ѕроф. „уков: ¬ »ран всичко отиде по д€волите, следващите 50 дни ще е напечено

ѕодредбата в тази страна невинаги е безкръвна
21 май 2024 09:03, ѕетър Ѕойчев
91
ѕроф. „уков: ¬ »ран всичко отиде по д€волите, следващите 50 дни ще е напечено
—нимка ‘окус

¬ »ран всичко отиде по д€волите и всичко тр€бва да бъде пренаредено така, че отделни личности и отделни институции тр€бва да намер€т отново своите интереси. » това не винаги става бързо, и невинаги става безкръвно. “ака коментира събити€та в »ран пред ‘окус арабистът проф. ¬ладимир „уков.

¬ следващите 50 дни, по време на които тр€бва да бъдат организирани и проведени изборите за нов президент на »сл€мска република »ран, ще бъдат неспокойни, каза още той.

"ўе видим кои ще бъдат кандидатите за наследници на »браим –аиси, вече започнаха наддавани€та. —поред мен, дори още в ден€, в който сами€т јли ’аменей подписа указа, по силата на който той назначи ћохамед ћохмир за временен президент", обърна внимание проф. „уков.

¬ »ран вече са разместени вътрешно-политическите пластове, които са на второ ниво. "ѕърво ниво, това е ј€толах ’омейни - духовни€т ръководител, а отдолу всъщност до вчера фактически беше негови€т много гол€м веро€тен наследник »браим –аиси.

Ќещо повече, бивши€т външен министър - јмир јбдолахиан много често се сочеше като евентуален  сериозен кандидат за президент, което само по себе си подсказваше една приемственост. —ега обаче, н€как си нещата се струпват и акумулират по начин, по който става дисхармони€. –аиси, знаем неговото минало, много често той е наричан “касапинът от “ехеран", човек, който в кра€ на 80-те години, заедно с трима свои колеги в качеството си на прокурор е издал н€къде над 30 000 смъртни присъди.

¬ момента, в който встъпи все пак като президент, той усп€ да организира, да стабилизира и да йерархизира тази сложна управленска пирамида в »сл€мската република, в ко€то се опита да балансира интересите на водещите институции - на духовни€ ръководител, на президентството, на парламента, на съдебната власт, на терикадите от  ом, на революционната гварди€, на арми€та.

¬сички те имаха свое м€сто и те функционираха по един определен тертип, по определена логика, наложена, зададена от принципите на »сл€мската република", каза още проф. ¬ладимир „уков.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


91
ќще по темата: »ран–аисипрофчуков
ќще от —јў
∆енски лос уби мъж в јл€ска, опитал се да снима малките й
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
82
0
 
3
 
! ќтговори
аха преди 3 седмици
Ќе съм специалист, но щом а€толахът и останалите висши фигури от властта са същите, н€ма основание за радикални промени, още повече кървави. ќсвен ако н€ма външно вмешателство и н€кое майданче да е подготвено. Ќо в случа€ едва ли е така.
81
1
 
6
 
! ќтговори
Kоstas Linke преди 3 седмици
“ќ«» „”    ј ¬» √» √ќ¬ќ–»..јя“ќЋј’ ’ќћ≈…Ќ» ѕќ„»Ќј на 06 ёЌ» 1989 √ќƒ»Ќј !!..—≈√јЎЌ»я ≈ јЋ» ’јћ≈Ќ≈… .
80
1
 
4
 
! ќтговори
ƒенкоолу преди 3 седмици
 аква мотиваци€ тр€бва да имаш за да станеш јрабист? ¬с€ко дете си мечтае като порастне да стане јрабист! —бъдната мечта!
79
7
 
9
 
! ќтговори
»стината е... преди 3 седмици
ƒроновете - камикадзе ще им излезат през носа на 4aлмитe
78
3
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо ƒругари „уковявно нито си стъпвал в »ран, нито познаваш истори€та им. «а съжаление липсата на специфично знание, често се среща по форумите
77
0
 
1
 
! ќтговори
????¿&# преди 3 седмици
30 000...MAMA...AAA!!!!!
76
3
 
4
 
! ќтговори
Do69 преди 3 седмици
≈ха, ти май си много близък до ѕутин, само как си написал, измослил....... ѕич, на никой не му пука за тво€ св€т за победа на кумонисти, психопати
75
2
 
10
 
! ќтговори
Ѕаликджи€ преди 3 седмици
...коментира събити€та в »ран пред ‘окус арабистът проф. ¬ладимир „уков... ƒето »ран, персите са далеч не арабите.  ак то гърци не са арменци или руснаци.
74
0
 
6
 
! ќтговори
ѕрав си преди 3 седмици
ƒо јнонимен’омейни вече 35 години управл€ва от отвъдното.
73
3
 
5
 
! ќтговори
Ќовините преди 3 седмици
»зпращаме контингент. ¬  осово. —ърбите са виновни. *** тук що не пише, не знам.
72
6
 
10
 
! ќтговори
а€толлах куков преди 3 седмици
ј€толлах ’омейни е мъртъв вече 35 години, чуков! текущи€т пръв духовник на »ран се казва јли ’аменей. това е достатъчно да демонстрира нивото на "експертите" в –Ѕ, 35-годишната подигравка с човешкото достойнство. »ран н€ма просто така да смени курса. това не ви е –Ѕ с клиентелистките си политици, смен€ни всеки н€колко дни. хората десетилети€ наред следват определена лини€. дали смен€т памучните ръкавици със синтетични н€ма особено значение.
71
11
 
6
 
! ќтговори
„” ќ¬ преди 3 седмици
ћоите работодатели са на първо м€сто –асси€,после »ран,—еверна. оре€,—ири€, инезите и др. демократични държави,кой каквото даде..
70
1
 
4
 
! ќтговори
ƒ€до —тефчо преди 3 седмици
Ќ€ма ли по хубави синоптички?
69
23
 
21
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
–уси€ н€ма нужда от нови територии, и без това –уси€ е най-гол€мата и най-богатата държава в света. –уси€ ще си върне само своето - ’арков, ƒнепропетровск, Ќиколаев и ќдеса. ќстаналата част от бившата ”——– ще бъде демитализирана и изц€ло под контрола на –уси€ с руски военни бази за гаранци€ на извънблоков военен статут, а политически ≈— ако иска да си € вземе за членка да си ги храни, там н€ма нито чернозем, нито полезни изкопаеми, нито икономика. » ≈— ако не ги иска - да се оправ€т както могат, техен проблем.
68
18
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ј какво става с държавата ”крайна? ќтиде ли при ангелите, отиде ли при ангелите държавата ”крайна, приеха ли € държавата ”крайна в райската цъфт€ща градина?
67
8
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
„учка, кога ще превземете  иев?
66
7
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ќапоследък ћосад така ни е налазил, включително чрез то€ фъфлещ „ук..ондур , който е негов трубадур.
65
10
 
16
 
! ќтговори
Ќормално е преди 3 седмици
–уската пета колона става емоционална по този въпрос, защото пр€ко зас€га господарите й. Ќормално.
64
2
 
18
 
! ќтговори
50 дни ще е цигани€ преди 3 седмици
 акто предходните 2000 години ≈—“≈—“¬≈Ќќ.!.
63
2
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо јнонимен 56 јгитираш колко хубаво днес в »ран а си натискаш жалки€ задддник в Ѕългари€. ƒвуличтик.

—понсорирани публикации