САЩ конфискуваха самолета на президента на Венецуела Мадуро

Машината била изнесена незаконно от Съединените щати
3 сеп 2024 08:57, Елка Василева
66
САЩ конфискуваха самолета на президента на Венецуела Мадуро
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ обявиха, че са конфискували самолета на венецуелския президент Николас Мадуро поради нарушения на наложените от Вашингтон санкции, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Самолетът Дасо Фалкън 900 ЕХ "е бил изнесен незаконно от САЩ и използван в полза на Мадуро и на негови представители", се казва в изявление на американското Министерство на правосъдието. В него се уточнява, че машината е била конфискувана в Доминиканската република и транспортирана до Флорида.

Смята се, че самолетът е бил закупен за 13 милиона долара чрез офшорна компания, подчертава министърът на правосъдието Мерик Гарланд.

Конфискуването на самолета беше извършено на фона на нарастващ натиск върху Мадуро у дома и в чужбина заради оспорваните избори на 28 юли, които той твърди, че е спечелил. Опозицията твърди, че нейният кандидат е спечелил с голямо мнозинство.

Мадуро, неговите помощници и венецуелският петролен сектор са обект на тежки санкции от страна на САЩ и случващото се около изборите повдига възможността да бъдат наложени и други мерки, отбелязва Ройтерс.

Засега няма коментар от венецуелските власти.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от САЩ
Тръмп заяви, че е имал "пълното право" да се намеси в изборите през 2020 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Сащ са терористи бандеровци и е необходимо цялостно заличаване на сащ. Русия и Китай и Корея ще го сторят зада има спокоиствие
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
как ще се Мандуросва нагоре-надолу сега човечеца?
53
1
 
4
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 седмица
Още едно доказателство ,че САЩ са империя на злото !!! Кой ги е упълномощил да конфискуват ?!?? За това им горят знамето по цял свят !!! За това света се е надигнал срещу своеволията на Америка !!! Идва и края !!!
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичко може да се очаква от САЩ империята на злото
51
0
 
9
 
! Отговори
Нане Вуте преди 1 седмица
Напълно нормално за световният крадец Номер 1 !!!!!
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И аз искам скромно да конфискувам така някое самолетче! Ще ми дойде добре.
49
3
 
16
 
! Отговори
A1 преди 1 седмица
Щом не иска да продава евтин петрол на американците му взимат самолета!Така действат в най-великата в кавички демокрация в света!
48
15
 
8
 
! Отговори
321 преди 1 седмица
Сега да обясня на родните копейки. Уго Чавес и след него Мадуро дойдоха на власт със същите лозунги, които ви припява Костя (вън западняците, национализация на природните ресурси и тн.). Сега средната заплата във Венецуела е няколко долара (не пиша точно колко, защото, ако вчера е била 8 днес вече е 6 долара.). Венецуела е страната с най големите доказани находища на нефт. Една заплата стига за една *** яйца и едно пиле, ако въобще ги намериш по магазините. Това ли искаме за България ?
47
2
 
8
 
! Отговори
Законно е преди 1 седмица
Съгласно Закона на джунглата.
46
4
 
15
 
! Отговори
Няма лабаво преди 1 седмица
Велика държава са САЩ. Велики са и управляващите ги и.д.ио.ти. Сбирщина копел.да.ци от сметта на света. Най-велика е печатницата им на президенти.
45
4
 
12
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 седмица
Забравиха американците,когато се молеха на Мадуро,но той ги отряза бързо,като им каза,че иска да го признаят за президент на Венецуела и те бързо си обраха крушите.
44
4
 
22
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 седмица
До#35. Преди войната в Украйна,Турция се натискаше да я приемат в ЕС. Сега Ер Доган видя какъв е ЕС и се радва,че не са го приели и като хитър политик подаде документи за приемане в БРИКС,защото бързо разбра,че всички държави се надпреварват да влезнат в тази организация,а не в ЕС. Само нашите продажни политици още се натискат да влезнат в Шенген. Да сте чули за друга държава??? ЕС е в колапс.
43
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Американска наглост..
42
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Добре де, в това че комунизмът трябва да се изкорени няма спор. Но не мога да разбера как така навсякъде където американците искат да изнасят демокрация, да правят цветни революции и да събарят разни диктатори.....има нефт и природни ресурси ??? Някаква случайност ли е това или съвпадение ???
41
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Значи венецуелците са умрели от глад, а великия червен вожд си купува самолет с всички екстри за 13 млн. долара?
40
2
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
Цените на петрола скачат. Да не подменят някоя част!
39
5
 
16
 
! Отговори
Петър преди 1 седмица
Ще си купи Рудки или Китайски ,ФАЩ са се Ш и ба т.ФАЩ от яд че Венезуела дава на Русия и Китай да разработват петролните си залежи ,пикаят кръв,.На ФАЩ не тпябва да се дава природни ресурси да видят без ресурси какво ще направят буахахаха
38
3
 
16
 
! Отговори
бай Гошо преди 1 седмица
да де, ама сега чакаме да видим какво хамеркнанско ще бъде конфискувано във Венецуела....На теа Мадуро много-много не им цепи басма...
37
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колкото и да краде САЩ / САМО ЧЕ САЩ ДАВА и Продукти / . Никой не може да над краде Русия . Ламята / така и казваха на СССР икономиката/ . Целия източен блок работеше за СССР ,а тя ракети, ракети ,военни самолети и подготовка да затрие капитализма.
36
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е нали комунизъма е много велик, защо Мадуро не си направи венецуелски самолет, а си купува такъв от гнилия капитализъм? Защо не си купи от Куба, КНДР или руски Сухой? Защо бе Мадуро, защо ти е гадния американски самолет?