Напрежение между Русия и Франция, Кремъл ще удря по френски военни

Напрежението след изявлението за изтребителите "Мираж 2000"
389
Напрежение между Русия и Франция, Кремъл ще удря по френски военни
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл обвини френския президент Еманюел Макрон, че усилва напрежението в Европа с това, което нарече крайно провокативни изявления за Украйна, предаде Ройтерс, цитирайки руската държавната информационна агенция РИА.

РИА цитира говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, който заяви, че Макрон е заявил абсолютната си подкрепа за Киев и готовността си за пряко френско участие в конфликта в Украйна.

"Трябва да кажем, че г-н Макрон демонстрира абсолютна подкрепа за украинския режим и заявява, че Френската република е готова да участва пряко във военния конфликт", заяви Песков пред руски новинарски агенции, цитиран от АФП.

Френският президент обяви "ново сътрудничество" с Киев, с "продажбата на Мираж 2000-5", като обучението на украинските пилоти във Франция ще започне това лято, с цел те да бъдат готови до края на годината.

Той също така посочи, че Франция е предложила да обучи 4500 украински войници на своя територия.

Френският държавен глава отрече, че тези мерки са "фактор за ескалация".

"Да отидеш и да обучиш някого в Западната зона, която е свободна зона в Украйна, това не е агресия", каза той.

Френско-руското напрежение продължи да се увеличава, откакто Макрон повдигна въпроса за изпращане на френски инструктори в Украйна и не изключи възможността за изпращане на френски войници там, отбелязва агенцията.

От своя страна Кремъл заяви, че не изключва възможността да извършва удари срещу тези френски военни, ако те бъдат изпратени в Украйна./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
9
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
До Свой Безпредметно,и напълно излишно да се отговаря на подобен,провокативен въпрос. Целта на този глупавичак въпрос е да се отсече следната глупост:"Ето виждате ли,няма ви на картата,нито преди 7 или 5,нито преди 2века". Да ,обаче днес има едни 40 000 000 човечета(7 българии),който тропват с крак по земята с думите:"украйнци сме,и точка"! Нещо повече! Това не е голословие бля-бля,защото тези хора си залагат единственото,което е лично притежание на всеки човек-живота!...
246
6
 
18
 
! Отговори
Сотир преди 3 месеца
Макрон да обува кубинките заедно с гей дружинката около него от министри и да заминава !!!!!
245
13
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Много са добре руснаците,всичко е по план...,с някой малки изключения. По препоръка на ФСБ лудия отиде да празнува ден пабедай,и държа слово наЧервения площад с бронежилетка. Светал празник,а лицата каменни и вгълбени,жестовете обрани,разговорите едносрични... Да заповядат маскалите в Бусманци на събор,да им покажем к'во е празник,и к'во е веселба,че украйнците правят "великите"празници на"великите"люде,във"великата"страна да празнуват проформа пи задължение.
244
6
 
15
 
! Отговори
СВОЙ преди 3 месеца
Някой Евроатлантик да даде малко повече данни за съществуването на така наречената държава Украйна назад във вековете.
243
6
 
12
 
! Отговори
Слава Русии преди 3 месеца
Умните Укри си получуха от дозата су Русофобия.Най ентусиазираните вече са под Земята.Много умни Укри,няма що.
242
26
 
7
 
! Отговори
Слава Украине преди 3 месеца
Само убитият руснак е добър руснак. Франция, Великобритания, Германия и САЩ трябва да атакуват Русия на нейна територия и да я освободят чрез денацификация и демилитаризация. За да не изглеждат мекушави преди пленените руски войници, последните следва да се измъчват до смърт и да се режат по-малко на части, по примера на пленените украинци от руснаците. Русия трябва да бъде заличена като държава, а териториите и до Урал трябва да станат част от Велика Украйна, те са исторически украински земи.
241
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пуделът ще набие мечката.
240
23
 
7
 
! Отговори
НаполеончоБонапартов преди 3 месеца
Време е Франция не само инструктори да праща в Украйна, но и някоя и друга френска армия. Поне 100, 200 000 френски войници трябва да заминат за Украйна, по възможност и да нападнат Русия и да се пренесе специалната военна операция на руска територия, която си е историческа украинска земя. Вива ла Франс. Напред до пълна победа и унищожение на Русия. Даже САЩ, Великобритания и другите да пращат по някоя и друга армия, поне 10 милиона трябва да атакуват Русия и да я денацифицират и демилитаризират
239
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама за да ги пита, Путин трябва да знае къде са. А дори и в централна Русия да се намират, никой няма да ги намери по тези тайги и с това коренно руско демографско обезлюдяване.
238
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Естесвено че ще ги рита щом са на Руска територия,а като гледам вече ги подкара и в Африка,тия колониални царе поколения наред са паразитирали на гърба на гърба на роби.Време е робите да си възвърнат собствените страни и ако за това гарант стане руската федерация приветствам с две ръце
237
9
 
11
 
! Отговори
ХФ преди 3 месеца
Макрон отдавна дърпа лъва за опашката, руснаците пак търпеливи се оказаха
236
1
 
7
 
! Отговори
Някой преди 3 месеца
Ей ,айде стига вече с тази Русия, че вече писва, то не бе Русия то не бе чудо!!!!!???
235
8
 
1
 
! Отговори
Феминистът. преди 3 месеца
Те затова са военни, за удрят и на свой ред да бъдат удряни. И френските военни го знаят много добре. Така че това послание е отправено не толкова към военните от Франция, а към цивилното население както на Франция, така и на останалите страни, които помагат на Украйна. Може би Кремъл очаква протести на западните граждани да оказвате на натиск върху съответните правителства. Щом си мисли, че тези хибридни операции ще подействат...
234
7
 
8
 
! Отговори
Феминистът. преди 3 месеца
Ами то напрежението расте не само между Русия и Франция, а въобще между Русия и почти всички западни държави. Но за Кремъл има и приятни новини - затопляне на отношенията със Северна Корея, Иран и частично с Китай. Интересно геополитическо пренареждане. Но иначе "операцията върви по плана и в строго съответствие с графика", така че Путин няма за какво да се безпокои. Тоест ръководството на Кремъл е знаело по "плана", че ще стане горещо с Франция. Какво сега кудкудякат толкова?
233
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Макарон явно е забравил какво се случи на Наполеон.
232
16
 
7
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
След 20 години капитан на матушка,нисичкото човече,с оредялата косица,и малките,преближени свински очички,ходи на ден пабедай с бронежилетка(72г.),и разказва пред медии как щял да защити раша с атом(Белгородско е исключение). Сигорен съм,че не малко генерали и политици си казват:"Айде бре пъзльо! Направи се тежък,и ще видиш как Си се отрича от теб,пред целия свят,защото китаеца е мъдър,изнае,че останели зад гърба ти колективния Запад ще го обвини,като косвен подръжник в използване на атом
231
5
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
До САЩисан вие на лунаши3и, не дей да ми пееш любовни песни а натискай на коментари теа у кратуната девети номер
230
3
 
4
 
! Отговори
Пес коф преди 3 месеца
Ееей за бит и такова н . Цяр няма.
229
11
 
7
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Руски! Да би мирен седел,да не би чудо видел!
228
1
 
4
 
! Отговори
обратното е преди 3 месеца
До До кисел Обратното е! Турската територия е българска!