Украйна си върна още територии, плени много руски войници

Руските войски масово се предават, съобщи Киев
13 сеп 2022 08:19, Елка Василева
468
Украйна си върна още територии, плени много руски войници
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските войски вчера разшириха превзетата от тях територия, като на места стигнаха до североизточната граница на страната и заявиха, че са пленили множество руски войници в рамките на светкавичното си настъпление, което принуди Москва бързо да изтегли силите си, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Говорител на украинското военно разузнаване заяви, че руските войски масово се предават, тъй като "разбират безнадеждността на положението си". Съветник на украинския президент заяви, че военнопленниците са толкова много, че започват да свършват местата, където могат да бъдат настанени.

Украинските военни заявиха, че за 24 часа са освободили повече от 20 населени места. Според британското министерство на отбраната през последните дни силите на Киев са завзели територия, която е поне два пъти по-голяма от тази на Лондон.

След месеци на слабо забележим напредък новата динамика повдигна украинския морал и провокира в Русия редки публични критики към войната на президента Владимир Путин, отбелязва АП.

"В някои райони на фронта нашите защитници достигнаха държавната граница с Руската федерация", заяви Олег Синегубов, губернатор на Харковска област. Руското министерство на отбраната призна за неуспеха, като през уикенда заяви, че войските му ще бъдат изтеглени от два района в тази област, за да се прегрупират в източната Донецка област.

Във вечерното си обръщение към нацията украинският президент Володимир Зеленски заяви, че от началото на септември силите му са освободили повече от 6000 квадратни километра в източната и южната част на страната.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писането на ГЛУПОСТИ продължава. Дори Украинските медии и Телеграм канали са по обрани и не са във възторг защото тази контраофанзива е с цената на чудовищни жертви.
77
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най важното за нас е че цената на газа и нефта в Европа пада
76
11
 
7
 
! Отговори
До 73 преди 2 години
САЩ не разрешават на Укрия да нападне Русия ( Крим го смятат украински) кото знаят, че няма да останат две техли една върху друга там..затова им дават само защитно оръжие и трябва да одобряват целите преди тва!
75
10
 
22
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Русофилите трябва ясно да разберат, че защитавайки фашистка Русия поемат лична отговорност за престъпленията извършвани от Путин и армията му в Украйна. Подкpeпяйки Путин, те подкрепят yбийството на ykpaински деца и тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкpeпяйки Русия, те подкрепят държава агресор и терорист, чияmо армия върши геноцид и военни престъпления! Оm mях зависи дали ще сmанат съyчасmници на агресори и yбийци!
74
5
 
16
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
"Руското министерство на отбраната призна за неуспеха, като през уикенда заяви, че войските му ще бъдат изтеглени от два района в тази област, за да се прегрупират в източната Донецка област." Скоро и Донецка област ще бъде под украински контрол! Защо ли? Ами защото това което разправят руснаците (за прегрупирането) е лъжа.Руските войници просто бягат панически.За какво "прегрупиране" може да се говори, след като захвърлят оръжията си и дори униформите си???
73
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 78само да си помисли за ядрен удар и Пу.тлер вече е мъртъв.
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бъде мир, спрете войната!
71
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин обаче смени тактиката, от вчера започнаха удари по критична цивилна инфраструктура! Идва тежка студена и тъмна зима..
70
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намирисва ми на тактически ядрен удар по Киев!
69
4
 
8
 
! Отговори
Путя стратега преди 2 години
Ако не знаеш какво правиш - и противникът не знае.
68
14
 
2
 
! Отговори
Рамзан преди 2 години
Дон, пътуваме за Донбанс и Харков. Отиваме да режеем укро глави, Дон. Колко укро булки сме разплакали, Дон. Красиви са в черно, ревящи над ковчезите на миналите през ятаганите ни, Дон. Винаги верни на Руската Империя и на Цар Владимир Великий, Дон. Победа будет за нами, Дон! Ахмад сила, Дон! Слава России, Дон!
67
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма да остави тая работа така, бъдете сигурни! Впрочем критиките в Москва към Путин са, че е прекалено мек с украинците.
66
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Русия продължава да разрушава енергийната структора на Украйна ще бъдат унищожени 2 руски атомни централи и 1 Керченски мост. Това беше украинското послание от ракетната атака по 8 руски града от вчера
65
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значение има, пак ще ги загубят, тези територии са завинаги загубени, а и сега ще си изпросят цялата военна мощ да тръгне отново към Киев където се крие хунтата и да го изравни, а го пазеха заради историческата му важност.
64
6
 
14
 
! Отговори
Копейки, плащат ли? преди 2 години
Има ли още хонорарчета за кебапчета и бира? Поне като не върви войната, да върви пропагандата. Лошото е, че също като главния си работодател губите и досег с реалността, и задръжки, щом пак започнахте да плямпате как войната щяла да се реши с "тактически ядрен удар". Зле сте, но това беше очаквано. А каква скръб ви предстои тепърва...
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как сте ми омръзнали всички диванни стратези !
62
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Володимир Зеленски заяви, че от началото на септември силите му са освободили повече от 6000 квадратни километра"_______ Вчера сутринта обясняваха че били 1000, на обяд 2000, света 3000, а тази сутрин 6000 ахахах. Май зеления е пропуснал дозата и направо е заровил глава в чувала с коката.
61
18
 
8
 
! Отговори
Много жертви преди 2 години
Русомразите празнуват! Празнуват че Укритие са мобилизирали около 30,000 мъже, обучени навън за тази контраатака. Около 7,000 са жертвите им в Херсонско и Харковско направление. Това е над 20 процента жертви. Заслужава ли си да освободиш 3,000 кв.км от общо 125,000 кв.км и от 30,000 да дадеш 7,000 жертви??
60
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от тази контраофанзива на ЗАебенски, за да бъдат отчетени в Рамщайн успехи и да иска още и още доставки на оръжия и пари, загубите му са колосални, ВСУ кщоро ще остане на 15-20 процента и ще разчита на легионерите и като бройка на мобилизирните, които са принудени, защото жените и децата им са в Европа
59
6
 
6
 
! Отговори
пустиняк преди 2 години
Чета тази новина и после чета този титан на мисълта Николай Марков, "експерт по национална сигурност", който казва че рашняците даже нямали изпратена армия там и всички били само доброволци и даже не били започнали още. Та се чудя ние ли живеем сред тях или те живеят сред нас.