Шойгу: Украйна понася колосални загуби при десант

Украинските сили са опитали десант в Херсонска област
21 ное 2023 15:30, Александър Попов
298
Шойгу: Украйна понася колосални загуби при десант
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че Украйна не е постигнала успех в опита си да осъществи десантна операция в Херсонска област, предаде Ройтерс.

"Всички опити на украинските въоръжени сили да проведат десантна операция в Херсонското направление се провалиха. Благодарение на активните и професионални действия на нашите военнослужещи от морската пехота, силите за специални операции на украинските войски понасят колосални загуби", каза Шойгу.

По-рано днес руското отбранително ведомство заяви, че авиационни и артилерийски части са осуетили опитите на украинската армия да установи контрол върху по-големи територии на източния бряг на река Днепър и да отвоюват острови в устието ѝ в Южна Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да ве и за това криеха като мишки пак че е имало десант отвъд Днепър и те нямат загуби а само приходи. И квоо, самая могучия след година и половина пълномащабна война дори Херсон не са превзели който е на 100тина километра от Крим и не контролират изцяло нито една област от анексираните територии. Голема армия, голема сила, ега и смешниците са тия колхозници.
214
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този сайт не се различава от руската пропагандна преса! Все едно, че четеш руските парцали!
213
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Анонимен 190 "1268 оръдия се падат за групировка от 430 000 ПО ЩАТ" колега след ерата на варшавския договор се премина към Батальонни Бойни групи(променлив щат) и Корпуси(Бяха Батальони, Полкове и Дивизии с фиксиран щат сега като щат Корпуса е от Полк до няколко Дивизии) Сещаш се че ВДВ примерно има на въоръжение само Д-30 122мм гаубици(десантни), но като го включат в примерно запорожки Корпус ползва 152мм артилерия от другите входящи в корпуса подразделения... Няма писани правила вече...
212
5
 
3
 
! Отговори
дяконЪ преди 5 месеца
минахме 1300 срещу 27 задега това е равносметката....Започнаха да засипват позициите на усрите с новите руски касетъчни бомби - красота....голяма покривна площ....2 седмици в почивка докато отстъпваме към Одеса малко по малко усра по усра.....Имаме нови инсигнии в колекцията си - белгиец и двама холандци (единият е жив в плен)Скоро Одеса и видео на работата на снайперисти в режим на лов ')
211
8
 
10
 
! Отговори
натофчетата преди 5 месеца
тука газ пишат... горките! на думи силни, да дела кръгла нула. злост и ярост, ама файда нема.
210
5
 
8
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Шойгу! Вдигни котвата на"спецялната"! И верно,че го нема Пригожин,но спри да се лиготиш! За Днепър си трай! Ти се подписа и твойте хора си тръгнаха от десния бряг преди една година. Шойгу ти си паталогичен лъжец! Нали една рота и половина се е загнездила в храсталакю? Ким ви прати на дядо си запасите да си имаш за гърмене,и са не се прай мъж,защото се говори,че Пригожин е жив и е наблизо!
209
4
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Тоя инж.му наредиха да зв. в РИА..,да се огуворят за интервю,и той се вдъхнови(особенно след като със заместника-Герасима правеха теманета с опер.карти за опстановката на фронта,долу в бункера).Пригожин"сгъна". Лудия е в ремисия-доволен.Шайгу,днес е твоя ден. Онзи където идва на гости на Вовата..Ким ти е пратил подараците сега можеш да си гърмЕш свадбарската,само да не съм чул за некакви по-изгодни позиции на Днепър. Шойгу за половин година служба не си превзел един кокошарник
208
6
 
6
 
! Отговори
ДружбаОгънЦелина преди 5 месеца
Най вече ЗелениятГлист иска за срам, позор и обида да лепне на ЕЪйското знаме един пречупкан кръстьол за да стопли с дудм дум ракетише тръгнали от Вестише далекобойнише ракетише останалите администривни згради, военни складове и гаражи с техника и то само заради мисълта за гаврата, Твакопеле още ли не е схванало че руснаци, Щатисти, канадци и Англетисти са празнували Победата заедно стреляйки във въздуха преседнали по бреговете на Елба, ЦЯЛА ЕВРОПА Е АНТИФАШИСТКА - да чатне Киевското Щекатило
207
2
 
5
 
! Отговори
Чурулик пенчо преди 5 месеца
Шойгу Герасимов где мои боеприпасиии ??????
206
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЩАСТИЕ И РАДОСТ ЧЕ БРАТУШКИТЕ ИЗМИТАТ НАЦИСТИТЕ. НАПОМНЯМЕ ЧЕ РУСНАК ПОСТАВИ ЛИ СИ ЦЕЛ Я ПОСТИГА. НАПОЛЕОН СЕ ОПИТА НЕЩО И БЕШЕ СМАЧКАН, ХИТЛЕР СЕ ОПИТА И БЕШЕ СМАЧКАН, СЕГА НАРКОМАНА СЕ ОПИТА И ЩЕ БЪДЕ СМАЧКАН КАТО ЧЕР"ВЕЙ.
205
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
238 коментар е отговор на 235.защо ли го трият постоянно.
204
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Те руснаците разглобиха нацистите на чаркаляци. Направиха ги половин територия, СМАЛИХА я от около 50 милиона на 23 милиона.
203
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
236 - ами ако ти кажа че УКРИТЕ имат 17000 жертви вчера, КВО ША КАЖЕШ а. Че е лъжа ли. И"ди ги питай.
202
1
 
4
 
! Отговори
БКП преди 5 месеца
Ха ,че то тука знаеш ли колко литература се изгори след 89та публично в София на митингите ,ми то ,ако е така какво ще стане .....
201
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е това нapkoмaн4e Шогу отдавна не бехме го виждали. Пак бълнува победи. А вчера дето имаха 7000 жертви нищо не казва.
200
2
 
2
 
! Отговори
КГБ преди 5 месеца
Не се смущавайте ,напишете жертвите 17 300 по данни на руснаците ,реално са 11 452 , в едни градчета през 1989 горили Партийна литература ,а един документален филм за вътрешна употреба показва разстрела на двама млади Партийни ръководители , мисля че няма да повтарят някои грешки занапред !
199
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До генерал смърт. Пак ли си тук бе, неrpaмотник? От вчера нито грам не си напреднал с правописа.
198
4
 
10
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 5 месеца
На тея тъпани войни им дай. Хората пари и икономика правят. Тази територия за какво им е? Пак ще си карат Ладите.
197
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма нужда Шоугу да го казва това. Всеки с повече от два грама мозък е наясно, че този "десант" е уникална глупост и освен до колосални загуби не може да доведе до никакви значими или смислени резултати. Абсолютно безсмислена операция!
196
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Мразим РуснятаНас нормалните хора ни боли к.. ра какво мрази някакъв н е у д чник с неправилна резба от г етото Обеля. По принцип.