Употребата на марихуана в САЩ надмина пиенето на алкохол

В повечето щати марихуаната вече е разрешена
23 май 2024 11:05, Елка Василева
33
Употребата на марихуана в САЩ надмина пиенето на алкохол
Снимка: архив, БГНЕС

Милиони хора в САЩ казват, че употребяват марихуана всеки ден или почти всеки ден според анализ на данни от национално проучване. Те вече са повече от хората, които казват, че пият алкохол всеки ден или почти всеки ден, предаде АП.

Алкохолът все още се употребява по-широко, но през 2022 г. за първи път интензивната употреба на марихуана изпреварва ежедневното и почти ежедневното пиене на алкохол, казва авторът на проучването Джонатан Колкинс, изследовател на политиката в областта на канабиса в университета "Карнеги Мелън".

Изследването, базирано на данни от Националното проучване за употребата на наркотици и здравето, е публикувано вчера в списание "Адикшън". Според проучването през 2022 г. приблизително 17,7 милиона души са съобщили, че употребяват марихуана ежедневно или почти ежедневно, в сравнение с 14,7 милиона души, които употребяват алкохол ежедневно или почти ежедневно.

В повечето щати марихуаната вече е разрешена за медицински цели или за развлечение, въпреки че на федерално ниво тя продължава да е незаконна. През ноември гласоподавателите във Флорида ще вземат решение за конституционна поправка, разрешаваща употребата на канабис за развлечение, а федералното правителство се стреми да прекласифицира марихуаната като по-малко опасен наркотик.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
С марихуаната се почва.......
29
0
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 седмици
До Ядрен вампир Z един като тебе така беше врел и кипел на приказка, и после от 2 дръпки час и половина беше "мислителят" и след тва изяде пет банички с пиле с три таратора. айде молатисе, ши3и. тия - пред кварталната сервитутка
28
9
 
10
 
! Отговори
Браво преди 4 седмици
А у нас билката я третират като смъртна отрова. Браво на американците.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тия са много назаде , тука отдавна го имаме , на ЕДРО !
26
11
 
8
 
! Отговори
Слава за САЩ преди 4 седмици
Винаги са били и ще бъдат крачка пред всички. Не гласувам от години, понеже всичките са едно котило. Бих посетил урните пак ако някой предприеме нужното за легализация поне за медицински цели и се застъпи за премахване на безумието "шофиране след употреба на трева". Под въздействие да съгласен съм не е редно. Но съм скептичен, като гледам коментарите на повечето, те са огледало на обществото ни от промити мозъци.
25
4
 
5
 
! Отговори
всичко живо е трева! преди 4 седмици
па ния за тва сме номер първи по консумация на алкохол от младежи в европа, па може да станеме и световни. може и тва да и причината на държат такъв режим за тревата. колко ли хора се "изхранват" от неплокатимоста в закона за тревата. колко ли пари от данъци ше влезат в бюджета, ако се легализира употреба и режима за разпостранение. те в пловин европа се осъзнаха и промениха закона, ама в нашия парламент лобито на трафикантите е много силно, на хазартните босове също...по брой канали сме първи
24
10
 
2
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 4 седмици
Марихуана = Алкохол за бедни.Пробвал съм няколко пъти.Пълеш Тшак е.По добре ски сипете едно 7йски
23
3
 
4
 
! Отговори
Те преди 4 седмици
Пиндорсите нация от убиици и наркомани.
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Обнадежден - начи гласуваме за черепа, той поне е в час с "нещата".
21
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Честито на обитаващите бъдещия Дрогеристан )))
20
2
 
11
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 седмици
искате легализация, ама половината милиционери ше требва да идат на борсата. натискайте на наливна ракия и не знайте много там
19
7
 
15
 
! Отговори
Слава на САЩ! преди 4 седмици
Легализация на марихуаната и в България!
18
3
 
4
 
! Отговори
Упи4куМатерину преди 4 седмици
18 Само Сретан Йосич може да спаси България.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В Бг това няма да стане, Бойко държи всички канали за наркотици и никога няма да пусне.
16
6
 
14
 
! Отговори
НАРОДА преди 4 седмици
Искаме легализация на марихуаната в България!!!За медицински цели и за развлекателни!!!Нева тва онова ши б Ани политици и чИнгета престъпници и ний мр1сни комуня ги!Чувай Власт!!!
15
4
 
10
 
! Отговори
Мюсолманите преди 4 седмици
Са прави да забранят алкохола а пък в бе ге всичко е такава гадна химия от най евтиния до най скъпия.Легализиране на марихуаната в България!Свобода за конопа!
14
6
 
15
 
! Отговори
доказано преди 4 седмици
е много по полезно пафканаето от колкото алкохола!
13
7
 
16
 
! Отговори
Легализация преди 4 седмици
На марихуаната в България!!!!Ще гласувам за тая партия която го обещае!
12
9
 
1
 
! Отговори
ВЪРЗРАЖДАНИН преди 4 седмици
Кат Русия няма вторатъй могъща на света;тя е нашата подпора,тя е нашта висота!Руска сила, руска воля,руска кръв и руский потще избавят от неволянаший падналий народ.Бог поддържа крепка мишцаи ръка спасителна;той е вложил ней в десницасабя отмъстителна.
11
8
 
2
 
! Отговори
ГАНЬО преди 4 седмици
Аз си обичам да живеем с евразийски, с руски, с православни закони! Ако тревата е приравнена на най-лошото ще намалим жендърите по улиците и престъпленията им, а заплатите ще станат европейски, а полицаите некорумпирани.