ISW: Руските войски настъпват по цялата фронтова линия

Инициативата е върната след контраофанзивата на Украйна
27 фев 2024 11:43, Петър Бойчев
174
ISW: Руските войски настъпват по цялата фронтова линия
Снимка БГНЕС

Руските войски са си върнали инициативата по цялата фронтова линия в Украйна и са в състояние да водят настъпателни действия когато и където си поискат. Това се казва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава УНИАН.

Анализаторите подчертават, че руснаците са си върнали инициатива след контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), което започна през юни 2023 година. Сега, както предполага институтът, командването на силите на Москва ще може да определя времето, мястото и мащаба на бъдещите настъпателни операции на територията на Украйна.

В същото време експертите подчертават, че ако ВСУ активна отбрана по цялата линия на фронта през 2024 година, то самите те ще се откажат от стратегическата инициатива в полза на  Руската федерация. Войските й ще могат да маневрират с резерви и да определят как и къде да разпределят ресурсите, принуждавайки Украйна да предприема отбранителни действия, докато Москва запазва стратегическата инициатива.

Анализаторите предполагат, че украинските войски биха могли да лишат Русия от тези способности, ако имат достатъчно способности да проведат свои собствени настъпателни операции тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия, Китай, Беларус, Иран и Северна Корея ... все топ държави с висок стандарт и високи заплати, към които хората от цял свят се блъскат да емигрират. Там можеш да кажеш каквото си искаш без да се страхуваш, че можеш да загубиш живота си.
113
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой не обявява контранастъпление по медиите, това беше един добре направен кьорфишек от украйнците за да спечелят време, докато пристигнат ф-ките и танковете, очаквайте в скоро време избиване на зъбките на кремълските разбойници
112
1
 
21
 
! Отговори
Оффф преди 2 месеца
Абе,кой българин ще отиде да мре за Зеля? Освен ако не пратят ония дето идват от Австрия с нощните полети,като им кажат,че пътуват за Виена
111
14
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До путинизация и КРАХ (100): А на всичкото отгоре тая държава/империя е усилен процес на разпад.
110
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 111Е ние нито техника имаме нито войски, едни самолети на хартия и квото остана от соца
109
1
 
25
 
! Отговори
Ко речи? преди 2 месеца
Ама то имало ли е контранастъпление? Кога почна, кога свърши така и не разбрахме.
108
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Направление Запорожие. Ореховски участък. След значително напредване на ВС на РФ в Работинската котловина, зомбитата на киевският наркокартел прехвърлиха значителни резерви, за да удържи ВС на РФ. Позициите северно от Работино и южно от Орехово се укрепват. ВС на РФ нанасят удари по близките населени места с помощта на артилерия и авиация, поразявайки зомбита на киевската хунта, които се готвят да извършат контраатака, като по този начин ги подтискат да не шават много, много.
107
0
 
18
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Когато бъдат нанесени достатъчно щети на отбранителните укрепления на зомбитата на киевският наркокартел, ще започнат щурмовете на населените места. Продължават сблъсъците на северния фланг при Бердичи. Руските бойци освободиха Степовое (Петровское), но по-нататък няма напредък.
106
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Франция и България ще пратят войски, за да подкрепят от сърце Зеленска Украйна. Денков се срещна с Макрон и Зеленски, за да договорят помощта с техника и войски.
105
1
 
23
 
! Отговори
УКРИ ПРЕДАВАЙТЕ СЕ преди 2 месеца
КОЛКОТО ПО-РАНО, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ
104
0
 
21
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Авдеевско направление. С.Северное окончателно беше освободено и прочистено. Боевете за него продължиха много месеци, но след падането на Авдеевка въпросът със Северное беше по същество предрешен. След като руските витязи освободиха Северное и Ласточкино, следващите им цели бяха Тоненькое и Орловка, в покрайнините на които те вече се закрепиха. Сега артилерия и авиация работят по позициите на зомбитата на киевската хунта.
103
1
 
17
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Авиацията на ВС на РФ действа в околностите на Часов Яр, хвърляйки авиационни бомби по цели. Щурмът срещу Ивановское (Красное) продължава. Съобщава се, че боевете се водят в най-населената зона - в северната и в централната част. Към момента няма подробности.
102
1
 
19
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Артемовско направление. В Богдановка се водят позиционни битки. В самото село ВС на РФ не могат да напреднат, но в покрайнините има напредък - те изтласкват зомбитата от височините и горските пояси. Има постепенно напредване от Артемовск към Часов Яр. Напредъкът не е спешен, тъй като преди атаката на самия Часов Яр е необходимо да се превземат Богдановка и Ивановское, както и да се унищожат огневите позиции на зомбираната по натовски стандарт биомаса на изток от селището, което всъщност и правят ВС на РФ момента.
101
1
 
16
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
дни ВС на РФ действат максимално активно по позициите на зомбитата - ударите се нанасят с танкове, артилерия и БЛА. Позициите в кариерата обаче са толкова добре укрепени, че нанесените щетите, не са толкова големи. В самата Белогоровка и при съседна Григоровка позиционните битки продължават без напредък и за двете страни. Задачата на ВС на РФ в този район е да овладеят кариерата за вар, което ще открие огневи контрол над пътищата за доставка на провизии, боеприпаси и жива сила до Григоровка и Белогоровка, което от своя страна ще улесни щурма на тези селища.
100
2
 
18
 
! Отговори
До Слава на Украйна преди 2 месеца
Сбъркана ти е логиката, ако ще са на фронта русофилите, няма да са на тая страна. А, като ги пращаш при ВСУ, сигурен ли си накъде ще стрелят? По-добре укрофилите си вземайте пушкалата и бегом при Зельо, че му е яко напечено и търси такива, като вас.
99
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Лиман и Северски направления. В Лиманско направление ВС на РФ водят настъпателни действия към Терни и Ямполовка. Максималният напредък е близо до село Терни. Щурмовите отряди на ВС на РФ пробиха отбраната на зомбитата и се закрепиха в покрайнините на Терни. От място съобщават, че цари истинска бъркотия. Основната задача на ВС на РФ в момента е изтласкването на зомбакнацистишена от левия бряг на река Жеребец. В посока Северное основната дейност се извършва на юг от Белогоровка. Има мощен укрепен район на киевският наркокартел - в кариерата за креда. През последните
98
1
 
16
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
възникнаха спорове и противоречия с украинските командири, което доведе до спад на морала; надява се, че може да се върне у дома. Колко бързо се смениха бравурните речи на румънските фашисти. Още през декември 2023 г. фашизоидите на Гетика отиваха да "освободят" Крим, както направиха техните нацистки предци през 1941-1942 г., а два месеца по-късно разсъждаваха, че ще им се наложи да се отбраняват от руските войски в Молдова.
97
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не трябваше да ръчкате руската мечка...
96
22
 
13
 
! Отговори
путинизация и КРАХ преди 2 месеца
Позорно за една държава в 21 век е официално международен съд да обяви лидера и за международен престъпник и терорист....
95
0
 
7
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
"Група украински агенти инсталираха преносима ракетна установка в сграда срещу офиса на Михаил Толстих, известен като Гиви. Използвайки дистанционен спусък, американски и украински служители казаха, че са стреляли с ракетата, когато Гиви е влязъл в офиса му, убивайки го." - се казва в материала.