Британска оценка: Тежки загуби и за Русия, и за Украйна от контраофанзивата

Руските загуби са на най-високото си равнище от разгара на битката за Бахмут
18 юни 2023 17:52, Красимир Ангелов
304
Британска оценка: Тежки загуби и за Русия, и за Украйна от контраофанзивата
Снимка: БГНЕС

Силите на Русия и Украйна дават голям брой жертви в началните етапи на започналото по-рано този месец контранастъпление на Киев срещу руските войски, заявиха британски официални представители, цитирани от Асошиейтед прес.

Руските загуби са на може би най-високото си равнище от разгара на битката за Бахмут през март, се казва в британската оценка.

Според британското разузнаване най-ожесточените боеве се водят в югоизточната Запорожка област, около Бахмут и в Донецка област.

Макар и в публикуваната сводка да се посочва, че Украйна е преминала в настъпление в тези райони и е „напреднала леко“, в нея се отбелязва, че руските войски провеждат „сравнително ефективни отбранителни операции“ в Южна Украйна, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
1
 
13
 
! Отговори
Ами че това е ... преди 10 месеца
... една Брилянтна идея . Ако искам да прочета за руските победи или загуби , трябва да търся информация в британски или украйнски медии ... А ако искам да прочета за успехите на украинската контраофанзива или за загубите на жива сила и техника , сигурно трябва да търся информация в руските медии ..... И винаги ще имам истинска , правдива информация за обстановката на руско-украинския фронт....... как не съм се сетил до сега ?
233
5
 
9
 
! Отговори
по британска оценка преди 10 месеца
Според хайли-лайклитата Русия я няма от 200 години насам! :):) Само че, желаното не е действително!
232
4
 
27
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 10 месеца
Дотук руските загуби са десет пъти по-малки от тези укрите, но е нормално британците да лъжат по въпроса - все пак, наред със Фашингтон са основни спонсори на укро-нац.истите. Така че е разбираемо, че захаросват статистката - все пак се опитват да убедят всички, че спонсорираните от тях главорези (укрите са просто последните в много дълъг списък) се борят за "свобода" и "демокрация" и изобщо не извършват военни престъпления.
231
13
 
5
 
! Отговори
Много руски трол преди 10 месеца
Много нещо! Работа нямате ли възрожденци?
230
3
 
10
 
! Отговори
Кос преди 10 месеца
До Груз 200 E, и ? Пригожин също каза, укрите и наемната гмеж за Артемвоск са над 50000..това смята ли се ?
229
0
 
2
 
! Отговори
бгн разузнаклюкар преди 10 месеца
драсканиците са неверни и не са меродавни . през три дни неверности за да се оризили някой в конфликта . забрави се и причината . боли ме .
228
4
 
15
 
! Отговори
Моцарт преди 10 месеца
Така наречената украинска контраофанзивва не е достигнала още до първата отбранителна линия на руската армия, а те са 3 и жертвите са колосални. Вярно е, че от време на време превземат по някое село, но след това руснаците ги отблъскват до начални позиции.
227
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 260 Явно не знаеш за какво иде реч. Янките предизвикаха войната да отслабят РФ военно и икономически, и да я пречупят. Само, че руската армия стои непокътната, а с ограничен контингет резервисти, наемници и чеченци, и със съветски оръжия бавно, но сигурно се утилизира украинската армия. И като свърши, няма да има кой да пази Одеса и Харков. А Русия вече се върна в първите 10 страни по БВП в света. Опа!
226
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябва да нинкажат, че нещата са зле за Украйна, но не може без "балансиращ фактор", затова нинказват първо, че Русия също имала огромни загуби.
225
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трудно ще се получи напредък в контраофанзивата. Руснаците здраво са се окопали. Трудно ще се получи и напредък на окупаторите. Те знаят това и се надяват да дългогодишна война, стабилизация, терористични нападения и постепенно отслабване на западната инвестиция във войната.
224
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Груз 200И? Руснаците в градски бой не пускат резервисти и редовна армия, а наемници и затворници, Ако на полето съотношението на загубите е 8 укри за един руснак, То в градски бой е 3 укри за 1 руснак. Артьомовск/Бахмуд/. Онзи ден при една от безумните атаки на укрите. 3700 убити укри, срещу 70 руснака. При Фолклендската криза англичаните пуснаха НЕПАЛСКИ гурки срещу аржентинчетата.
223
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Алекс 239Само да те светна, че СССР ръковеден от УКРАИНЕЦА Брежнев нападна Афганстан. Не Руската федерация. И да те светна, че преди 2 години САЩ избягаха от Афганистан"по бели ***". Зарязаха си в ПЪЛНА ИЗПРАВНОСТ всичките вертолети Блек хоук, хамърите и оборудването за нощно виждане. Съветите поне си тръгнаха на собствен ход с оцелялата военна техника, а не избяга позорно.
222
4
 
4
 
! Отговори
Груз 200 преди 10 месеца
Пригожин призна само неговите загуби са 20 000 хиляди
221
2
 
10
 
! Отговори
Тагарев съм преди 10 месеца
Гледах среща на новият руски дрон Привет 82 с френски колесни танкове в запорожието... Лошо ми е отивам за аналгин.
220
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руските морски пехотинци заловиха 35 зомби нацита. По време на боевете на Времевския участък - източната част на Запорожкия фронт - Приморската морска пехота плени 35 зомбита, съобщават военни кореспонденти. Продължават тежките боеве на Времевския участък на границата на Запорожкия фронт и Донецката народна република. Руските войски контраатакуват.
219
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В нета се появиха много снимки на изоставена и унищожена украинска бронетехника в село Пятихатки, Запорожка област. Самото село в момента е в сивата зона - украинските войски, които влизат в селото, биват обстрелвани с артилерия.
218
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Репортаж от другата страна, описващ подробно настроението на екипажите на немските Леопарди. "... брат ми се обади, танкист на Леопард. Опитваме се, казва той, да повредим танковете. Пясък сипваме във филтъра, движим се назад за да попаднем на мина и т.н. Артилерия, град, ланцети, дронове. Като видят леопард - стрелят и унищожават. С гаранция. Т-62, Т-80 може и да не го пипнат, но на леопард няма шанс. Затова момчетата не искат да ги карат. На леопард си като атентатор самоубиец без опции. Изглежда, че на московчаните за леопардите плащат луди пари, в тях да бият и унищожат."
217
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нов рекорд: 40 украински военни се предадоха за ден. Най-масовият случай е регистриран в запорожското направление, където загубите на фашистка rMeж са стотици зомби нацита. Експертите са сигурни, че в украинската армия се наблюдава морален упадък, свързан с големи загуби и слаб старт на контранастъплението.
216
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Швеция отстъпи пред НАТО. Преди това Стокхолм укриваше бунтовниците от ПКК, които Ердоган смяташе за основната си заплаха. Този момент за дълго време спря Анкара да подкрепи влизането на Швеция в Алианса. Сега шведите се съгласиха да се откажат от своите демократични ценности и за първи път осъдиха ПКК като терористична партия. "Имаме обща цел с Турция, която е борбата срещу тероризма", каза шведският външен министър Тобиас Билстрьом с надеждата, че Турция ще одобри шведската молба на страната за членство в НАТО. Какво ли не правиш в името на американските военни бази на своята територия.
215
1
 
3
 
! Отговори
До пуйката на Холмс преди 10 месеца
Само, че по времето на Петър велики не е имало ядрени оръжия...