САЩ обяви нов огромен пакет санкции срещу Русия

Засегнати са близо 400 лица и 60 компании
23 авг 2024 19:22, Нели Христова
41
САЩ обяви нов огромен пакет санкции срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Ден преди Деня на независимостта на Украйна, САЩ обявиха широкообхватни санкции срещу близо 400 лица и 60 компании, свързани с военните действия на Русия в Украйна.

Министерството на финансите на САЩ продължава „да изпълнява ангажиментите, поети от президента Джо Байдън и неговите колеги от Г-7, за прекъсване на веригите за доставки и каналите за разплащане на руската военнопромишлена база“, заяви заместник-министърът на финансите Уоли Адейемо.

Мерките, обявени от Министерството на финансите, Държавния департамент и Търговския департамент на САЩ, надграждат редица съществуващи санкции срещу Русия във връзка с инвазията, която продължава вече трета година.

„Русия превърна икономиката си в инструмент в услуга на военнопромишления комплекс на Кремъл“, каза още Адейемо.

Санкциите на Министерството на финансите са насочени към близо 400 физически и юридически лица в Русия и извън нея, „чиито продукти и услуги позволяват на Русия да поддържа военните си усилия и да избягва санкциите“, се казва в официалното съобщение.

Сред санкционираните са 60 базирани в Русия фирми в областта на отбраната и технологиите, „които са от решаващо значение за поддържането и развитието на руската отбранителна промишленост“.

Заедно с представените днес мерки Министерството на търговията на САЩ предприема „агресивни действия“ за по-нататъшно ограничаване на доставките на стоки, произведени в САЩ или обозначени като такива, както за Русия, така и за Беларус, поради „незаконната война на Кремъл срещу Украйна“.

Новият пакет ще ограничи допълнително способността на Русия да въоръжава армията си, като „атакува незаконни мрежи за снабдяване, предназначени да заобикалят глобалния контрол на износа“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от САЩ
Новият шеф на Starbucks ще ходи на работа със самолет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
12
 
! Отговори
Фитока преди 3 седмици
Дреме и на Русия от липса на стоки с двойна употреба.Имат си ресурсите и учените.От кого копираха като бяха първи в Космоса?Икономиката им е в готовност да мине на военни релси от над три века и затова с лекота през 2023 произведоха три пъти повече снаряди от всички страни членки на НАТО четири пъти по-евтино.Голямо разочарование от отговора на руския посланник в САЩ вчера,че не е работа на САЩ да говорят за буферна зона в Курска област и че никой не ги е канил за посредник.
14
12
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
Още ли чакате Просията да обърне играта? Няма как да стане...
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Интересно е, че санкциите на САЩ срещу Русия не дават резултата, който имаха преди около 40 години санкциите на САЩ срещу Япония. Тогава Япония беше на път да стане първа икономическа сила в света изпреварвайки САЩ. Заради това САЩ така удариха Япония, че японците още не могат да се възстановят от този удар.
12
4
 
12
 
! Отговори
Това е преди 3 седмици
Безсилие и грабеж.
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Който пакет е пак за сметка на юроGейци.
10
7
 
8
 
! Отговори
Дон Кикот преди 3 седмици
Путин хвана Джо Байдън за пакета.
9
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На руснаците не им пука от санкциите на банкрутилара държава!!
8
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки път се повтаря една и съща спирала: Пиндостан планира операция срещу Русия. Укро-проксито проваля плана. Русия разбива укропите. Пиндостан налага санкции на РФ за това, че не е клекнала на Просрочения Зе.
7
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Днес ми попадна видео в което един руснак говори че властите им са подготвили 100 000 руско - украински речника за Курска област и направо си каза че вероятно тази област я готвят да бъде заменена за нещо .
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Скоро Путин ще налага Камала с руска нагайка по порно каналите!
5
12
 
7
 
! Отговори
УКРАЙНА преди 3 седмици
До Евроатлантик/ КОГАТО КАМАЛА ХАРИС СПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ АВТОМАТИЧНО СЛЕД ТОВА ЩЕ БЪДЕ ОБЯВЕНА ТЪПОТЕРОРУСКАТА ЗА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ И КРАЙ С АКТИВИТЕ И КЪДЕТО И ДА БИЛО ПО СВЕТА! ЗА МОМЕНТА ТЪПОТЕРОРУСКАТА НЕ Е ОБЯВЕНА ЗА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗАРАДИ ШАНСА БОЙ ДОНЧУ БЕЛИНАТА ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Скоро и за нас, ако не узаконим лгбт пропагандата в училище.
3
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Добра новина!
2
17
 
11
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 седмици
Кога най-накрая ще конфискуват Руските активи и ще ги дадат на Украйна?
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Незаконната война..... Че то законна има ли? Всяка война е незаконна за някой