Най-големият завод на Boeing е в "панически режим", принуждава персонала си да мълчи

Той бил пълен със самолети 787, които се нуждаят от ремонт
1 юни 2024 17:00, Нели Христова
51
Най-големият завод на Boeing е в "панически режим", принуждава персонала си да мълчи
Снимка: БГНЕС

Най-големият завод на Boeing е в "панически режим", според работници и синдикални представители, съобщи "Гардиън".

Мениджърите на компанията са обвинени, че принуждават персонала да мълчи за проблеми с качеството.

Американският производител на самолети се бори с кризата в безопасността, предизвикана от избухването на панел в кабината по време на полет през януари, и с интензивния контрол на производствената си линия, тъй като регулаторните органи започнаха редица разследвания.

Обектът в Еверет, Вашингтон, който е обявен за най-голямата производствена сграда в света, е в основата на дейността на Boeing и отговаря за изграждането на самолети като 747 и 767, както и за ремонта на 787 Dreamliner.

Един от механиците в комплекса, който работи за Boeing повече от три десетилетия, твърди, че той е "пълен" с дефектни самолети 787, които се нуждаят от поправка.

Много от тези самолети се транспортират от площадката на Боинг в Южна Каролина, където компанията премести окончателното сглобяване на 787 през 2021 г. в рамките на мярка, окачествена като съкращаване на разходите.

"Няма начин да искам да бъда пилот в Южна Каролина, който да лети с тези самолети от Южна Каролина до тук", каза механикът, пожелал анонимност. "Защото, когато влязат тук, ние ги разглобяваме на части."

Мениджърите в Еверет "ще преследват механиците", за да мълчат за проблеми, свързани с гарантирането на качеството, и за потенциални ремонти, твърди механикът, като наблягат на бързината и ефективността, а не на безопасността. Той добави: "Boeing трябва да се погледне в огледалото и да каже: "Сгрешихме"".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
13
 
! Отговори
До 10-ти коментар преди 1 месец
Бай мой, не те знам меринджейче родно ли си, компрадорче на чужда службица ли си, но нека ти кажа следното: в т.н. "Запад", колективен или не, евроатлантически или не, меритокрация няма от поне 40 години насам, нито в частния сектор, да не говорим пък за държавния. Бай мой, специалисте по управление, като залееш зърното с вода, най-отгоре излиза плявата.
17
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За опечаление на всички американолюбци, Америка никога не е била високоразвита технологично нация, а ССССР беше, както и в момента Русия. Те в момента изобщо не са прекратили съвместната космическа програма с Русия, че иначе ще видят Космос през крив макарон. Колко совалки им се разбиха? Пребройте. И тук няма санкции. Но за това не се пише, че ще провали американския имидж на ненадмината нация. Няма руснаци-няма видят космос.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както е видно, не могат да им зпаушат остите. Хипотетично биха успели само с пари и не на 100%. Има хора, които ще откажат парите и ще си тръгнат. Но дори тези кирливи пари им си свидят на Бойнг. Ами тогава да правят като вятъра :)
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ползуват ли тел и чук нищо няма да направят.
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще тропнаи по масата нашите нови ментори и всички дтржави като нашата ще ги купуват като топъл хляб, даже и по скъпо. Справка Ф ките/
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да дават на пилотите по една торба свински опашки и да импровизират ремонта на място.
12
16
 
6
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Ще си позволя само едно нещичко да напиша в респект на "проблемите" в Боинг-ови. От едно известно време тази голяма и достойна фирма започна да произвежда "чудовища" ,които ще обслужват както граждански,така и военни полети. Тоест много самолети ще бъдат вече две в едно. Това е и причината да има много спекулации,свързани с Боинг. Освен това, по-старите класически машини се ревизират и ремонтират от в.а.р.в.а.р.и. в третият свят ,където частите им се използуват за байрактарщини безполезни.Това е
11
7
 
5
 
! Отговори
до 11 преди 1 месец
До американец и съвест,добре си описал българите дето и добър ден не ти казват безплатно,тръгнал си другите да съдиш
10
4
 
10
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Точно така! Само преди около две -три минути видях около дузина инжинери от тази най-велика и непобедима технически фирма да притичват ,подскачат и се плезят в състояние на паник атака.Веднага познаха,че съм българин и се сгушиха в мен ридаейки и питайки ме как така и откъде накъде в България се е случило чудото на чудесата "Днес" да бъде цитиран навред ,бидейки тази медия призната за еталон за правдивост. И ме попитаха дали случайно не могат да започнат бачкане на Слънчака,че да релаксират .
9
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кво стаа ве, братя хамериканци...??? Танковите ви се пропукват, самолетите ви падат.....къде ще му излезе края накрая.....???
8
7
 
39
 
! Отговори
американец и съвест преди 1 месец
Вие говорите за война с прашки. Американците се интересуват единствено от пари и печалби.Той като се роди първата му дума не е мама, а аванта.
7
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия нещо са зле с мениджърския екип ми се струва. Явно имат добри инженери. Явно имат технически потенциал. Един опитен директор може в такава ситуация да превърне проблема в предимство. Сериозно наблягане на качеството, сами да говорят за всичко, шумна реклама как решават всичките си технически проблеми, да издигнат най-добрите си инженери и т.н. Могат да избият рибата. Ама явно няма кой и само стават за резил.
6
3
 
15
 
! Отговори
Бирата преди 1 месец
Отвори ли си устата срещу компанията може да го съдят за милиони.ВСАЩ почти всеки подписва при постъпване на работа подобен договор.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как ще приземят авиацията.Те не искат да пътувате и да създавате въглероден отпечатък.Стоите си у дома на безопасно.
4
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демокрация се лее на поразия.
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако им е мил животът да мълчат.
2
1
 
12
 
! Отговори
61 преди 1 месец
Boeing да се преименува на Boink!
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Миналата година Боинг глътна 6 милиарда пари на данъкоплатеца уж за разработки на един самолет . Само за сравнение на Мъск Тръмп му даде на два пъти по 2 милиарда за ракети . Тоест Боинг и Еарбъс са на субсидии от мнооого години под различни форми .Затова при Боинг сигурноста не е приоритет щото ако трябва да се изплащат обезщтитения държавата ще ги спасява . Приоритет става да харчат по малко ама от същото неподходящо за реактивен двигател гориво .