Байдън подкрепя решението за държава Палестина

Условието му е да се водят преговори
23 май 2024 10:54, Инна Ангелова
28
Байдън подкрепя решението за държава Палестина
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Америкнският президент Джо Байдън настоява за преговори за създаване на независима държава Палестина, а не чрез едностранно признаване. Съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливаън заяви, че Байдън винаги е подкрепял решението за “две автономни държави”.

Позицията на президента идва след като Норвегия вчера съобщи, че ще признае държавата Палестина. По-късно този месец Испания и Ирландия също ще признаят независимата държава.

Полша обяви, че също подкрепя решението за две държава, но на този етап Варшава не предприела стъпки за признаването на Палестина. Девет от общо 27 държави в Европейския съюз признават държавата Палестина. Швеция, обаче, е единствената страна, признала Палестина след влизането си в Европейския съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от САЩ
Употребата на марихуана в САЩ надмина пиенето на алкохол
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
България вече 40 години признава палестинската държава.
7
3
 
20
 
! Отговори
Хаха ха преди 4 седмици
Чудя се нашите от -герб и пп каде ще се скрият сега - които толкова неистово подкрепяха изрелският геноцид в газа Ще има черни точки от -сащ
6
2
 
3
 
! Отговори
Карлуково в САЩ преди 4 седмици
Не може да поставя никакви условия!
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мумифицарат склеротик, трабва да сте в една килия с вождовете Биби Нетаняху и Биби Винету
4
11
 
11
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 4 седмици
На палестинците им е изгодна идеята за държава ,но не й фактът на нейното съществувание. Сами ще се убедите,че точно палестинците ще саботират създаването на такава държава. При палестинска държава се изисква политическа система,икономика,инфраструктура...труд. А откакто палестинци окупатори живеят там никой не е видял посята пшеница,домати, селскостопански сечива. Палестина е арабска фирма за трафик на дрога,жени,мигранти Това им е разбирането за икономика.
3
5
 
12
 
! Отговори
Мда преди 4 седмици
Нетаняху явно ще бьде заловен и изправен пред наказателният сьд за военни престъпления в -хагаНяма каде да се укрие след признаването на палестинската дьржаваАко бе подал отставка след протестите на изрелският народ - сега можеше да избегне сьдбата на милошевич
2
2
 
11
 
! Отговори
а добрутро преди 4 седмици
Щяха ли васалите в ЕС да признаят Палестина ако хегемона не им беше наредил.
1
17
 
8
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 4 седмици
На тези,които пищят да има палестинска държава ще напомня,че първо противниците на такава държава са били и са именно палестинците. Но какво е палестинец? Населението на Палестина се мени на всеки няколко месеца,защото Палестина е номадско сборище от араби,които получават инструкции и помощ за нахлуване в Европа. Ако Палестина стана държава,то ще има лични документи и биометрични данни,които ще обезсмислят съществуването на Палестина..Израел беше първо инициаторът за Палестинска държава.