Русия предупреди: Може да има "фатални последици" за САЩ

По непонятни причини подценяват отговора, който може да получат
995
Русия предупреди: Може да има "фатални последици" за САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков днес заяви, че за САЩ може да има "фатални последици", ако те пренебрегнат предупрежденията на Москва да не позволяват на Украйна да използва оръжия, предоставени от Вашингтон за удари по цели в Русия, предаде Ройтерс.

Рябков каза това коментирайки решението на президента на САЩ Джо Байдън от миналата седмица да одобри употребата на доставени от САЩ оръжия за удари по цели в Русия, свързани с атаки срещу украинската Харковска област.

"Бих искал да предупредя американските лидери да не допускат грешки в изчисленията, които биха могли да имат фатални последици. По непонятни причини те подценяват сериозността на отговора, който може да получат", заяви Рябков, цитиран от държавната новинарска агенция РИА Новости.

Той визираше коментари от миналата седмица на руския президент Владимир Путин, който каза, че страните от НАТО си играят с огъня и рискуват по-задълбочен световен конфликт – едно от поредицата предупреждения от страна на Москва относно риска от сериозна ескалация.

"Призовавам тези фигури (в САЩ)… да прекарат част от времето, което те очевидно прекарват в някакви видеоигри, ако се съди по лекотата на подхода им към сериозните въпроси, да отделят време за подробно проучване на казаното от Путин, по-специално на пресконференцията след преговорите в Ташкент", каза Рябков.

По думите му предупреждението на Путин "е много важно и трябва да се приема с най-високо ниво на сериозност".

Путин каза, че Западът би бил директно въвлечен във всяка употреба на оръжията му от страна на Украйна за удари във вътрешността на Русия, защото за извършването на подобни атаки ще бъде необходима неговата сателитна, разузнавателна и военна помощ, отбелязва Ройтерс.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг миналата седмица заяви, че НАТО има правото да помага на Украйна да отстоява собственото си право на самозащита и че това не прави НАТО страна в конфликта.

Рябков каза още, че опитите на Киев да взема на прицел руски радарни системи за ранно предупреждение ще бъдат осуетени и че Москва може да отговори асиметрично на подобни стъпки.

Източник от украинското разузнаване миналата седмица каза, че украински дрон е взел на прицел радар с голям обхват дълбоко в територията на Русия, който е част от руската система за ранно предупреждение за ядрени атаки./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


995
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
724
11
 
13
 
! Отговори
дедо Груйо @ Поморие преди 3 месеца
Дедо плаши, ама да не му приседне дедовия. САЩ не ти е да плаши фермерите в Грузия.
723
17
 
23
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 месеца
Ще правят нападение над Пърл Харбър с плаващи Лади тип водно колело.
722
13
 
22
 
! Отговори
Московия преди 3 месеца
Новата китайска провинция
721
7
 
7
 
! Отговори
До долния преди 3 месеца
Русия е на Царь Путин какви републиканци бълнуваш.Даже краварите според договорите трябва да му върнат Аляска.Друг е въпроса за Индианците в САЩ и Канада и заселването им в резервати.
720
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не разбирате ли , че тези изказвания на Путинистите и Путин са смешни? Русия е смешна държава в разпад. . Единствено тези изказвания са за изборите.в САЩ и ЕС. Русия е държава на групировката на Тръмп. Та Путин прави каквото кажат шефовете на Тръмп. Няма как да има ядрена война..Русия е на Американците , само че републиканците.
719
21
 
11
 
! Отговори
offf преди 3 месеца
МОже да има, може да няма .... Само дето всеки знае , че русия може да се пробва на малки и слаби държави... Руския мир при САЩ не минава
718
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Толкова станал лош живота в САЩ, че емигрират с лодки еднодръвки към островът на свободата и благоденствието- Куба а след това със самолети към Русия- милиони американци се изнасят за да благоденстват не в Европа, а в Русия!
717
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
При Бай Дън мин заплата за 2023г- 11751лв на месец- средна заплата в Русия- 1380лв- ето това може да взриви и накара някой да направи "фатални последици" при фалиралите и каквото се сетите там в САЩ- абе в САЩ живеят кофтак- е те затова са тръгнали да емигрират в КУба,Мексико, Русия, Северна Корея.....
716
8
 
10
 
! Отговори
Юлиян до 774 преди 3 месеца
Личи си,че си от"агитката".Агитка"Росна китка"свикнала край"Козяк-а" да митка.
715
1
 
4
 
! Отговори
Американ преди 3 месеца
До Запознат: А бе не сме глупави, особено президентът..той направо е гений..
714
7
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 3 месеца
Краварите може да е всичко, но не са глупави. Добре знаят за какво става въпрос и вече са начертали червените линии с Путин. Всичко може ама само грубости да няма.(изкл.Украйна)
713
5
 
15
 
! Отговори
Юлиян преди 3 месеца
Ей,едноклетъчни!Човек да се чуди да ви съжалява ли или да ви прати на "м....та ви"!Ама какво да искаме от вас,като гледаме какви"лидери"управляват държавите от"Златния милиард".Тегло ви се пише,тегло!Че и на нас покрай вас.
712
12
 
8
 
! Отговори
Разни пубери се преди 3 месеца
изкават, но като им връчиш пушка дето не знаят от де да я фанат се наакват. Камо ли да се бият с... РУСИЯ ли тва да не е е майтап бе джендър.
711
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кое от двете джуджета, руското или еврейското.
710
1
 
10
 
! Отговори
Котора преди 3 месеца
До АнонименЕй *** ако стане напечено своите ще утрепят джуджето *** на мига.
709
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин и Зеленски ще затрият човечеството.
708
10
 
20
 
! Отговори
Путангенсъ преди 3 месеца
Шлякай джуджаци, трепи руснаци.
707
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путинските предупреждения прерастват често в действия. Но на изкуфелия американски президент му дреме на шапката.
706
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Човека си предупреждава, че ако стане напечено ще погне САЩ
705
9
 
4
 
! Отговори
Бирата преди 3 месеца
С приказки мечка се не спира,по-добре мълчи и не мърдай няма да те закачи,ако малките и не са наблизо,като и говориш езика тя не разбира и мисли,че меда да и вземеш искаш ,следва заплашитен рев,опит да я успокоиш го прима за нападение у се изправя на два крака,ако пак и говориш нежно грубо тя ще те погали