Простреляха премиера на Словакия Роберт Фицо

Той е откаран в болница
Обновена: 15 май 2024 17:17 | 15 май 2024 16:23, Нели Христова
445
Простреляха премиера на Словакия Роберт Фицо
Снимка: БГНЕС

Простреляха премиера на Словакия Роберт Фицо.Той е бил откаран в болница след нападението.

Той е бил прострелян четири пъти пред Дома на културата в Хандлова, на около 150 км североизточно от столицата Братислава.

Един от куршумите е попаднал в областта на корема, предаде словашката информационна агенция TASR.

Това беше потвърдено на пленарното заседание на Националния съвет на Словашката република Любош Блаха (Смер-СД) и прекъсна работата на настоящата сесия за неопределено време.

Според телевизия JOJ мъж от тълпата е започнал да стреля по министър-председателя, след като той е излязъл да поздрави жителите на Хандлова.

Свидетел каза за Ройтерс, че е чул няколко изстрела и е видял полицията да задържа стрелеца. Свидетелят казва, че е видял служители по сигурността да бутат някого в кола и да потеглят.

Очевидци разказват, че стрелбата е станала след заседание на правителството и е имало 3-4 изстрела, след което Фицо е паднал на земята.

Няма информация за мотивите, но Фицо е критикуван за меката си подкрепа за Украйна, казвайки, че единственият начин да се сложи край на войната е Украйна да се откаже от част от своята територия. Той също така е против членството на Украйна в НАТО.

Фицо дойде на власт миналия октомври и спря държавната военна помощ за Киев и отвори комуникационни канали с Русия.

Заместник-председателят на парламента и председател на опозиционната "Прогресивна Словакия" Михал Шимечка е шокиран и ужасен от стрелбата по министър-председателя Роберт Фицо (Смер-СД) след правителственото заседание в Хандлова.

"Ние недвусмислено и категорично осъждаме всяко насилие. Вярваме, че министър-председателят Фицо ще се оправи и че този ужасен акт ще бъде изяснен възможно най-скоро", подчерта Шимечка.

Според телевизия JOJ мъж от тълпата е започнал да стреля по министър-председателя, след като той е излязъл да поздрави жителите на Хандлова.

Според свидетели, които са били на мястото на инцидента, Фицо се е приближил до хората, които са го посрещали, тогава са произведени няколко изстрела. След това Фицо е паднал на земята.

Предполагаемият нападател е бил задържан от полицията. Полицията отцепи района около сградата.

Президентът Зузана Чапутова остро осъди "бруталното и безразсъдно" нападение срещу министър-председателя. "Шокирана съм. Пожелавам на Роберт Фицо много сили, за да се възстанови от нападението в този критичен момент".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
2
 
12
 
! Отговори
Защо преди 3 месеца
Не пишат , че е имало и крясък : " Аллах акбар!" . И още : "Да живее Бай Дрън!"
286
8
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Фицко е като брат-близнак на Орбан.
285
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Либерастията няма да се откаже толкова лесно. "Мирните" психясали либерасти жадуващи за права над лгбтДегенератите прилагайки фашистки методи, почнаха да прибягват към атентати. Скоро във всички страни които са поразени от тази неолиберална проказа, очаквайте граждански войни.
284
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не ми пука кой са простреляли. Времената стават Вълчи. Всеки за себе си. Съюзяване за сила е без стойност. А българите ще се удавят в глупостта си заедно с Тиквата и Дебелия. Да са ви живи и здрави за да ви ликвидират като народ защото сте НЕКАЧЕСТВЕНИ !!!
283
1
 
18
 
! Отговори
Сержанта преди 3 месеца
А бе, няма ли някой сержант или старшинка да направи военен преврат ? От многото генерали нито един не става за командващ ! Това са генерали на хартия - и непрекъснато парадират с простотията си .
282
1
 
15
 
! Отговори
Статистик преди 3 месеца
Някой знае ли колко генерали сме завъдили за последните 34 години ? Сигурно са хиляди ! Въпреки , че нямаме армия, нямаме въоръжение за няколкото войници и сержанти , но пък генерали - под път и над път ! Всичките генерали са документални чиновници, некадърници, прости хорица, които никога не са командвали армия или ходили да воюват !!! Никога !!! Но пък обичат да ги показват- с лампази, лентички, ордени на гърдите и миризливи крака , овоняващи държавни институции- ген. Гном , ген.Борисов !!!...
281
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Застрелян е от Американофил!!!
280
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вече нямат ни президент, ни премиер. Така правят фашистите. Обезглавяват цели държави. Вижте и у нас какво става..
279
1
 
15
 
! Отговори
Progress преди 3 месеца
Застрелян с 4 куршума а нитое дин от охраната няма дори извадено оръжие.Пасвил! Попитали Ф.Кастро (бащата на улавото Трюдо от Канада')- Сър,как оцеляхте 638 Опита за убийство? -Сам си избирах и контролирах охраната
278
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И ний можем да премахваме. Путин какво си мисли? Око за око, Фицо за Навални!
277
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Христо Грозев говореше срещу Орбан и приятелите на Путин в Европа. Туй е отмъщение за смъртта на Навални. Христо е ченге на ЦРУ.
276
39
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ПОЖЕЛАВАМ НА КОМУНИСТА ПУТИНИСТ ФИЦО ДА УМРЕ АКО ОЩЕ НЕ Е! ФИЦО Е ЧИСТО ЗЛО ОТ ТЯХНОТО ЧЕРВЕНО БСП СОЦИАЛ ДЕМОКРАТИ
275
27
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ФИЦО И ОБРАН СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРИЯТЕЛИ НА ПУТИН В ЕС! ФИЦО ЗАЯВИ, ЧЕ УКРАЙНА НЕ Е НЕЗАВИСИМА И СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА И, ЧЕ ТРЯБВА ДА ПРЕДАДЕ ТЕРИТОРИЯТА СИ НА ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ МАЙКА ЗЛО!
274
9
 
5
 
! Отговори
Помнещ преди 3 месеца
Ама хората са го казали бе хора! " Попаднеш" ли във властта.Имсш един мандат,за да откраднеш каквото можеш и " посвършил" нещо за " раята"! От там на татъкс,бягаш и не се обръщаш!!! Това лице е като нашето Борче! Скачало в държавата от пост на пост в годините!!! Еми намерил си го!!!
273
5
 
22
 
! Отговори
Историк преди 3 месеца
В името на Демокрацията и в изпълнение на волята на законодателната власт, и на върховния съд, Салвадор Алиенде бе свален с преврат от Аугусто Пиночет на 11 септември 1973 г., с участието на трите клона на въоръжените сили, и подкрепен от Централното Разузнавателно Управление на САЩ. - Та нещо неясно как работи Демокрацията?
272
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Западните служби или украинското СБУ, или и двете.
271
21
 
3
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 месеца
Следващият е Шойгича!Вовата вече му е разписал смъртния акт:):):)Въпросът само е от каква трудова злополука:):):)Иначе сериозно най вероятно е самоубийство с полет от некой балкон,защото видя какво става със самолетните полети(Пригожката):):):)
270
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин му е набрал нещо, стрелецът е бивш КГБ офицер.
269
2
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 месеца
Веднага арестувайте Иво Минджев и Ленче-Кремче! Тия са луди и опасни!
268
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стрелбата срещу Роберт Фицо е стрелба срещу християнска Европа, която никога няма да е същата.