Президентът разреши на 20 чешки войници да се бият в Украйна

Други 56 молби са били отхвърлени
26 фев 2024 12:24, Петър Бойчев
139
Президентът разреши на 20 чешки войници да се бият в Украйна
Снимка БГНЕС

20 чешки граждани получиха разрешение да се присъединят към въоръжените сили на Украйна. Чешкият лидер Петр Павел говори за това в една от местните телевизионни програми на 25 февруари, предава Укринформ.

Други 56 молби са били отхвърлени въз основа на препоръки от министерствата на отбраната и вътрешните работи, заяви той. Както съобщи Павел, причината за отхвърлянето на заявленията за прием "е несъответствието на кандидатите с поставените критерии“.

Чешкият президент разкритикува и недостатъчната материална помощ от западните страни за украинската армия през последните години, както и нивото на инвестициите им в собствените им отбранителни способности. Той заяви, че през последните две години Европейският съюз не е произвел нито един нов танк, а производството на крупнокалибрени боеприпаси в страните от европейската общност значително изостава от производството им в Руската федерация.

В тази връзка Павел заяви, че дългът на западните страни към Украйна се състои в това, че те не са успели да доставят достатъчно количество висококачествена техника и боеприпаси за успешно и бързо контранастъпление.

"Украинците започнаха контранастъпление на широк фронт, вместо например да разделят окупираната територия на северна и южна част, като по този начин усложниха снабдяването на армията“, отбеляза чешкият президент. В същото време Павел смята, че "конфликтът в Украйна няма да приключи бързо, тъй като нито Русия, нито Украйна са в състояние да постигнат целите си“.

Взаимната умора от конфликта вероятно ще доведе до преговори, смята Петр Павел, като подчерта, че не се страхува от възможността украинският конфликт да се разпространи в страните-членки на НАТО. "В момента Русия е толкова отслабена от конфликта в Украйна, че няма да рискува конфликт със страните от НАТО. Това обаче не може да се изключи в бъдеще, особено ако Русия постигне значителен успех в Украйна“, заяви чешкият лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
29
 
7
 
! Отговори
БАВНО, НО СИГУРНО преди 6 месеца
Войната с руския фашизъм обединява свободния свят и ще продължи до победен край!!
88
20
 
8
 
! Отговори
ФАКТ Е: преди 6 месеца
ВОЙНАТА С РУСИЯ, БАВНО НО СИГУРНО ЩЕ СЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗИРА, ЗАЩОТО ПРИ РУСКИЯ ФАШИЗЪМ НЯМА ЖИВОТ--- ТОВА Е ПОСЛЕДНИЯ СТАДИЙ НА КОМУНИЗМА!
87
2
 
7
 
! Отговори
ИМАМЕ преди 6 месеца
2- батальона българи в Украйна.
86
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Побъркани хора колкото искаш,украинците са на курорт у нас и се печат и разхождат по плажовететези ще ходят да се бият за чужда държава
85
5
 
25
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До 70 "Чехите още помнят Пражката пролет. " - чехите са продажни продажни про'с'таци като чехкините. 1938ма правилно са ги разделили между съседите им, без да ги питат!
84
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нашия Президент ли ?
83
4
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До 81 "... ти ще бъдеш в окопите след няколко месеца" - така и трябва. Нали на 2 Април 85% гласуваха за ЕС, НАТО и Украйна? Не е невинен този, който гласува да го управляват отвън!
82
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чудесно, 20 натовски мрашлета по-малко
81
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще му ги върнат в чували, колумбийците вече тръгнаха така. Преди десетина дни и едно франсе така свърши.
80
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 77 - добри или лоши няма значение, войната се задава към нас. Запада много искаше да повоюва с Русия чрез проксито Украйна и успя. Тая война щеше да приключи преди да е почнала а сега тръгнала и към теб.
79
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
79 в Донбас воюва руската армия и то успешно, те гейпарадски натовци не вземат. Но теб ще те пратят срещу тях щеш или не щеш. Язък че се прави на умен и красив.
78
17
 
6
 
! Отговори
... преди 6 месеца
Някой хора войната не ги плаши. Те от много време са мъртви вътрешно. В момента в който, за някой лев започнеш да защитаваш десетките или стотици хиляди убити в Украйна, убитите деца, сираците отнетите от семействата им и депортирани в Русия, оставените без ток болници в които раждат и в които лекуват хората в Украй,а в момента в който започне да защоитаваш зверствата на осъдените затворници изпратени в Руската армия - душата ти е мъртва. Само родителите ти могат да съжаляват, че са те родили.
77
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ?? 67 - Какви 10 години? Не се ли опомни европа не децата ти след 10 години, ти ще бъдеш в окопите след няколко месеца. Да си чул наскоро някой от европейските лидери да говори за мир? Всички луднаха покрай американците и само говорят как да се осигури оръжие за войната. Така че стягай се, въведи се в някаква що годе добра физическа форма, че се мре май окопите, не у дома. На никой не му харесва ама така се очертават събитията. Чехите официално се включват във войната с тия 20 човека.
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
76 последните два опита с тридента се провалиха, а руснаците имат хиперзвукови ракети байдъна му се привижда и ядрено оръжие в космоса. Ще бъдете занулени. Този път никакви лагери, фашистите ще бъдете избити до крак, а не пощадени какъо предния път, всичко ще бъде почистено.
75
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ей ***, а ти защо още не си отишъл в Донбас, да воюваш за любимата си Расиа бе форумен юнако???
74
9
 
2
 
! Отговори
Руснаци? преди 6 месеца
Какви руснаци бе? Това да не ви е демокрация. Там да не би да имат честни избори?Да не би да са оставили реална алтернатива да се регистрира за изборите там.Надеждин не бе допуснат от техния ЦИК, Дунцова също а Навални го убиха. Русия е поробена от един диктатор и сега убиват съседите си.
73
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 74, отдавна се изтърка и не минава номера за "добрите руснаци, дето били предизвикани"! Видяхме ги че са най-обикновени фашисти, тръгнали да заграбват чужда земя
72
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 72, САЩ, Великобритания и Франция също са ядрени държави, и след като Расиа започне ядрена война, от нея самата камък върху камък няма да остане!
71
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До :( 63 - Няма вече спиране, месомелачката тръгва из европа. Ей на, чехия праща войници и създава прецедент. След нея ще започнат и другите държави и ада ще се отприщи. Руснаците бяха предизвиквани толкова години а сега ще се чудят как да ги спрат. И европата ги оставя без избор като праща войници. Сега руснаците как да се откажат? Еми не могат и ще се бият до край - дали нашия или техния не знам. Никой не иска мир, всички само за оръжия говорят.
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цели 20 чехи ще освобождават укрите....жива да не бях :)))