Британска оценка: Тежки загуби и за Русия, и за Украйна от контраофанзивата

Руските загуби са на най-високото си равнище от разгара на битката за Бахмут
18 юни 2023 17:52, Красимир Ангелов
304
Британска оценка: Тежки загуби и за Русия, и за Украйна от контраофанзивата
Снимка: БГНЕС

Силите на Русия и Украйна дават голям брой жертви в началните етапи на започналото по-рано този месец контранастъпление на Киев срещу руските войски, заявиха британски официални представители, цитирани от Асошиейтед прес.

Руските загуби са на може би най-високото си равнище от разгара на битката за Бахмут през март, се казва в британската оценка.

Според британското разузнаване най-ожесточените боеве се водят в югоизточната Запорожка област, около Бахмут и в Донецка област.

Макар и в публикуваната сводка да се посочва, че Украйна е преминала в настъпление в тези райони и е „напреднала леко“, в нея се отбелязва, че руските войски провеждат „сравнително ефективни отбранителни операции“ в Южна Украйна, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
0
 
9
 
! Отговори
Ми как преди 10 месеца
Как може в света на неограничената инф. да пишеш подобни статии. Реално украинските войски от 15 дена се борят да достигнат предните окопи на първа отбранителна линия, при това понасяйки огромни жертви. Даже и в Туитър вече ги споделят, щото Гугъл не позволява подобна информация. А нашите уж медии приравняват загубите, че ако е било така украинците до сега да са превзели поне 3 от шестте отбранителни линии. Нещата много яко миришат на наакано обаче някой си мисли, че с парфюм ще го оправи.
253
2
 
7
 
! Отговори
Кенеди каза: преди 10 месеца
7:1 - 7 войници на ВСУ за един руски войник преди опита за контранастъпление. При атака се дават повече жертви от атакуващия. Руснаците твърдят, че в последните 2 седмици съотношението е 10:1 . Звучи правдободно с оглед изказванията откъм Атлантика и изтеклите доклади на САЩ
252
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Джони Инглиш ли даде информацията
251
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Перачница за пари е това! Млатят се горе долу на едно място по селата!
250
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Крачка напред,две назад! Това е истината и за едните и за другите! Мелят ли мелят!
249
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В най-скоро време изпращаме всякаква военна техника на братята украинци Браво на Тагарев А Радев умира от мъка
248
3
 
4
 
! Отговори
не може да бъде! преди 10 месеца
В момента британското разузнаване е изключително ефективно.точно и прецизно.И един случай който се цитираше от неназовани източници говори за това .Британски агент ипратен на важна мисия изчезнал без следа !И от разузнаването се задействали и човекът бил открит само след 72ч. -заключил се в тоалетнатата на разузнавателните служби !?
247
7
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 10 месеца
Зеленски има готово оправдание за неуспеха на "голямото контранастъпление" : Вие (т.н. НАТО) не ни дадохте самолети. Наесен ще им дадат и самолети и когато и тогава не успеят нищо на спечелят, тогава какво ще поиска Зеленски. Атомно оръжие?
246
9
 
13
 
! Отговори
Нищо ново преди 10 месеца
Украинските загуби са десет пъти по-големи от руските, но това евроатлантическите медии естествено няма как да го кажат. А британските пък - съвсем.
245
1
 
6
 
! Отговори
Дайли Майли преди 10 месеца
...Или както сме свикнали у нас в Британистан да казваме хайли-лайкли загуби и за двете страни е имало. Щом са се сражавали би трябвало да имат някакви загуби.... Подробности трудно се виждат дори и от най високата кула на Бъкингамския дворец.
244
0
 
9
 
! Отговори
Мдаа преди 10 месеца
Ореховская мясорубка: из 120 солдат ВСУ осталось 3!Российские военные медики в свой профессиональный праздник спасли пленного командира ВСУСвоих солдат командование бросило на убой в районе Орехова без поддержки техники. Из подразделения в 120 человек осталось в живых 3 (!), раненому командиру взвода была оказана срочная медицинская помощь.
243
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма как отбраняващ се в окопи, блиндажи, с минни полета отпред, с авиация и артилерия да понася същите жертви като атакуващ без въздушна подкрепа. Саксите пак дезинформират, но това им е целта.
242
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хахахаааа! Британска оценка? Къде са им прехвалените английски танкове? Май не искат да повторят резила на Леопардите, които горят като факли и имат един пръст броня на горната част на купулота! Това се дупчи с 82 мм мина, бе! Алигаторите ги правят на салата!
241
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Един от тези дни САЩ могат да разочароват всички, защото на практика не могат да изплатят дълговете си. Брутният вътрешен продукт, който произвежда, е по-малък от дълговете, които натрупва [и] каквото и да спечели страната, няма да е достатъчно, за да плати дълговете си. Междувременно САЩ продължават да вземат заеми по целия свят и плащат чрез натрупване на вътрешен дълг. Така че в крайна сметка ще дойде време, когато ще има толкова много дългове, че ще стане невъзможно да се изпълняват задължения. И тогава [американската икономика] ще се срине
240
9
 
6
 
! Отговори
Ехаа преди 10 месеца
Явно, че мисълта причинява много болка на русофобите. Съчувствам Ви. Лек ден
239
13
 
5
 
! Отговори
Перко Наумов преди 10 месеца
За три дни рашките превзеха Украйна.За половину година превземаха Бахмут.Страшна сила
238
17
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Хахаааа, кpичитe ли, руски пpaceтa? :)))))))))))))))))))
237
7
 
13
 
! Отговори
Дзивко преди 10 месеца
Руснаците имат към 15км широка отбранителна линия, пускат малко врага напред да се открие ли го заливат с огън, Украйна май батиса повечето западни машини и се мъчи да оправи съветските..., абе работата отива на провал
236
4
 
10
 
! Отговори
Баба чичолина преди 10 месеца
Ако и ухажорите ми ме ухажваха,както ураинците атакуват още щях да съм монахиня.
235
8
 
1
 
! Отговори
Ехаа преди 10 месеца
До Много руски ***, поне е на краварски от третия пол