Бивш офицер на US разузнаване: Близо сме до ядрена война

САЩ понякога забравя, че Русия не блъфира
Обновена: 26 сеп 2024 13:31 | 26 сеп 2024 13:31, Инна Ангелова
214
Бивш офицер на US разузнаване: Близо сме до ядрена война
Снимка: Pixabay

“Светът е много близо до потенциална ядрена война. Ситуацията е още по-опасна, отколкото по време на Кубинската ракетна криза от 1962 година”, сподели бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в статия на личния си уебсайт.

Според него западните страни все още се опитват да отслабят Русия. Затова те предприемат все по-отчаяни, рисковани стъпки. По-специално те допринасят за ескалацията на конфликта в Украйна. И всичко това, защото не приемат на сериозно думите на Русия за готовността й да използва ядрено оръжие.

“Това се потвърждава от действията на Пентагона. Той разработи сценарий, при който САЩ удрят Русия със собствените си оръжия. Лудостта на този сценарий е, че той игнорира публикуваната руска ядрена доктрина, която гласи, че в случай на ядрена атака на руска територия Русия ще отговори с цялата мощ на своя стратегически ядрен арсенал“, пише Ритър, цитиран от “Труд”.

Вашингтон обаче забравя, че Русия не блъфира. И в случай на атаки на собствена територия може реално да използва ядрено оръжие. Тогава Съединените щати ще бъдат принудени или да отговорят, като продължат да ескалират конфликта, или да се надяват на разрешаване на ситуацията от Русия.

Повечето сценарии, които се разпространяват в западните медии, които включват ядрен конфликт между Русия и Съединените щати, показват, че Русия инициира обмена чрез използване на ядрени оръжия срещу Украйна в отговор на влошаващите се военни, икономически и/или политически условия, предизвикани от САЩ и НАТО успешно използва Украйна като пълномощник за постигане на стратегическото поражение на Русия.

Това е продължение на политическата цел, поставена от министъра на отбраната Лойд Остин през април 2022 г., "да видим Русия отслабена до степен, че да не може да прави нещата, които направи при нахлуването в Украйна“, което означава, че Русия не би трябвало да “няма способността много бързо да възпроизвежда“ силите и техниката, които губи в Украйна.

Тази политика се провали; Русия погълна четири нови територии - Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск - към Руската федерация, а руската отбранителна индустрия не само компенсира загубите, понесени в украинския конфликт, но в момента въоръжава и оборудва допълнителни 600 000 войници, които бяха добавени в руската армия от февруари 2022 г.

Ние сме по-близо до ядрен конфликт между Съединените щати и Русия, отколкото по всяко време след Кубинската ракетна криза от 1962 г.“, казва още в статията си Ритър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: ядрена войнаСАЩРусия
Още от Русия
Владимир Путин: Русия ще обмисли използването на ядрени оръжия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
0
 
! Отговори
Арнолдо преди 2 часа
Поредна ядрена война ще има. Който има пуканки да си хапва и да гледа шоуто когато започне. Ние сме се запасили с пуканки.
187
0
 
0
 
! Отговори
Браво преди 2 часа
А тук е пълно с мрънкачи, че нямало добри новини в сайта. Аз нямам търпение вече да дойде.
186
1
 
0
 
! Отговори
Вукич преди 4 часа
Чи тя не почнали???ВойнЪтЪ???
185
7
 
7
 
! Отговори
полезен идиот преди 5 часа
нищо такова няма явно песията не му стига да си вземе къща на хавайте и е започнал да плещолеви тъпотии за да вземем малко рублодолари, нещата стоят по съвсем друг начин, отговорни хора го казаха многкратно че запада не трябва да приема на сериозно заплахите на путин защото той няма нищо което да изпозлева друго ако имаше отдавна щеще да го е използвал
184
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
И ко да напрая? Да си разплета блузата??
183
9
 
4
 
! Отговори
истински мъж преди 6 часа
Като кажат-разузнаване,и хората си мислят,че там са работили или работят суперумни и интелигентни хора.Нямате си идея какви умствено о-гр-а-н-и-че-ни и п-р-о-с-ти хора пребивават там.И този дето го показват и интервюират,е от същите.
182
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Спокойно Мицкоски ще включи вентилатора и ще издуха ядрения облак.
181
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Чака ни тсв. От *** и дъртаци друго не чакай.
180
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
До Правете си Ритър, ако не си прочел, критикува безумията на американското правителство и Пентагона. Той иска да спрат лудостта и да не вкарат света в ядрена война.
179
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Да, Ритър отдавна говори за тия неща и има бая видеа в ютуб. Политиците на върха в ЕС и САЩ живеят в свой си балон и грам не им пука какво мислят или искат хората. Вече и почват да вкарват наред в затвора за "дезинформация", даже ден след казаното от набедения да излезе, че е казал истината. Разбира се, медиите и те повтарят лъжите. Камала- НЯМА АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ В БОЙНИ ЗОНИ. Да е наказана за лъжа, като такива на мисии има? Но ще арестуват и затворят този, който напише, че има.
178
1
 
8
 
! Отговори
ЗАКРИВАЙ преди 7 часа
ТАЗИ ЕВРЕЙСКА *** USA!!!
177
4
 
14
 
! Отговори
Правете си преди 7 часа
Ядрена война ама на вашия континент КРАВАРСКА ***!!!
176
4
 
0
 
! Отговори
Чичо Гошо до 169 преди 8 часа
Извинявай ти май имаш психични отклонения.
175
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
мръсни американци,подкокоросвахте украинците,сега ще думнете 1 ядрена централа в Украйна и ще кажете че е Путин,ще ни гледате сеира как умираме от рак ,а вие далеч- цял океан,що да не гледате сеир как умира Германия и ЕС,нали това бе целта.
174
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Това бившите са опасна работа хахахахахххх
173
6
 
10
 
! Отговори
Войводата преди 9 часа
1. Чудите се защо Русия превзе бахмут 3 пъти?2. И сте смаяни на новия начин на водене на война от Русия?3. Запознайте се с новата нападателна стратегия с мин. разход, която подарих на русия. Че на кой друг да я подаря? 4. Нас ни освободи ДАРОМ Русия. Пробвали сме с много въстания, с пишене на молби до запада, саможертви на Ботев. Само Русия откликва.5. Ето затова на русия6. Също така аз разбих ембаргото на САЩ
172
14
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА преди 9 часа
Този *** работи за руските медии! Нищо кето е прогнозирал не е станало! Педофил, който скоро ще бъде съден по закона за чужди агенти в САЩ! Когато нахлуха ФБР в дома му и вземи материали и доказателсва се *** от страх! ДИВАНЕН ЕКСПЕРТ
171
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Русия е най-богатата страна в света и разполага с изобилие от енергии, полезни изкопаеми, плодородни земи, при това е в състояние в кратки срокове да построи пролив на името на "Й. В. Сталин" между Мексико и Канада, а поради факта, че настоящето население което обитава бъдещия строителен район силно не желае започване на строителството, то въпросът за оцеляването на руския народ не стои на дневен ред. И точно тука е голямата опасност за Русия, защото осъзнавайки този факт, много хора си казват - никаква опасност не ме засяга.
170
3
 
1
 
! Отговори
007 преди 9 часа
А ти бързо бегом при психиатъра.
169
14
 
13
 
! Отговори
Петър преди 9 часа
Русия трябва да удари ФАЩ със поне 100 ядрени бомби ,ако ще това да коства края на човечеството .