Българи от Одеса за ужаса от руската атака: Страшна сутрин!

"Вече всички емоционално сме изтощени и изморени"
29 дек 2023 14:45, Александър Попов
394
Българи от Одеса за ужаса от руската атака: Страшна сутрин!
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Тази сутрин от шест и половина и докато не спряха сирените за тревога в 9.30 ч. преживяхме много силно напрежение. Три часа страх какво ще последва", споделиха българи от Одеса пред БТА.

"Много тежка и страшна беше тази сутрин. Нашата охранителна агенция предоставя услуги в улучения 17-етажен жилищен комплекс в града. Хората от екипа, които бяха на смяна в този момент, споделиха, че ситуацията там е тежка. Има загинали, много са пострадалите, има и разрушения", разказа Виктор Топал.

Българката Наталия Шкарупа сподели, че са се събудили от силни експлозии.

"Децата се изплашиха. По-голямата ми дъщеря се прибра  за новогодишните празници вкъщи. Тя е студентка в Пловдивския университет и естествено след спокойния живот в България, тя се стресна. Това е много ужасно. Страх за децата, за живота", каза жената.

Още по темата

"Вече всички емоционално сме изтощени и изморени. Кога ще приключи тази война?! Взривовете бяха силни тази сутрин. Това е време, когато хората стават и се приготвят за работа. Не очаквахме такава масирана атака. Досега Одеса бе атакувана вечерно време или през нощта. Ужасно е", разказва Людмила Вичева.

"Тази сутрин експлозиите бяха толкова силни, че блокът се друсаше от взривната вълна. Със сина ми, който е ученик в началните класове, се скрихме в банята, докато приключи атаката. Живеем на горните етажи и няма как да слизаме", сподели Светлана Михайлова.

Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгород-Днестровски район.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още по темата: одесаВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
2
 
2
 
! Отговори
Коментар преди 4 месеца
Пишете го на сметката на Зеления! Това е само предястието. Ще има основно и десерт. Истински 5 звезди.
319
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
При руснаците, 100 години отрицателна селекция е довело до изтриване на хилядолетия от човешкото им развитие.
318
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Искам цяла България да е бедна и изостанала като Русия. Стига все само аз да съм беден.
317
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия, ще си плати за терора над българите. Над всички българи - бесарабски, таврийски и дунавски.
316
6
 
3
 
! Отговори
То това е иммперия ! преди 4 месеца
Има една по голяма страна която е покорила околните и те живеят и се трудят като им вземат повечето ,ако решат да се отцепят ядът отново бой за да се сетят кой е баткото като боя може да бъде много здрав ,че на другите да не им идва и на ум и те да тръгнат по пътя на самостоятелността !Официално се наричат братски народи , ама на едните това роднинство им идва бая във повече .
315
4
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 месеца
И ХАРКОВ ---И ХАРКОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
314
9
 
13
 
! Отговори
Z преди 4 месеца
Скоро и Одеса ще бъде освободена ;)
313
1
 
2
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 4 месеца
До Анонименпреклонена главица сабя не я сече, нали така, мокър влах?
312
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До северомакедонецъм, има. я виж та питай даи след последното преброяване в рф има ли часове по български за 15те милиона определили се като етнически българи? или ше ми четеш за уйгуро-кабардинските номади от татарски произход дето имали каменни крепости и металообработване по добро от slave-янското 2 века по късно.
311
0
 
4
 
! Отговори
северомакедонец преди 4 месеца
До До 323 А Атанасовци, Елени и Владимировци в Украинска Бесарабия намери ли ? Або Панаси, Оленi та Володимiри? А да сте бил в Херсон, там българите са над 100 хил. - е има ли училища c български и колко часа?
310
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Елементарната човешка природа ... "Ако бяха си слушкали, чакайки вълците да ги погълнат, това нямаше да се случи..." Браа , *** вие сте бъдещи национални предатели бе !
309
16
 
12
 
! Отговори
Куку преди 4 месеца
В Рашка сто години едно и също-войни със по малките съседи,гладомори,лагери и колонии,някакви извратени експерименти,винаги има един бащица които определя живота,трепане на журналисти и политици-даже и в чужбина ги тровят.Пародия на държава!
308
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако не бяха краварите да им стъкнат майдана сега щяха да си живеят тихо и кротки. А сега и още по лошо ще става. Ще има сринати градове и избити невинни
307
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От 372, коментарс а са останали, 333"големо *** пада.
306
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зеля да беше подписал примирието от Истанбул през март 2022г. или ощи по-добре, да беше спазвал Минските споразумения. И да не забравя, че второто предложение на Русия е по-лошо от първото, но винаги по-добро от третото.
305
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 330 А Китай и Индия? ... Без коментар.
304
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За справка на русофилите - Русия към момента има около 140 млн население, което продължава да се топи. Прирастът намалва. Щатите имат към 330 млн, което продължава да расте във възходяща линия. Близо 3 пъти повече от Русия! Без коментар.
303
8
 
34
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 4 месеца
А по хубаво ли ви беше когато Укрите гориха живи българи на 2ри Май?
302
24
 
9
 
! Отговори
Парадокс преди 4 месеца
Прочетох много възторжени коментари на "хора" радващи се, че наши сънародници са принудени да живеят в условията на война. Добре в ДАНС да ги издири по IP адреси и да ги предаде на най-близката п.си.хи.атрия!
301
21
 
14
 
! Отговори
До 323 преди 4 месеца
Путинофилска лъжа. През 2021 бях в Бесарабия. Всички си говорят на български, регионалните музеи свързани с българския произход на хората си стоят.