинците и НАТО ще победят Русия.....да да ама не !
71
0
 
28
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 месеца
Наркоманизираното артистче еврейче да стяга багажа. Защото идва мечката барабар с Оркестъра!!!! Руската армия в наши дни е в далеч по добра версия от по времето на Наполеон и Хитлер. Еврохатлантиците ще го разберат по най трудния начин.
70
1
 
29
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 месеца
Тук не може човек да се размите от диванни борци против Путин.
69
21
 
9
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 месеца
Българските русофили трябва да бъдат събрани в контингент и изпратени в Украйна на помощ на ВСУ. Когато засвирят РуZките куршуми покрай тах, ще се осъзнаят кого толкова са обичали, докато са на топло пред комшютъра!
68
19
 
7
 
! Отговори
Финала е известен преди 2 месеца
В Хага вече тестват микрофоните и клетките в които ще се озоват новите фашисти от Путеландия начело с бункерния дядка !
67
2
 
31
 
! Отговори
До слава Украине преди 2 месеца
Стягай мешката за есенната кампания. Може да си в първата българска доставка месо за украинския фронт.
66
1
 
29
 
! Отговори
до АнонимеН преди 2 месеца
Абе Nенормален стига с този Байдън ве оLигофрен ти не разбра ли, че и сащ са гола вода. Те на едни Хуси не могат да се опрат ти за Русия говориш. Байдън и сега е президент и какво се случи НИЩО ? Като латерна си за този Байдън, американците трябва да са много глупави да изберат това недоразумение което затри америка.
65
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До БАНко споко блатото става все по-дълбоко за любимите рашисти
64
1
 
18
 
! Отговори
Деди преди 2 месеца
Ех, щом и ISW започна да "буксува" с обяснения за настъплението на рашките, значи работата е повече от сериозна. "Върти, сучи", както казват хората, и накрая пак до това стига - "дайте на осранните още оръжие"!
63
28
 
6
 
! Отговори
блатото Путлеристан преди 2 месеца
В кратуните на болшинството руснаци има единствено войни и алкохол... Руснаците се доказаха като наи-калпавия и фашизиран участник от конгломерата СССР...
62
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В крайна сметка Зеленски, ще разбере, че демократичният Запад го е използвал, народът му чезне безславно, територията и икономисата са в пълна разруха. И украинците вече са на ясно, че само Путин се вълнува от тах и тяхното бъдеще.
61
34
 
6
 
! Отговори
слава Украине преди 2 месеца
българите сме с вас... Войната на Путин е отчаян ход защото се провали и търси оправдание провала си.
60
6
 
28
 
! Отговори
бой по канчето преди 2 месеца
долу нацизма в киев
59
26
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ОЩЕ 8 МЕСЕЦА ЧЕСАНЕ НА ЕЗИЦИТЕ СЛЕД КОЕТО НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ СЕ ОБЯВИ ПОБЕДИТЕЛЯ ВЪВ ВОЙНАТА! ПРИ ПОБЕДА НА БАЙДЪН И КРИМ И ДОНЕЦК И ЛУГАНСК ЩЕ БЪДАТ ПРОЧИСТЕНИ ОТ ОКУПАЦИОННАТА АРМИЯ ТАКА КАКТО ИЗРАЕЛ ПРОЧИСТВА ИВИЦАТА ГАЗА ОТ ПУТИНИСТИТЕ ТОЕСТ ОТ ХАМАС
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До БГ реалност......па ти си каймака не бг обществото
57
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
сега като отидат нашите 100 бтр, ще обърнат в паника руските войски, ама тагаренко трябва да е начело, да всява ужас като франкенщайн!
56
9
 
2
 
! Отговори
гост преди 2 месеца
Жалко, много жалко.
55
28
 
8
 
! Отговори
БГ реалност преди 2 месеца
Благодаря на Путин за едно нещо. Благодарение на войната която той започна, маските паднаха и вече е пределно ясно коя е утайката на българското общество - рашистите. Хора без мозък, без капка морал, без родина освен Москва.