ISW: Руските войски настъпват по цялата фронтова линия

Инициативата е върната след контраофанзивата на Украйна
27 фев 2024 11:43, Петър Бойчев
174
ISW: Руските войски настъпват по цялата фронтова линия
Снимка БГНЕС

Руските войски са си върнали инициативата по цялата фронтова линия в Украйна и са в състояние да водят настъпателни действия когато и където си поискат. Това се казва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава УНИАН.

Анализаторите подчертават, че руснаците са си върнали инициатива след контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), което започна през юни 2023 година. Сега, както предполага институтът, командването на силите на Москва ще може да определя времето, мястото и мащаба на бъдещите настъпателни операции на територията на Украйна.

В същото време експертите подчертават, че ако ВСУ активна отбрана по цялата линия на фронта през 2024 година, то самите те ще се откажат от стратегическата инициатива в полза на  Руската федерация. Войските й ще могат да маневрират с резерви и да определят как и къде да разпределят ресурсите, принуждавайки Украйна да предприема отбранителни действия, докато Москва запазва стратегическата инициатива.

Анализаторите предполагат, че украинските войски биха могли да лишат Русия от тези способности, ако имат достатъчно способности да проведат свои собствени настъпателни операции тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 138 и Киев за 3 дни нали:)
133
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
едно изказване на Макрон от вчера накара кремълските разбойници и техните проксита да напълнят гащщи, що бе другарЕ нали воювахте срещу НАТО?
132
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СЛЕДВА ХАРКОВ.
131
21
 
6
 
! Отговори
овце на заколение преди 2 месеца
Какво друго да се очаква от наследниците на нацистите. Така или иначе рyшляците са на път към небитието при крайцера Москва и Пригожин. Целия цивилизован свят бяга от тях като от прокажени.
130
0
 
7
 
! Отговори
дяконЪ преди 2 месеца
1913:56Скоро Одесавие си плямпайте , то само за днес усвоихме двама *** според окичването и документите са от "Сивите вълци" - хак да им е + 3-*** усри....Гледам и се смея с глас...затварям и се връщам в гнездото за утилизация
129
0
 
26
 
! Отговори
абе преди 2 месеца
Тъй ще е тя. Не е за пръв път Русия да воюва за свободата и спасението на цяла Европа. Дано поне да е за последен.
128
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
129 ти Е БАШ ИЗКУКУРИГАЛ. АКО Е ВАКСИНИРАН СКОРО ЩЕ ПОЛУЧИ ТРОМБ.
127
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Урки Сбогом тук не е Урколандия.
126
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 122 Е виждаме е твойта фантазия от две години
125
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЩА МР"АТ НАЦАСТАТА. ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО.
124
14
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 месеца
" СМЪРТ ЗА СЕВЕРНА КОРЕЯ И ИРАН " ...." СВОБОДА" ЗА ЕВРОПИЙСКИТЕ И САЩ ВОЕННИТЕ ДАСТАВКИ ЗА УКРАЙНА --- НАШИТЕ ДОСТАВКИ СА СМЪРТ ЗА НЕЛИБЕРАНИТЕ ДЕМОКРАЦИИ - КОЙТО НЕ Е С НАС Е ПРОТИВ НАС ---СМЪРТ---И ВСИЧКИТЕ МУ РЕСУРСИ ЩЕ БЪДАТ П Р И С В О Е Н И !?!?!?!?
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
126 - И ЗА ТЕБ ИДАТ. ЩЕ ВИ ВРЪЗВАМЕ "ВРАТОВРЪЗКИТЕ " СКОРО НА ТАКИВА КАТО ТЕБ.
122
25
 
15
 
! Отговори
блатото Путлеристан преди 2 месеца
Тази война показа пред целия свят, че Русия не е СССР , а най-гадната и и пропаднала територия останала след разпада... Клоака и развъдник на войнолюбиви про-фашсти и алкохолизирани мужици !!!
121
22
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
А републиканците в САЩ-конгреса умуват ли умуват още. А шолци от Дойчландия умува ли умува още. мак(а)рончо - и той. Наш'те БТР-и къде са. А Украйна?... Свободният свят трябваше да стори всичко за скорошния (в обозримо бъдеще) разпад на империята, а сега да очаква смрад-ли-ви-ят му-жиш-ки сапог да нагазва и да тъпче все по на запад и по на запад. Републиканци в САЩ-конгреса! Хер шолц в Дойчландия! Мосю мак(а)рон в Елисей! Как сте? Идат и къде вас и подобните ви. Идат!...
120
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия рашки объркаха света. Те и чините, ко-му-не-та.
119
4
 
11
 
! Отговори
Светли сили преди 2 месеца
Но този път ще настъпват на Запад чак до плажа на Лос Анжелис!
118
1
 
10
 
! Отговори
Дарк преди 2 месеца
Не може да бъде!
117
21
 
14
 
! Отговори
(^.^) преди 2 месеца
Споко, скоро ще им свършат снарядите, а и чувалите за трупове и ще торят украинската земя с телата си ... вече видяхме една офанзива към Киев докъде ги доведе, да се кланят ниско на Ким чен грух и на Си дзин пън, че без тях са за никъде ... !!!
116
26
 
15
 
! Отговори
NEW Z Fашизъм преди 2 месеца
Хитлер доволно потрива ръце от отвъдното, виждайки какъв достоен наследник има в кремълския бункер.
115
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеленски ще обвини Запада в предателство, а Запада ще обвини зеленски в неблагодарност и некадърност, некадърен лидер на свободния свят, който е пръснал напразно стотиците милиарди на Запада. Така ще приключи войната.