Най-големият завод на Boeing е в "панически режим", принуждава персонала си да мълчи

Той бил пълен със самолети 787, които се нуждаят от ремонт
1 юни 2024 17:00, Нели Христова
51
Най-големият завод на Boeing е в "панически режим", принуждава персонала си да мълчи
Снимка: БГНЕС

Най-големият завод на Boeing е в "панически режим", според работници и синдикални представители, съобщи "Гардиън".

Мениджърите на компанията са обвинени, че принуждават персонала да мълчи за проблеми с качеството.

Американският производител на самолети се бори с кризата в безопасността, предизвикана от избухването на панел в кабината по време на полет през януари, и с интензивния контрол на производствената си линия, тъй като регулаторните органи започнаха редица разследвания.

Обектът в Еверет, Вашингтон, който е обявен за най-голямата производствена сграда в света, е в основата на дейността на Boeing и отговаря за изграждането на самолети като 747 и 767, както и за ремонта на 787 Dreamliner.

Един от механиците в комплекса, който работи за Boeing повече от три десетилетия, твърди, че той е "пълен" с дефектни самолети 787, които се нуждаят от поправка.

Много от тези самолети се транспортират от площадката на Боинг в Южна Каролина, където компанията премести окончателното сглобяване на 787 през 2021 г. в рамките на мярка, окачествена като съкращаване на разходите.

"Няма начин да искам да бъда пилот в Южна Каролина, който да лети с тези самолети от Южна Каролина до тук", каза механикът, пожелал анонимност. "Защото, когато влязат тук, ние ги разглобяваме на части."

Мениджърите в Еверет "ще преследват механиците", за да мълчат за проблеми, свързани с гарантирането на качеството, и за потенциални ремонти, твърди механикът, като наблягат на бързината и ефективността, а не на безопасността. Той добави: "Boeing трябва да се погледне в огледалото и да каже: "Сгрешихме"".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
вгз преди 4 седмици
до 38: дугия път, като се качиш на Боинг, си вземи и раница парашут.
37
0
 
1
 
! Отговори
вгз преди 4 седмици
Правилният метод за принуждаване да мълчат, е дебела пачка. Работниците не знаят как да си я поискат.
36
9
 
3
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
2/3 от самолетите на руската аерофлот са боинг.
35
18
 
2
 
! Отговори
Курис Пичерядис преди 1 месец
Незнам каква е тази открита кампания срещу Боинг но няколко пъти съм летял с 787 9 и Еърбъс само могат да си мечтаят да направят такъв самолет.....
34
1
 
19
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Журналистите в България откриват топлата вода -ама тя е дар от природата. Къде в нашата страна не принуждават работници и служители да мълчат. Който не мълчи го гонят от работа или уволнят дисциплинарно.
33
3
 
18
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Същите са като абрамсите, бедните украински войничета в абрамсите се молят за живота си, че абрамса и с прашка можеш да му пробиеш бронята
32
1
 
14
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 1 месец
Гледах репортаж за тези, преди години се сливат с някакъв производител пословичен с ниско качество и проблеми. След това започват да възлагат голяма част от процеса на подизпълнители върху които няма контрол на качеството. На директорите се плаща в акции и не им изнася цената им да пада...
31
2
 
20
 
! Отговори
икономист преди 1 месец
Къде е онзи не.нор.малник Радослав, да каже колко обича капитализма, и по конкретно американския капитализъм?
30
7
 
24
 
! Отговори
абе преди 1 месец
какво чакате от потомци на избягали престъпници от европа в новия свят....бандити, лентяи и некадърници!....ама имат американски "ценности"
29
1
 
21
 
! Отговори
да преди 1 месец
те затуй си седят на дирника и само ръчкат другите да се избиват! подли янки!
28
7
 
37
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Руснаците им бяха доставчици, а сега без тях гледай какво става..
27
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Представям си с ф-16 как ще се изпотепят нашите пилоти. Ако въобще тези хартийки пристигнат някой слънчев ден.
26
3
 
18
 
! Отговори
Летящите ковчези преди 1 месец
Летат сиректно към преизподнята. Носят биотовара.
25
18
 
16
 
! Отговори
Една ТОПОЛка преди 1 месец
Само една е нужна! И всички евроатлантичета ще замълчат. Ще замълчат пред силата на АТОМА!
24
2
 
23
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Всички който имат колективен договор са задължени да мълчат срещу държавни и фирмени кражби плюс тюрлюгювеч от всякакви работници. Положението е абсолютно тотал щета. Скоро време ще се връщаме в праерата от крупни кражби и престъпници по веригата до долу. Повече не искам да знам за фирма с колективен договор и държавни чадъри и помощи и мигранти. Психически няма обработка. Дори изкуствен интелект ще изпуши в дисбаланс.
23
6
 
28
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
До Анонимен 29: Статията е за Боинг. А това за Илюшин и Як си го добавил от себе си, сигурно защото латерната на русофобската пропаганда трябва да се върти без спиране.
22
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боинг за да пестят разходи намаляват качеството. Така се случи и с онези два самолета 737 МАХ които паднаха и после приземиха всички останали. Дават на индийци да пишат софтуера защото е по-евтино.
21
41
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 20Страшни са руснаците 30 години правят една и съща лада и москвич. Имаха 2 вида одеколон.И 50 вида водка. Прогрес разбираш ли.
20
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 10 най-тежки катастрофи със този самолет 7 са в следствие на сблъсък с друг самолет. 1 на самоубийство на пилотът . Останалите 2 са проблемни.Разбира се не казвам че са безгрешни.Не са. От хиляди самолети няколко се разбиват. А на Сухой суперджета от 3 построени се разби 1.
19
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американците дори влакове не произвеждат, за разлика от руснаците. Само едни таратайки за вътрешна употреба. Но са ненадминати в холивудски митове и възхвали за себе си.