Британска оценка: Тежки загуби и за Русия, и за Украйна от контраофанзивата

Руските загуби са на най-високото си равнище от разгара на битката за Бахмут
18 юни 2023 17:52, Красимир Ангелов
304
Британска оценка: Тежки загуби и за Русия, и за Украйна от контраофанзивата
Снимка: БГНЕС

Силите на Русия и Украйна дават голям брой жертви в началните етапи на започналото по-рано този месец контранастъпление на Киев срещу руските войски, заявиха британски официални представители, цитирани от Асошиейтед прес.

Руските загуби са на може би най-високото си равнище от разгара на битката за Бахмут през март, се казва в британската оценка.

Според британското разузнаване най-ожесточените боеве се водят в югоизточната Запорожка област, около Бахмут и в Донецка област.

Макар и в публикуваната сводка да се посочва, че Украйна е преминала в настъпление в тези райони и е „напреднала леко“, в нея се отбелязва, че руските войски провеждат „сравнително ефективни отбранителни операции“ в Южна Украйна, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хората по форумите разправят че поляците не били наемници или добро волци ами редовна войска. Не знам дали е верно но ако е така някак си не е честно елемент на лъжа.
193
3
 
4
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Най-ценният ресурс са хората, а не природните ресурси, алкашите и тези които ядат прилепи и вкичко останало, което се движи.
192
6
 
14
 
! Отговори
НИКАКВИ ПОМОЩИ преди 10 месеца
ЗА УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ ИЗГОРИЛИ ЖИВИ ХОРАТА В ОДЕСА И ЗАСИПАЛИ С АРТИЛЕРИЙСКИ СНАРЯДИ ПЛОЩАДА В ДОНЕЦК, КОГАТО БЕ ПЪЛЕН С ДЕЦА И ЖЕНИ
191
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мрръсни британци и американци дано сте проклети и в адски мъки да умррете. Вие подпалихте тази братоубийствена война но дано ви се върне.
190
2
 
11
 
! Отговори
до 193 преди 10 месеца
Яж си доларите когато нямаш ресурси....В Брикс е над 2/3 от населението на Земята и толкова от ресурсите и..не ли смешно най ценните ресурси не се намират в Великия Запад...
189
1
 
8
 
! Отговори
до 203 преди 10 месеца
Абе същото е като по времето на Сталин...ако се опитат да се върнат фашагите от Киев ще ги бият до смърт по добре да атакуват че може би ще бъдат ранени и пратени в тила или руснаците ще ги пленят....напред поне има. шанс за оцеляване
188
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След контраофанзивата Бандерия ка...***....вече няма да има пушечно месо...единствено останаха ония дето си слагат знаменца в профилите си и все лаят слава Украине....да видим става ши войници от тях
187
1
 
3
 
! Отговори
Баба чичолина преди 10 месеца
Млада и неопитна оценка.Само от рева на мечката вече са уплашени
186
1
 
3
 
! Отговори
Нещастници преди 10 месеца
Нещастнищи и от двете страни.
185
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украинците започват да се осъзнават. Често предпочитат да се предадат в плен пред това да загубят живота си.
184
5
 
5
 
! Отговори
На финала преди 10 месеца
На края в тази война ще се бият на бойното поле руснаците, а в космоса Пентагона. Лесно може да се предположи кой ще победи...
183
4
 
1
 
! Отговори
Статистик преди 10 месеца
Никой не е деморализиран, стига пропаганда. Като стрелят по теб и знаеш, че утре вече може да си убит и семейството ти да трябва да живее без теб ще се биеш като лъв. Престането да повтаряте *** твърдения.
182
2
 
7
 
! Отговори
Чудничка преди 10 месеца
Ситуацийка за наглосаксите: омразните славяни се унищожават взаимно!
181
3
 
11
 
! Отговори
Хм преди 10 месеца
Математика за третокласници :Украйна има в момента 30 млн. жителиРусия има 150 млн. жителиАко двете дават еднакъв брой жертви кой ще победи в този конфликт ?Западът колкото и оръжия да изпрати без жива сила няма как да постигне победа , а само малоyмни поляци и прибалтийци които са един файтон хора като че ли имат желание да стават пушечно месо !
180
3
 
16
 
! Отговори
И реалната оценка преди 10 месеца
"Мащабното" контранастъпление на нацистите...запецна. След Пировото превземане на 5 /6 селца пред първата линия на руската отбрана, Укро Вермахта изостава от предвиденото със стотици километри...А още не е достигнал втората и третата линия на отбраната ! И дали ще...
179
21
 
3
 
! Отговори
Предвиждане преди 10 месеца
Руснаците ще дадат фронта. Деморализирани са. След това идва ефекта на доминито
178
2
 
10
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
"ЕЦБ в против блокирани руски активи да бъдат използвани за подпомагане на Украйна съобщава Блумбърг в свой анализ.Това би довело да масирано изтегляне на авоари от страна на други държави и чувствителни отслабване на еврото като резервна валута , което може да доведе до тежки последици за еврозоната"
177
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бюджета на ЕС за 2025-2027 е на червено заради похарчените пари за Украйна и Европейската комисия поиска от страните да се увеличат вноските. А немците казаха - ние нямаме, няма от къде, германската икономика е в рецесия.
176
11
 
5
 
! Отговори
Бъгнал се бот преди 10 месеца
Давай Владимир доларите ще станат най-голямата територия и природни богатства Русия е измислена държава ще се топлят на дърва и си скапаха сами икономиката но ще стане на ядрена пустиня и танковете им горят ще станат на тоалетна хартия БРИКС като заиграят Булавите се напълни с араби и третополови с половината природни богатства на света ще се разпадне на многополюсен време е да ги почва наркоманът Възраждане ще спечели ще ни вкара във война Китай без аналог в света!
175
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
През последната година и половина Европейският съюз е похарчил 646 милиарда евро, за да избегне паниката на пазарите и да компенсира основните потребители за покупки на енергия на рекордни цени. На тази сума аналитичната агенция "Брьогел" оценява намесите. Само за сравнение: целия военен бюджет на Русия е 65-70 милиарда долара, тоест приблизително десет пъти по-малко, отколкото вече е изхвърлил ЕС, само за да поддържа икономиката си на повърхността.