Напрежение между Русия и Франция, Кремъл ще удря по френски военни

Напрежението след изявлението за изтребителите "Мираж 2000"
389
Напрежение между Русия и Франция, Кремъл ще удря по френски военни
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл обвини френския президент Еманюел Макрон, че усилва напрежението в Европа с това, което нарече крайно провокативни изявления за Украйна, предаде Ройтерс, цитирайки руската държавната информационна агенция РИА.

РИА цитира говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, който заяви, че Макрон е заявил абсолютната си подкрепа за Киев и готовността си за пряко френско участие в конфликта в Украйна.

"Трябва да кажем, че г-н Макрон демонстрира абсолютна подкрепа за украинския режим и заявява, че Френската република е готова да участва пряко във военния конфликт", заяви Песков пред руски новинарски агенции, цитиран от АФП.

Френският президент обяви "ново сътрудничество" с Киев, с "продажбата на Мираж 2000-5", като обучението на украинските пилоти във Франция ще започне това лято, с цел те да бъдат готови до края на годината.

Той също така посочи, че Франция е предложила да обучи 4500 украински войници на своя територия.

Френският държавен глава отрече, че тези мерки са "фактор за ескалация".

"Да отидеш и да обучиш някого в Западната зона, която е свободна зона в Украйна, това не е агресия", каза той.

Френско-руското напрежение продължи да се увеличава, откакто Макрон повдигна въпроса за изпращане на френски инструктори в Украйна и не изключи възможността за изпращане на френски войници там, отбелязва агенцията.

От своя страна Кремъл заяви, че не изключва възможността да извършва удари срещу тези френски военни, ако те бъдат изпратени в Украйна./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Един с обратни навици по рождение,един комплексар,ще подпали трета световна война. Някой да спре този ***.аст.
266
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 3 месеца
До 270. Икономическо изтощения на Русия казваш! Преди това Европа ще е рухнала, това ясно ли ти е! Краварофилите това ли искате, да съсипете Европа, за да угодите на презокенаския терорист! Има и трети вариант, само че именно презокеянския терорист, подкрепян от еврогEоVете в ЕП не желаят това. И този вариант е спиране на всякакви помощи и иницииране на преговори за мир! Спиране на войната веднага! Това е единствения разумен изход, но къде ти разум при добитъците. Там само за пари се мисли
265
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво ли правят френски военни в Украйна да воюват срещу Русия? Макарона ги прати там с все благословията си. Естествено, това ги превръща в мишена. Какво се чудите и дивите и възмущавате.
264
0
 
15
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 месеца
Макрон е патетичен джуджар. Ако тоя ни изпроси или издейства ядрена война, аз лично ще откажа да умра, преди да ида да го изкарам от бункера.
263
8
 
9
 
! Отговори
До276 преди 3 месеца
Защото липсата на разум е нормална за тях....доказателство...цитати на руски депутати......без путин няма Русия...и. за какво ми е светът ,ако я няма Русия....Без коментар...
262
5
 
2
 
! Отговори
Фанка преди 3 месеца
В Париж ми викаха мадмуазел.В маалата *** е срам да кажа как ми викат
261
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Излязла статия в украински вестник, че Чекатило е борец за свобода на украинския народ и убил еди колко си москоля. Само за сведение-Чекатило не е излизал от Украйна и е убивал предимно украинци. Наистина е барец за свобода, как да не се съгласиш. А руснаците застреляли този добър канибал. Пише го, хогуглете.
260
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имайте предвид, че запада няма никакъв военен опит, освен в Ирак и Афганистан, където е съвсем различно онт Русия, а не пишете как хусите са им хванали цаката и им разбиват тотално флота в червено море. Айде проверете в какъв ад са морските тюлени.
259
3
 
10
 
! Отговори
Айре бе преди 3 месеца
Шефа ти каза да посвиеш перките оня пак са вре, да не се окаже че братушките са пропуснали некоя важна подробност за миражите и грипените дето ще им ебм ако ги срещнат
258
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пускайте ми на макарона ,две по големи бомби у Париж,без това там няма французи само мигранти наричащи се французи )))
257
14
 
9
 
! Отговори
джо деменцията преди 3 месеца
Това трябваше отдавна да стане но наивният *** Путин се прави сякаш тая война не в Русия а някъде далеч от тях. Западът опипва почвата и знаят ,че няма да има никаква реакция от страна на Русия и си правят това което си искат - подтикнати от Америка са готови да воюват със всички средства. Чакам с новите далекобойни ракети да ударят Москва и Кремъл -- може би не съм сигурен и тогава -- дали тоя *** ще отвърне на удара . Ако не отвърнат Американците с масирана атака с ядрени ракети ще се стрямат да унищожат Русия . Путин --ако остане жив ---Той може да продължава да мисли да отвърне ли
256
3
 
11
 
! Отговори
Ббб преди 3 месеца
Няма свободна западна зона на У-*** :) Що я делят така.. Сигурно и мобилизация там няма.. Тука всички укр говорят на руски, не ще да са от запада им, да ходят там, след като там е свободна зона.
255
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има само два варианта за край на тази война. 1. Големите бомби, което е и край на света. 2. Войната да се държи на кантар, до пълното икономическо изтощение на Русия. В момента демократичният свят се опитва да е вариант 2. Това което не мога да разбера е защо русофилите са за вариант 1, при положение, че това ще е и техния край? Всъщност не може да се очаква мисъл от путинофил!
254
17
 
5
 
! Отговори
Наполеон Антиорков преди 3 месеца
Всички руснаци *** под земята, хаха. Ще бъдат изтрити от картата на света. Който си го търси, си го намира. Джуджето Вова откъде ще намери войски да се противопостави на НАТО, те рашките умират с хиляди всеки ден в Украйна, а голямата специална военна операция за денацификация и демилитаризация на Русия даже още не е започнала. Хаха.
253
19
 
4
 
! Отговори
Россия нахуй преди 3 месеца
Време е Русия да се смачка от всички страни и да се разпокъса на много малки държави, същите които е поробила през вековете. Могъщата натовска армия трябва да атакува с милиони войници, подводници, самолети, ракети отвсякъде Русия, даже и през Северния полюс от Канада. Руснакът веднъж завинаги трябва да бъде унищожен на Земята и да го впишат в Червената книга на изчезналите зверове.
252
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Естествено, че Русия ще удари френските гладкомозъчници, стъпили на руска земя. Не Русия (за сега) е на френска земя, а франсетата ще са на руска.
251
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До СВОЙ До 82-ОМБРНе знам руски, ама такива като тебе и български не знаят ВЪВ България.
250
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знам Франция, ама както е тръгнало след Франция ще дойде Полша, после прибалтийските, после Германия, И талия, Румъния, Португалия, Испания няма да останат назад, Скандинавсите също. И тогава безмозъния джунджуфер кво ще прави. А, да щял да хвъргаа атома. Ама целият свят пак ще му види сметката накрая. Както я видя на Хитлер преди 80 години. Накрая злодея си го получава гарантирано.
249
3
 
27
 
! Отговори
СВОЙ До 82-ОМБР преди 3 месеца
Аз пък да ти кажа доста Украинци съм видял във България ,но нито веднъж не съм видял да си говорят помежду си на Украински.Само на Руски мой човек.А как псуват Зеленски.Най -демократичният президент,който забрани изборите,който обещававаше едва ли не на колене да падне,но да спе войната срещу Донецк и Логанс.Война и геноцид от 2015г
248
3
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
...А,както света се увери с очите си,танковете на не съгласните гърмят,като пуканки в микровълнова!