Британска оценка: Тежки загуби и за Русия, и за Украйна от контраофанзивата

Руските загуби са на най-високото си равнище от разгара на битката за Бахмут
18 юни 2023 17:52, Красимир Ангелов
304
Британска оценка: Тежки загуби и за Русия, и за Украйна от контраофанзивата
Снимка: БГНЕС

Силите на Русия и Украйна дават голям брой жертви в началните етапи на започналото по-рано този месец контранастъпление на Киев срещу руските войски, заявиха британски официални представители, цитирани от Асошиейтед прес.

Руските загуби са на може би най-високото си равнище от разгара на битката за Бахмут през март, се казва в британската оценка.

Според британското разузнаване най-ожесточените боеве се водят в югоизточната Запорожка област, около Бахмут и в Донецка област.

Макар и в публикуваната сводка да се посочва, че Украйна е преминала в настъпление в тези райони и е „напреднала леко“, в нея се отбелязва, че руските войски провеждат „сравнително ефективни отбранителни операции“ в Южна Украйна, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Времето работи за Русия, а това е най-страшното за запада. Защото те разчитаха, че като наливат пари и оръжия в Украйна конфликта ще се проточи много дълго, те са богати и могат да си го позволят, а Русия няма да издържи. Оказа се, че Русия издържа, а те вече не издържат.
173
1
 
3
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
То смешното е че това не е сирене или салам които не могат да бъдат проследени.Амвриканските и другите технологични компании са напълно наясно и виждат в реално време къде отиват продуктите им.
172
6
 
15
 
! Отговори
Шефрет преди 10 месеца
Ско им трябват чипове Китай ще им даде колкото и каквито си поискат,но на Наркомана няма кой да му даде будали да ги трепят.
171
3
 
16
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
Може да сте сигурни че продажбите на Епъл , Гугъл и сие са нараснали в пъти в Казахстан , Узбекистан и околните държави. Босовете се правят на умрели лисици хаха.При положение че във всеки голям магазин за електроника може да си купиш последния модел Айфон дали им трябват чипове от перални ?!!Малоумната запасна пропаганда е толкова жалка и обидна за всеки здравомислещ човек !
170
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"До абе ти ако верваш на роснаците - вече пет пъти са унищожили цялата техника на НАТО" ............, а ако вярвахме на теб, щяхме да сме още в 3-ти клас!
169
6
 
24
 
! Отговори
Mda преди 10 месеца
Западната преса постепенно подготвя аудиторията за краха на Украйна. Дори жертвите от двете страни да са съпоставими , Русия разполага с 5 пъти повече население и на практика досега не е правила мобилизация.На фронта са наемни войници , частни милиции и доброволци. В руските градове животът тече както преди войната , магазините са пълни със западни стоки явно от паралелен внос , дори KFC си работят както обичайно за потрес на умнокрасивите хаха
168
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да добре само дето руснаците имат превъзходство и в авиацията и в артилерията,както се оказа и танковете на украинците не им вършат работа,а руснаците съвсем умишлено да да и в отбрана ,така атакуващия дава повече загуби,.Само някой,който нищо не разбира от военни действия може да повярва на такива твърдения,че видиш ли загубите са едновременно тежки и за двете страни.Да не говорим,че руснаците с авиация бият и в тила
167
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За какво умират руснаците , някой да е нападнал на Рашка ? Кремльовските бандити не знаят как да спрят това безумие. Искам да кажа на тези които броят украинските жертви и изпадат в екстаз - ЗАСРАМЕТЕ СЕ !
166
3
 
4
 
! Отговори
Mda преди 10 месеца
Той каза, че руснаците са понесли между 400 и 500 жертви в боевете около Бахмут, а сега все още има между 200 и 300."Но не само руснаците имат големи загуби, ние също имаме такива."
165
2
 
5
 
! Отговори
Mda преди 10 месеца
Осачук казва, че целта на контраофанзивата не е да се завладява село след село, селище след селище в сражения, които са тежки и дават много жертви. Вместо това той казва, че целта е да се обкръжат руските войски, така че те да се изтеглят на големи площи от страх да не бъдат обкръжени. "Но аз съм голям реалист, виждам пред какво сме изправени. Има руски дивизии, които също са добре обучени и оборудвани. Имат модерни танкове Т-90, а не музейни експонати от Червения площад."
164
2
 
7
 
! Отговори
Mda преди 10 месеца
Позовавайки се на големите очаквания на Запад за контранастъпление, подполковникът предупреждава за опасността да станат жертва на собствения си успех. "Никой на Запад не е очаквал, че украинците биха могли да се противопоставят толкова успешно на руската нахлуваща армия. Но ние не сме звездните воини от филмите, които могат да изгонят окупаторите със свръхсила".Едва към зимата ще бъде възможно да се анализира успехът на контранастъплението, според офицера.
163
8
 
2
 
! Отговори
Mda преди 10 месеца
Украинската контраофанзива срещу руските окупатори започна и Западът има големи очаквания. Украински офицер на фронта предупреждава обаче да не се надяваме на скорошен край на войната след настъплението.Подполковник Сергий Осачук е с батальона си, разположен на фронта в Донбас. Контраофанзивата не бива да се свързва с очаквания за край на войната, заявява в интервю за RND. "Дотогава има да се извърви още дълъг път."
162
5
 
12
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
няма ли да кажете колко бойна техника и жива сила са унищожили днес руснаците с бойните хеликоптери КА 52 Алигатор...леопардите на скрап!
161
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не плачи дете баща ти е невинен.
160
2
 
8
 
! Отговори
горките хорица преди 10 месеца
Едните ги демократизират и милитаризират. Другите ги де милитаризират и денацифицират. Дано и нас не ни натакиват и денатаковат.
159
8
 
21
 
! Отговори
БАНко преди 10 месеца
САЩ И СКАПАНАТА ЕВРОПА ДОЧАКАХА ЮРУША НА ОСТАТЪЧНА УКРАЙНА !!! НАЙ ПОДГОТВЕНИ СЕ ОКАЗАХА РУСИЯ И ОСВОБОДЕНИТЕ ХЕРСОН ,ЗАПОРОЖКА ,ЛУГАНСКА, ДОНЕЦКА ОБЛАСТИ !!! ЗЕЛЬОВЦИ СА НАПРЕДНАЛИ КОЛКОТО ОТ ПАРЛАМЕНТА ДО РЕКТОРАТА !!!
158
4
 
22
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
В същата статия същото това британско "разузнаване" заявява, че руските въртолети самного ефективни срещу немските леопарди... И че вероятно ожанзивата ще се отложи за есента... Освен ако Киев не седне преди това да преговаря с Москва за мир...
157
12
 
10
 
! Отговори
Мълчат като темерути преди 10 месеца
Вчера Путин буквално им каза на световния икономически форум, че Русия ще използва ядрено оръжие, и не приема предложението на САЩ за договор за съкращаване на тактическите оръжия с които Русия превузхожда многократно запада (използва "на хрен", интересно как са го превели). Обикновено като някой журналист каже такова нещо започват да реват като заклани, а сега - пълно мълчание, все едно Путин нищо не е казвал.
156
7
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 10 месеца
Щом англичаните(добре ги познаваме) пишат, че загубите са приблизително равни, то значи съотношението е поне 2:1 в полза на Русия. Навярно и доста повече.
155
6
 
22
 
! Отговори
взвд преди 10 месеца
загубите са 10 към 1 10 украинци убити към 1 руснак това е положението жур на ля та пак лъжат