Русия предупреди: Може да има "фатални последици" за САЩ

По непонятни причини подценяват отговора, който може да получат
995
Русия предупреди: Може да има "фатални последици" за САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков днес заяви, че за САЩ може да има "фатални последици", ако те пренебрегнат предупрежденията на Москва да не позволяват на Украйна да използва оръжия, предоставени от Вашингтон за удари по цели в Русия, предаде Ройтерс.

Рябков каза това коментирайки решението на президента на САЩ Джо Байдън от миналата седмица да одобри употребата на доставени от САЩ оръжия за удари по цели в Русия, свързани с атаки срещу украинската Харковска област.

"Бих искал да предупредя американските лидери да не допускат грешки в изчисленията, които биха могли да имат фатални последици. По непонятни причини те подценяват сериозността на отговора, който може да получат", заяви Рябков, цитиран от държавната новинарска агенция РИА Новости.

Той визираше коментари от миналата седмица на руския президент Владимир Путин, който каза, че страните от НАТО си играят с огъня и рискуват по-задълбочен световен конфликт – едно от поредицата предупреждения от страна на Москва относно риска от сериозна ескалация.

"Призовавам тези фигури (в САЩ)… да прекарат част от времето, което те очевидно прекарват в някакви видеоигри, ако се съди по лекотата на подхода им към сериозните въпроси, да отделят време за подробно проучване на казаното от Путин, по-специално на пресконференцията след преговорите в Ташкент", каза Рябков.

По думите му предупреждението на Путин "е много важно и трябва да се приема с най-високо ниво на сериозност".

Путин каза, че Западът би бил директно въвлечен във всяка употреба на оръжията му от страна на Украйна за удари във вътрешността на Русия, защото за извършването на подобни атаки ще бъде необходима неговата сателитна, разузнавателна и военна помощ, отбелязва Ройтерс.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг миналата седмица заяви, че НАТО има правото да помага на Украйна да отстоява собственото си право на самозащита и че това не прави НАТО страна в конфликта.

Рябков каза още, че опитите на Киев да взема на прицел руски радарни системи за ранно предупреждение ще бъдат осуетени и че Москва може да отговори асиметрично на подобни стъпки.

Източник от украинското разузнаване миналата седмица каза, че украински дрон е взел на прицел радар с голям обхват дълбоко в територията на Русия, който е част от руската система за ранно предупреждение за ядрени атаки./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


995
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
744
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако бяха българи троловете тука нямаше да подкрепят расиската политика на Хазаро юдея Джордж Сорос а тя е подстрекаване на малцинствата безнаказано да грабят и избиват пенсионери по селата, дават на здрави хора пак от малцинствата пенсий по болест а българи биват дискриминирани, вкарват икономически имигранти от АзиятоАфриканските континенти в България и използват Бг като депо за разпространение на същите във целия Ес, втълпяват ни че нашите приятели били,Турция и албания а Русия враг
743
6
 
12
 
! Отговори
redordead преди 3 месеца
Китай, за разлика от Русия, не са ***...подпомагат леко руснаците за войната, колкото да продължава по-дълго, а колкото е по-дълга - толкова по-зле за тях и по-добре за китайците. Същото е и за Запада - имат изгода войната да продължава дълго, кофти е за украинците, но Русия се изтощава все повече...накрая ще я приключат веднъж завинаги, въпросът е какво ще остане от Украйна.
742
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен - и руссия и китай загиват икономически и физически без европейските и американския пазар. камикадзета абсолютни
741
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
от ка иде, се по убав го праат. накрайо че го докарат като чингис хан
740
17
 
17
 
! Отговори
redordead преди 3 месеца
значи, ако Русия взима дронове от Иран и снаряди от Сев. Корея, може да ги ползва за удари на територията на Украйна, ама Украйна ако взима оръжия от други държави, не може да прави същото спрямо Русия - ми толкова ли ги е страх рашките да са във война, където противникът ще може да ползва оръжията си при същите условия като ***?
739
6
 
19
 
! Отговори
11a преди 3 месеца
Ком унистическия тали бан Волгин каза по БНТ, че нямало да става прав когато звучи химна на Европа в Европарламента.Ще бъде пратен гове дото там да подкопава ЕС и да му плащат месечно 18000 Е затова
738
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"за что борется украинский народ? У вас не осталось никого. Байден не борется до последнего американца, он продает Украине боеприпасы. Даже если это будет последний украинец, он продаст боеприпасы. Это очень ужасно."
737
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До *** руснаци"*** руснаци, кого плашите? Вече се вижда края на скапаната ви държава. Сами си го направихте. Сега ще ядете бой от всички докато не ви разкъсат територията и не си я поделят. Хаха." ........., А АКО СЪЩОТО, КОЕТО ПИШЕШ, СЕ СЛУЧИ НЕ С РУСИЯ, А С ТВОЯТА ДЪРЖАВА? КАК ЩЕ СЕ ЧУВСТВАШ?
736
6
 
8
 
! Отговори
НОВИНИ от ФРОНТА преди 3 месеца
РУСКИТЕ СИЛИ СА НАПРЕДНАЛИ НА 3 км. ЗАПАДНО ОТ НЕТАЙЛОВЕ > което освободиха преди няколко дена
735
18
 
13
 
! Отговори
Тъпи руснаци преди 3 месеца
*** руснаци, кого плашите? Вече се вижда края на скапаната ви държава. Сами си го направихте. Сега ще ядете бой от всички докато не ви разкъсат територията и не си я поделят. Хаха.
734
5
 
7
 
! Отговори
Дреме ми... преди 3 месеца
...пари за вашата война и на едните, и на другите нямам да плащам. Воювайте си по-тихо и не пречете на останалите нормални хорица -> благодаря...
733
26
 
17
 
! Отговори
Непонятни причини? преди 3 месеца
За Русия е непонятно като как така светът не си затваря очите и не ги оставя да правят каквото си искат в Украйна, а и другаде по света НЕ ЗАЧИТАЙКИ международното право, установеният ред и резолюциите на световни организации за мир като ОООН например! това за тях е НЕПОНЯТНО и това не могат да разберат - че светът се основава на РЕД! И ням никой да позволи на една държава, пък била тя и Русия да налага БАНДИТСКИ ред, основан на грубата сила!
732
3
 
4
 
! Отговори
DEPM преди 3 месеца
Хохохо :) много се смях
731
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кога "смелите" Капитан Америка ще отидат да се намесят да защитават Урколадия нали Зелето много искаше да го приемат в НАТО и така да отидат Натовски войски
730
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
При една война между Русия и НАТО, Китай се облизва и това чака, да си вземе колкото си иска територии от болшевиките.
729
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен СЛАВА АЛКОХОЛУ
728
11
 
9
 
! Отговори
ДЕ преди 3 месеца
А след това ако знае какво ще се случи с рашистите в тези държави:)
727
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо Соросойдите мразят Русия и България и подкрепят нелегалната миграция от Азия и най вече Африка в европа защото Африканците имат големи *** и им разтягат много добре мирогледа,затова.
726
11
 
15
 
! Отговори
... преди 3 месеца
Да,да първо тоя отговор щеше да дойде ако удрят Крим и така наречения Донбас, после ако доставят муниции и парична подкрепа, после ако доставят по тежки оръжия и ракетни установки, после ако предоставят танкове, после ако доставят ф16..само заплашват азиатците. Истината е че Путин си мислите, че всичко ще свърши за 3 дена, Зеленски ще побегне и той ще си сложи кукла на конци за президент, ама му объркаха плана, сега му остава само да заплашва с ядрено оръжие о да *** като пребито куче.
725
19
 
14
 
! Отговори
Анал Лютви преди 3 месеца
Путин е секси. Ако ми падне ще го пръсна. Дюпето му ще стане колкото монета 2 лв.