F16 ще затопли отношенията между България и САЩ

Имало много възможности за американските инвеститори у нас
22 ное 2018 20:10, Екип на Bloomberg
224
F16 ще затопли отношенията между България и САЩ
Снимка: Pixabay

Отношенията между САЩ и България са изключително добри и това се вижда от количеството инвестиции, които американското правителство прави в България, както и в авиационната база "Граф Игнатиево". Това каза Джеймс Робинсън, директор "Международно бизнес развитие" в Lockheed Martin, компанията - производител на F16, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Робинсън е в България по покана на Американската търговска камара и участва в бизнес-среща по темата за укрепване на стратегическото партньорство между САЩ и България.

"Lockheed Martin се стреми към нови проекти и за нас в България съществуват много възможности. Това, което предстои за нас във връзка с конкурса за доставката на самолетите F16, вещае и за страната светло бъдеще", коментира той.

Робинсън заяви още, че в компанията са уверени, че инвестицията в самолети F16 ще помогне не само на България, но и на отношенията между България, НАТО и САЩ.

По повод провеждането на конкурса за превъоръжаване на Българската армия, гостът изрази вълнението си, че както при участието във всеки един конкурс, екипът на компанията се надява да се представи възможно най-добре.

"F16 представлява най-добрия вариант, който съществува за българските ВВС, това е цялостен пакет, който включва не само най-добрия самолет от 4 поколение - най-добрия изтребител, но също така симулатори, оръжия, обучения - цялостен пакет за българските ВВС. F16 е един от най-надеждните изтребители в световен мащаб", посочи Робинсън.

Той съобщи, че е бил пилот на F16 и сега работи за компанията, която го произвежда. Той смята, че самолетът е единствен като надеждност, а новите технологии, които се внедряват в него, само го правят още по-добър. 

Вижте повече във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абсолютно ненужни! пари, хвърлени на вятъра! а и нямаме пилоти за тях! при евентуален конфликт, ще паднат, като гнили круши! явно някой ще налапа голяма комисионна!
81
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
, Даааааа, американските инвестиции ни топла дълго време, справка американските ТЕЦ-ве.
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КрайАз не разбрах кой ще ни напада в крайна сметка че ни трябват самолети :)
79
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 75Техните "таралясници" са доказани в бойни условия и резултатите са мнооооого по-добри от руските такива. Така, че аре тиху малко а? :)
78
0
 
7
 
! Отговори
Край преди 5 години
Що ти да не чакаш Русия да ни напада. Те американците и до сега си държат базите в Германия. Да не би да ги нападне Русия? А? ААААА?Корабче плува ли?
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро НАТО приключва и не виждам смисъл да се купува самолет който повече няма да го има като марка и модел. Нито ще има ракети за него нито каквото и да е. Русия ще влезе в Сърбия да ги защити справедливо от НАТОвските терористи и ще отцепи цяла източна Европа.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
75
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 67"Су-35 им изкочил до тях и ги сложил на мушката. Те горките дори и не разбрали какво станало" Оф тез истории винаги много са ме забавлявали :) особено оная с Доналд Кук и как всички се били травмирали :) Що сте толкова елементарни и глупави? :)
74
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безродниците възхваляващи сащ и техните таралясници пак са на амбразурата за някой пробит долар. Най хубаво е че нормалните хора са повече. Не ни трябва затопляне отношение със страна, която ни е бомбардирала, която ни унищожи икономиката, армията да не кажа и държавата, която не е дала и цент за базите които ползва и се чувстват като господари. Да си ги заврат където искат тези стари бракми Ф16.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки път, когато нашата външна политика не им уйдиса ще спират, разтакават и оскъпяват поддръжките и доставките! Имат се в предвид резервни части, оръжие и боеприпаси, обучение на летци и т.н. и т.н. А доколкото разбирам не се предвижда ремонтен завод тука! На Турция например им построиха и дори си ги прозивеждат!?
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КрайОф пак ли Турция ще ни напада? :)
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това къде го прочете във фейсбук ли?"Нямам фейсбук.
70
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14 Американските подаръци излизат винаги през носа.Спомняте ли си фирмата Устингхаус, която беше кандидат да строи АЕЦ Белене.После се оказа, че тя е пред фалит.Човек когато чете сладникавите хвалебствия на Джеймс Робинсън за ,,гоемите" инвестиции на американското правителство се сеща за сръбската поговорка: с едната ръка дупе глади, а с другата КУ..Ц вади.Ако се приеме тази оферта трябва всички да си прготвим вазелин.В колона по един начело с вождаББ, след него е ред на ЦЦ.
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 67Оф :) и като се събуди какво стана? :))
68
1
 
3
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Ще се купува оръжие за милиарди,а ние нямаме дългосрочна стратегия за национална сигурност!То няма и краткосрочна...Естествено,накрая всичко ще опре до слугинаж и комисионни,а полза-никаква.Няма оценка на ИСТИНСКАТА заплаха за България,която иначе е съвсем очевидна-Турция и ислямското нашествие.Колкото до Русия-тя не е лъжица за нашата уста.При евентуална война на САЩ с нея,на нас е отредена ролята на жертва при всички случаи.Струва ли си тогава да участваме,след като гарантирано ще дадем фира?
67
4
 
3
 
! Отговори
Край преди 5 години
А иначе самолетите са ни напълно излишни когато Турция има 400 самолета дали имаш 1 или 40 е без значение.
66
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Су-35 освен че в момента е най-добрия и опасен самолет в света, по цена е и по-евтин от тоя американски ***. Американците като си позволяваха волности преди време в Сирия и си мислеха че като летят на Ф-22 няма кой да им излезе и се оказа че Су-35 им изкочил до тях и ги сложил на мушката. Те горките дори и не разбрали какво станало. Иначе са голямата работа ама само на приказки. Стане ли нещо ще им изпопадат тенекиите като круши.
65
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 62Това къде го прочете във фейсбук ли?
64
4
 
6
 
! Отговори
Край преди 5 години
1991г. ни пратиха 2 кораба мухлясала царевица "дарение" после ни направиха ТЕЦ и сега не можем го изплати 2-3 поколения.Сега ако им купим скъпите излишни играчки с които ще се бием с КОЙ? Какво ли ще ни дарят. Да ни не пратят Слой или Робълт Де Ниро за президент.
63
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф-овете поне са доказани в бойни условия и на всички им е ясно, че са по-добро от руските таралясници от тяхното ниво. Така, че стига ревахте няма да стане на ваща :)