Доставките на Tesla продължават да спадат

Китайските им конкуренти оказват натиск
2 юли 2024 18:30, Инна Ангелова
28
Доставките на Tesla продължават да спадат
Снимка: Pixabay

Tesla отново отчита спад на доставките. Американският производител на електромобили е доставил през второто тримесечие на годината с 6% по-малко коли в сравнение със същия период на предходната година, предаде Ройтерс.

За пръв път Tesla регистрира два поредни спада на фона на силния натиск, който компанията изпитва заради китайските си конкуренти. Tesla все още не е извадила на пазара нов модел електромобил.

През периода април-юни "Тесла" е доставила 438 019 електромобила./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от САЩ
На Китай ще му е трудно да отмени господството на САЩ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Двама прекарали се гризнали "Теслата", бият минуси тука, а истината боли. Ако ви пламне под седалките, най-вероятно близките ви ще спестят пари, защото при акселерация на температурата до 2000 оС за 1 минута означава живи да ви опече любимата ви колица. Винаги има положителна страна. Спестявате от креммация.
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Такива коли в България карат само хора от сектата на Сорос , които искат да докажат верност към господаря САЩ
5
15
 
5
 
! Отговори
Россия=Психиатрия преди 4 дни
В Щатите, който е най-важния пазар на Тесла, продажбите се увеличават. Намаляват в Китай и ЕС. Тесла е най-печелившата автомобилна компания в света с чиста печалба от 16% от оборота. BYD с тези цени ако не са държавните субсидии досега да са фалирали десет пъти. В момента китайците масово заливат света с тяхното свръхпроизводство не само на автомобили но общо взето всичко за което се сетите. Ако искат да продават в ЕС да си направят завод в ЕС. Както всички други.
4
5
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 дни
То коли на ток е имало преди 100 години, ако са ставали эа нещо, освен эа електрокари эа товарене, то сега немеше да има автомобили с ДВГ
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Все повече хора се събуждат от този електросън и виждат че таралясниците на Мъск не стават за нищо
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Китайците имат господстваща позиция на пазара, автомобилите им са много по-евтини, а като качество не са по-лоши.
1
4
 
11
 
! Отговори
Дочувам, че преди 4 дни
BYD ауто, рита с два крака по вратата...и вика пуснете ме в Европа... А Урсула, притихнала в някой ъгъл ..., след разговор с всички авто гиганти ...казва добре ама ще плащате 50% мито и такси и какво ли не за да се оскъпи колата Ви за да купуват "нашите". ... И така и става. Това е истината. Единият напредва другият го играе Алцхаймер...в защита.