След санкциите за Русия Байдън обяви нова военна помощ за Украйна

Независимият народ на Украйна ще надделее, заяви той
24 авг 2024 07:50, Нели Христова
61
След санкциите за Русия Байдън обяви нова военна помощ за Украйна
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря с украинския си колега Володимир Зеленски и обяви, че Вашингтон ще предостави нова военна помощ за Киев, съобщи Белият дом.

"Горд съм, че днес ще обявим нов пакет военна помощ за Украйна", каза Байдън в изявление, без да уточнява стойността на помощта в долари. "Пакетът включва ракети за противовъздушна отбрана за защита на критичната инфраструктура на Украйна; оборудване за борба с дронове и противобронирани ракети за защита срещу развиващите се тактики на Русия на бойното поле; и боеприпаси за войниците на първа линия, както и мобилните ракетни системи, които ги защитават", изброи президентът.

"Русия няма да надделее в този конфликт. Независимият народ на Украйна ще надделее – и Съединените щати, нашите съюзници и партньори ще продължат да стоят с тях на всяка крачка по пътя", добави Байдън. Разговорът между двамата лидери дойде преди деня на независимостта на Украйна и в същия ден, когато Вашингтон обяви широкообхватни санкции срещу почти 400 лица и компании, свързани с войната на Русия срещу Киев.

САЩ са ключов военен поддръжник на Украйна, предоставяйки над 55 милиарда долара в оръжия, боеприпаси и друга помощ за сигурността, откакто Русия започна своята пълномащабна инвазия през февруари 2022 г. Последната помощ идва, когато войските на Киев атакуват руската Курска област. Тази офанзива е най-сериозната атака на чужда армия на руска територия след Втората световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от САЩ
Новият шеф на Starbucks ще ходи на работа със самолет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има проблем. Руснаците се чудят къде да денат изоставените от украинците трупове в Курск. Разни идеи, но трудно осъществими. Какво да правят с труповете укренски и наемнически? Дайте идеи, знам на кого да ги предам.
31
8
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Пък Психото обикаля Азия да проси и целува Корана :))))))))))))))))))))))))))))))
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе наричайте си нещата правилно , що са тия изопачавания като на всички е ясно , Байдън съобщи за поредното плащане за войната която им водят укрите , даже не съм сигурен в това за самите укри , а наемното им от англосаксонците правителство и странното тук е , че тези плащания са традиционно във вид на заеми , сиреч ще трябва да се обезпечават , вероятно със земи и да се връщат . Невероятен тарикат тоя изкуфеляк Байдън .
29
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чудовищата на запада. Аз бях пръв демократ и се карах с всичките ми приятели, които не го подкрепяха, но вече трябва да си сляп и глух, за да не виждаш какво точно става. Америка сее разруха по останалия свят. Вижте поне Германия, ако не можете да погледнете по-надалече.
28
1
 
8
 
! Отговори
Кукунела Снайпера преди 3 седмици
" с украинския си колега"?!?Единия се рее в съзвездието Орион и здрависва с мъртви президенти...Другия се въобразява като супермен с напудрения нос и изтекъл срок на годност от свежо колумбийско...Наистина са колеги-пациенти в психодиспансера :)
27
4
 
14
 
! Отговори
Йордан преди 3 седмици
САЩ използват Украйна за тестово поле за своите оръжия. А най-лошото е, че с президента Зеленски начело, независимия народ на Украйна или ще победи, или ще изчезне, но второто е по-вероятно.
26
7
 
3
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 3 седмици
Не искат деца: 19,3 млрд. рубли са похарчили руснаците за контрацептиви.С или без закон в Русия не искат да раждат.Рекордна сума е похарчена само за първото полугодие на 2024 г........Май започват да се осъзнават, че раждат пушечно месо, не поколение, което да ги наследи.
25
5
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 седмици
Тази деменция Байдън не е наясно, че украински народ няма. Половината са рускоезични, половината - полскоезични, украинският език е предимно полски. Имаме и 1% българско население. Но досега властите в Киев забраняваха руския, забраняваха и българския. Украйна е изкуствена държава, създадена с указ от Владимир Илич.
24
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това лудо деде, колко още хора иска да измрат? Путин трябва да ликвидира тази сатанинска обител-САЩ и да пусне една бомбичка такава от особените, че вече става страшно.
23
10
 
5
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 3 седмици
Руски БТР разстреля друг руски БТР, а руснаците го представят за победа (ВИДЕО)....Та, толкова за мАгучая:))))))))))))))))))
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
55 млрд докара дръжки. До преди месеци беше над 300 млрд и продължават да наливат в бездънната каца. Осрайнцитее няма да могат да ги изплатят още 50г и ще се превърнат в роб на запада. Жалко че не го виждат.
21
10
 
3
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 3 седмици
Украинският президент Володимир Зеленски и индийският министър-председател Нарендра Моди проведоха двустранни разговори в Киев, след като премиер на Индия за първи път стъпи в Украйна от 1991 г. насам. Дискусията е продължила около два часа при закрити врата.След преговорите нямаше съвместна пресконференция. Вместо това Моди и Зеленски почетоха паметта на украинските деца, убити по време на пълномащабната война на Русия срещу Украйна.
20
3
 
5
 
! Отговори
Напред преди 3 седмици
Каквото събра Камала по митингите, всичкото отива за Украйна.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 10... И няма как да се изтеглят, защото умрелите не могат да ходят..
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Ада на чебурашките Абе, колко месеца минаха от "Москва за три дни"???
17
6
 
3
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 3 седмици
Пожарът от петролното депо в руския град Пролетарск започна да се разпространява към града. Огънят избухна след атака с дронове в ранните часове на 18 август и вече шести ден не може да бъде потушен от властите.
16
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
6-ти ден не могат да загасят огъня в нефобазата в Ростовска, огънят напредва към цистерните/колоните с керосин. Очаква се много голямо Буууууууууум
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен Украйна продължава да губи територии.
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Слава Украiнi Украинците вече са склонни да върнат на Русия Одеса, само и само русите да не продължи победния си марш към Киев
13
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия продължава да губи територии.